03 apr

Kortstondige storing Meta platform (WhatsApp en Facebook)

begintijd 20:15

eindtijd rond 20:40

In de loop van de avond kreeg Meta te maken met problemen op haar platformen. Hierdoor waren populaire diensten als WhatsApp en Facebook even niet bereikbaar. De storing was van korte duur en is inmiddels opgelost.

Meta, het moederbedrijf achter WhatsApp en Facebook, heeft vooralsnog geen oorzaak voor de korte onderbreking afgegeven.

05 mrt

Facebook en WhatsApp wereldwijde storing

In de loop van de middag is er een storing ontstaan bij Meta, het moederbedrijf van onder andere WhatsApp en Facebook. Hierdoor waren beide diensten niet bereikbaar voor gebruikers. Deze storing was wereldwijd van toepassing.

Meta heeft de storing bevestigd en zegt hard te werken aan de oplossing. Oplostijd is vooralsnog onbekend.

04 okt

Wereldwijde storing WhatsApp, Facebook en Instagram

begintijd rond 17:45

eindtijd onbekend

Aan het eind van de middag is er een storing ontstaan bij zowel WhatsApp, Facebook als Instagram. Gebruikers kunnen hierdoor beperkt tot geen gebruik maken van de genoemde diensten.

Het is niet perse opvallend dat de drie diensten eruit liggen: Facebook is eigenaar van ook WhatsApp en Instagram en maken gebruik van gedeelde infrastructuur.

Lees meer
26 aug

Facebook en Instagram storing

Vanmiddag werden zowel Facebook als Instagram getroffen door storing aan hun systemen. Hierdoor was het voor gebruikers beperkt of niet mogelijk om gebruik te maken van beide diensten. De storing heeft enkele uren geduurd.

De reden waarom zowel Facebook als Instagram vrijwel gelijktijdig werden getroffen door een storing, omdat de infrastructuur van beide gedeeld wordt. Dit komt door de eerdere overname van Instagram door Facebook.

Lees meer