14 apr

Vodafone telefonie storing

In de loop van de vroege ochtend is er een storing ontstaan op het telefonie gedeelte van Vodafone. Hierdoor zijn Vodafone klanten moeilijk of niet bereikbaar op hun mobiele nummer. Vaak komt het voor dat de verbinding wel wordt gelegd, maar er weinig gehoor is.

De provider heeft de storing nog niet bevestigd. Oorzaak van de storing is vooralsnog onduidelijk. Oplostijd is daarom ook nog niet bekend.

Update 14 april 2023, 09:15

Vodafone heeft de storing inmiddels bevestigd en werkt hard aan een oplossing. De telefonie problemen treft een deel van het netwerk en geldt voor mobiel bellen. Ook 112 bellen kan problemen geven en ook veel ziekenhuizen kunnen op dit moment moeilijk bereikbaar zijn. Via WhatsApp (4G/5G) bellen werkt wel normaal.

Update 14 april 2023, 13:35

De telefonie storing bij Vodafone is nog steeds gaande. De provider geeft aan dat een deel van de problemen op het netwerk zijn opgelost, maar de probleem ook nog steeds voorkomen.

Het is aan te raden gebruik te maken van een vaste lijn voor telefonie of mobiel bellen via een andere provider als je het ziekenhuis of urgente instanties moet bereiken. Let erop dat sommige ook zelf getroffen zijn diir deze storing en daardoor verminderd bereikbaar kunnen zijn.

Contact met bekenden is bellen via WhatsApp of soortgelijke chat applicaties aan te raden.

Update 14 april 2023, 14:35

De situatie is volgens de provider ongewijzigd. De storing is nog steeds even aanwezig. Voor noodnummer 112 willen we erop wijzen dat er tegenwoordig een app voor is, zonder dat er een vaste telefoonlijn of mobiel bellen beschikbaar moet zijn.

De 112NL app is de officiële mobiele applicatie waarmee je de hulpdiensten kan bereiken en nog beter: je kan jouw exacte locatie doorgeven met een simpele druk op de knop!

Zowel beschikbaar voor iPhone als Android toestellen, zie officiële 112NL pagina.

Update 14 april 2023, 15:45

Vodafone meldt dat de storing is opgelost. Mobiel bellen is weer mogelijk voor alle gebruikers.

6 reacties op deze storing:

  1. Had een telefonische ziekenhuisafspraak. Kon niet doorgaan, want niet bereikbaar. Kom Vodafone al weer een storing.

  2. ik kan sinds vanochtend niet bellen, hoor de andere kant wel maar ze horen mij niet. appen werkt (nog) wel. Graag zo spoedig mogelijk oplossen.

Reageren is niet meer mogelijk.