01 mrt

DigID storing

In de loop van de ochtend is er een technische storing ontstaan bij DigID. Hierdoor kunnen gebruikers problemen ervaren met inloggen en hierdoor bepaalde diensten niet bereiken.

Onder andere het inloggen bij de Belastingdienst lukt veelal niet. Men is op de hoogte van de storing en werkt hard aan een oplossing. Oplostijd is niet bekend.

Lees meer
23 nov

DigiD storing

begintijd 11:25

eindtijd 11:56

In de loop van de ochtend is er een storing ontstaan bij DigiD. Hierdoor kunnen gebruikers last hebben ondervinden bij het gebruik maken van overheidsdiensten. Het inlogproces (= inloggen via SMS) kampte met problemen, waardoor het gebruik van deze diensten belemmerd werd.

Logius, de overheidsorganisatie welke verantwoordelijk is voor DigiD, heeft de storing inmiddels afgemeld. Exacte oorzaak van de storing is verder niet bekend gemaakt.

12 sep

DigiD storing door DDoS aanval

begintijd 18:42

eindtijd onbekend

In de loop van de avond is er een storing ontstaan in de systemen van DigiD. Hierdoor kunnen gebruikers problemen ervaren met gebruik maken van DigiD voor het inloggen bij (semi) overheidsdiensten.

De verantwoordelijke partij voor DigiD, Logius, geeft aan dat de oorzaak van de storing nog niet bekend is. Men werkt hard aan een oplossing. Wanneer de storing is opgelost, is niet bekend gemaakt. Het gaat om een landelijke storing

Lees meer
24 dec

Landelijke DigiD storing

begintijd rond 06:00

eindtijd rond 20:00

In de loop van de vroege ochtend is er een grote storing ontstaan bij DigiD. Dit betreft een landelijke storing. Hierdoor is het niet mogelijk om in te loggen op bijvoorbeeld overheidsdiensten zoals de Belastingdienst of de corona vaccinatie site.

Het is door deze landelijk DigiD storing dus ook niet mogelijk om online een afspraak in te laten plannen voor een corona vaccinatie en/of boosterprik. Advies is om even te wachten tot de storing is verholpen, om overbelasting van GGD vaccinatie lijn te voorkomen.

07 jan

DigiD storing

Op dit moment onder vindt DigiD storing. U kunt de melding krijgen dat het druk is en vervolgens geeft het laden van de DigiD pagina een foutmelding. De exacte oorzaak en de verwachte oplostijd zijn vooralsnog onbekend.

30 dec

DigiD storing

DigiD ondervindt op dit moment storing. Gebruikers die van zorgverzekering willen overstappen of een nieuwe willen aanvragen, kunnen hierdoor problemen ondervinden. Er is nog geen oplostijd bekend.

23 mrt

Storing DigiD

Vanwege een technische storing sinds vanmiddag is het mogelijk dat u problemen ondervindt met DigiD. Hierdoor kunnen mensen geen digitale belastingaangifte indienen of andere zaken via internet doen met overheidsdiensten als gemeenten, uitkeringsinstanties of de studiefinanciering. De oorzaak van de storing is nog niet bekend.

Update: de storing is dinsdagavond laat verholpen. Oorzaak nog onbekend.
Update 2: storing is nog niet helemaal opgelost. De storing gaat om maximaal om 8000 gebruikers. Meer informatie over de storing vindt u hier.