07 sep

Top 4 beste gratis DNS providers

ZIE MEEST ACTUELE DNS STORINGEN >

DNS zorgt voor de vertaling van een internetadres (= storingsoverzicht.nl) naar het ip adres (= net als een huisadres, maar ziet eruit als 165.00.00.00). Een goede DNS service is essentieel voor het snel en correct verbinden met een internet adres.

Door de tijd heen worden DNS servers steeds vaker aangevallen en overgenomen, om bijvoorbeeld inloggegevens van uw internetbankieren te onderscheppen en geld weg te sluizen.

Elke internetprovider heeft z’n eigen DNS servers, maar er zijn ook bedrijven enkel gespecialiseerd hierin en het leveren van de beste DNS services. Wilt u zeker zijn van een snelle en veilige internetverbinding? Dan zijn dit de top 4 beste DNS providers:

1. Cloudflare (1.1.1.1)

De grootste DNS provider ter wereld heet Cloudflare en staat vooral bekend om haar diensten omtrent DDoS protectie. Maar dit Amerikaanse bedrijf biedt ook de snelste publieke DNS service aan van deze lijst. Naast snelheid wordt er ook beloofd sterk rekening te houden met privacy van gebruikers en geschiedenis van dit bedrijft leert, dat ze zich hier ook goed aan houden.

2. DNS.Watch

De enige uit de top welke niet Amerikaans is. Dus als je echt vanwege de privacy verhalen liever geen Amerikaanse services gebruikt, dan is DNS.Watch de automatische keuze. De Duitse DNS service is razendsnel, stabiel, ondersteunt iPv4 en IPv6, is beveiligd met DNSSEC en men houdt vanwege privacy geen log of geschiedenis van uw DNS gebruik bij.

3. OpenDNS

De grootste Amerikaanse DNS provider is OpenDNS. OpenDNS is goed voor systeembeheerders welke opzoek zijn naar meer controle en mogelijkheden omtrent DNS services. Bij OpenDNS is het namelijk ook mogelijk, om website filtering op het bedrijfsnetwerk toe te passen. Hierdoor kan een bedrijf het gebruik van bepaalde sites in geheel uitsluiten en filteren op DNS niveau.

4. Google Public DNS

Google heeft geen introductie nodig, maar weinig mensen weten dat Google ook DNS servers aanbiedt. Het grootste pluspunt van Google Public DNS is voor developers en applicatie ontwikkelaars, die vaak een DNS record moeten aanmaken/wijzigen en niet pas uren later dat actief kunnen hebben. Een A-record wijziging van een .com domein is met deze DNS service absoluut het snelst opgepikt, meestal binnen een paar minuten.

Storingsoverzicht - alle storingen, internet storingen