06 jan

Grote stroomstoring Spijkenisse

begintijd rond 09:00

eindtijd rond 23:00

In de loop van de ochtend is er een grote stroomstoring ontstaan in Spijkenisse. Hierdoor zitten ruim 17.000 aansluitingen in verschillende delen van Spijkenisse zonder stroom. Veel huishoudens en bedrijven ondervinden hierdoor storing op vrijwel alle digitale diensten. Internet, telefonie en/of televisie zijn volledig uitgevallen.

Oorzaak van de storing ligt bij een brand in een verdeelstation aan de Aldebaranstraat (wijk Sterrenkwartier). Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onduidelijk.

De brandweer is inmiddels ter plaatse en Stedin is bezig met het inzetten van nood aggregaten om een tijdelijke stroomvoorziening te creëren.

Update 6 januari 2022, 16:11

Een klein deel van de aansluitingen is weer voorzien van stroom. De rest van de aansluitingen zal gestaag volgen en weer van stroom voorzien worden.

Update 6 januari 2022, 23:22

Vrijwel alle aansluitingen in Spijkenisse zijn nu weer voorzien van stroom. Netwerkbeheerder Stedin heeft deels nog nood aggregaten ingezet om onder andere het ziekenhuis Spijkenisse Medisch Centrum tijdig van stroom te voorzien wegens urgentie.

Update 7 januari 2022, 13:30

De stroomstoring is voorbij en blijkt een fikse rekening te worden voor de netwerkbeheerder Stedin. Nu blijkt dat de schade van deze storing in de miljoenen euro’s loopt.

Storingsoverzicht - alle storingen, internet storingen