07 sep

Top 4 beste gratis DNS providers

ZIE MEEST ACTUELE DNS STORINGEN >

DNS zorgt voor de vertaling van een internetadres (= storingsoverzicht.nl) naar het ip adres (= net als een huisadres, maar ziet eruit als 165.00.00.00). Een goede DNS service is essentieel voor het snel en correct verbinden met een internet adres.

Door de tijd heen worden DNS servers steeds vaker aangevallen en overgenomen, om bijvoorbeeld inloggegevens van uw internetbankieren te onderscheppen en geld weg te sluizen.

Elke internetprovider heeft z’n eigen DNS servers, maar er zijn ook bedrijven enkel gespecialiseerd hierin en het leveren van de beste DNS services. Wilt u zeker zijn van een snelle en veilige internetverbinding? Dan zijn dit de top 4 beste DNS providers:

Lees meer
07 mei

Landelijke storing UPC (opgelost)

Momenteel ondervindt UPC landelijke problemen. De storing treft het gehele netwerk. Eindtijd is onbekend. Ondervindt u ook problemen of heeft u meer informatie, laat dan hieronder een reactie achter.

Update 19:20
De oorzaak van de storing ligt bij de DNS servers. Door de DNS servers van uw computer of router te wijzigen naar de DNS servers van Google of OpenDNS, zou de verbinding weer moeten werken.

DNS instellen voor Windows XP/Vista
DNS instellen voor Mac

Update 22:00
De storing is volgens UPC opgelost. Mocht u nog problemen ondervinden, herstart voor de zekerheid uw modem, router en computer (in die volgorde).