25 jan

Werkzaamheden Access-routers Nikhef

Op donderdag 25 januari 2018 tussen 23:00 en 04:00 uur voert Previder werkzaamheden uit op haar access-routers in Nikhef. Tijdens het onderhoudsframe zijn deze routers kortstondig afwisselend niet beschikbaar. Na de werkzaamheden zal er op de betreffende routers meer capaciteit beschikbaar zijn.

18 jan

Werkzaamheden Access-routers Nikhef

Op donderdag 18 januari 2018 tussen 23:00 en 04:00 uur voert Previder werkzaamheden uit op haar access-routers in Nikhef. Tijdens het onderhoudsframe zullen deze routers kortstondig afwisselend niet beschikbaar zijn. Na de werkzaamheden zal er op de betreffende routers meer capaciteit beschikbaar zijn.

12 jan

Onderhoud VMware i.v.m. Spectre-kwetsbaarheid

Op vrijdag 12 januari 2018 tussen 08:00 uur en 17:00 uur installeert Previder VMware-updates op de hosts van het Previder Cloud Platform.
Dit extra onderhoud vindt plaats in verband met de wereldwijde kwetsbaarheid in processoren, die de naam Spectre heeft gekregen.
Previder heeft er na analyse voor gekozen om preventief onderhoud uit te voeren om deze kwetsbaarheid aan te pakken.

Tijdens het onderhoud worden virtuele machines live gemigreerd. Er wordt geen impact verwacht.

12 jan

Onderhoud Isolated VLAN’s

In de nacht van 11 op 12 januari 2018 zal er tussen 05:00 en 06:00 uur onderhoud gepleegd worden op de Isolated VLAN’s binnen het Previder-IaaS platform. Bij dit onderhoud kan de verbinding met een Isolated VLAN even onderbroken worden. Cloud VLAN’s ondervinden geen hinder van dit onderhoud.

11 jan

Werkzaamheden Access-routers PDC2

Op donderdag 11 januari 2018 tussen 23:00 en 02:00 uur voert Previder werkzaamheden uit op een access-routers in PDC2. Tijdens het onderhoudsframe zullen deze routers kortstondig niet beschikbaar zijn. Na de werkzaamheden zal er op de betreffende routers meer capaciteit beschikbaar zijn.

10 jan

Spoedonderhoud t.b.v. Meltdown-kwetsbaarheid Windows Server

Op woensdag 10 januari wordt tussen 05:00 uur en 07:00 uur spoedonderhoud uitgevoerd in verband met de wereldwijde kwetsbaarheid in processoren, die de naam Meltdown heeft gekregen. Previder heeft er na analyse voor gekozen om per direct preventief onderhoud uit te voeren om deze kwetsbaarheid aan te pakken. Tijdens het onderhoud gaat Previder de door Microsoft beschikbaar gestelde patch installeren op de Windows-servers waarop OS-beheer is afgenomen.

Indien u gebruik maakt van een eigen virusscanner dan verzoeken wij u om te controleren of uw virusscanner compatible is met de patch. Raadpleeg de website van uw leverancier voor meer informatie.

Na het installeren van de patch worden de servers herstart. Previder probeert het ongemak tot een minimum te beperken.

09 jan

Spoedwerkzaamheden

Op dinsdag 09-01-2018, tussen 22:00 uur en 22:30 uur, voert Previder spoedwerkzaamheden uit op de firewalls van Pasklaar Online.
Binnen de genoemde tijden kunnen de Pasklaar Online diensten een korte onderbreking ondervinden.

09 jan

Werkzaamheden noodstroomgeneratoren PDC2

Van dinsdag 9 januari tot en met vrijdag 19 januari worden, dagelijks tussen 07:00 uur en 20:00 uur, onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de noodstroomgeneratoren.
Tijdens het onderhoud zijn extra noodstroomgeneratoren aanwezig die in geval van een calamiteit het gevraagde vermogen kunnen leveren . Er wordt geen impact verwacht.

21 dec

Onderhoud Cloud Backup

Op donderdag 21 december voert Previder tussen 12:00 uur en 17:00 uur onderhoud uit aan het Cloud Backup Platform. Gedurende dit onderhoud is de dienst Cloud Backup verminderd beschikbaar. Het is dan niet mogelijk om restores uit te voeren.