01 mrt

DigID storing

In de loop van de ochtend is er een technische storing ontstaan bij DigID. Hierdoor kunnen gebruikers problemen ervaren met inloggen en hierdoor bepaalde diensten niet bereiken.

Onder andere het inloggen bij de Belastingdienst lukt veelal niet. Men is op de hoogte van de storing en werkt hard aan een oplossing. Oplostijd is niet bekend.

Update 1 maart 2023, 15:30

Logius, het bedrijf welke DigID ontwikkelt, laat weten dat de storing is ontstaan door overbelasting van het systeem. Vandaag was de start van de jaarlijkse aangifte voor oa. inkomstenbelasting en de enorme toestroom van gebruikers welke direct aangifte wilde doen, was men gewoonweg niet op berekend.

Inmiddels lijken de systemen weer dermate lucht te hebben gekregen, dat de storing voor nu lijkt te zijn opgelost.

Update 2 maart 2023, 11:10

DigID lijkt opnieuw te kampen met problemen. Wederom zijn overheidsdiensten zoals de Belastingdienst onbereikbaar met inloggen en lijkt ook de oorzaak te liggen bij overbelasting. De Belastingdienst zelf geeft inmiddels een melding, dat de problemen te wijten zijn aan het ‘success’ van de dienstverlening:

DigID storing maart 2023 door overbelasting

5 reacties op deze storing:

 1. Inderdaad, inloggen op andere sites, waar je de door het systeem opgelegde DIGIDD app voor nodig hebt lukt de hele ochtend al niet.
  Sad but true!

 2. Inloggen DigiD-app lukte niet. App verwijderd en opnieuw ge├»nstalleerd. Opnieuw activeren lukt ook niet. Inloggen met bestaand gebruikersnaam en wachtwoord. Melding “Er is een fout opgetreden”! Ik kan zelfs niet meer inloggen (DigiD)bij mijn zorgverzekeraar, Belastingdienst etc.etc.
  Dat het bij DigiD druk is voor de belastingdienst is te begrijpen. Maar de DigiD-app moet toch normaal geactiveerd kunnen worden, normaal functioneren voor o.a. Mijn zorgverzekeraar.
  DigiD, ontbreekt het jullie dan aan kennis en kunnen om dit snel op te lossen?
  Bij voorbaat dank!

 3. Ik zit ondertussen wel met een digid app die niet meer werkt.

  Activatie is niet gelukt.

  Wat nu?

  • mijn DIGID app werkt ook niet meer en activatie lukt niet, ik heb als alternatief ingelogd met mijn gebruikersnaam en wachtwoord, dat werkte wel om aan te loggen naar de belastingdienst.
   Wat ook vreemd is dat wanneer ik inlog in mijn DIGID enkel mijn oude toestellen nog te zien zijn maar niet mijn toestellen waar ik tot gisteren mee inlogde.

 4. Nederland op zijn smalst. Ieder jaar zelfde verhaal. Gewoon niets aan doen net zoals vele andere zaken. Digid helemaal niet werkbaar. Niet voor de belastingdienst maar nergens voor. Kan niet eens inloggen bij mijn zorgverzekering.

  Bananen republiek hier tegenwoordig.

Reageren is niet meer mogelijk.