06 apr

Grote storing AMS-IX internet knooppunt

In de loop van de ochtend is er een grote storing ontstaan op het Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) knooppunt. Hierdoor is het internet verkeer in algemene zin verstoord en zijn netwerken tussen verschillende providers beperkt tot niet bereikbaar.

Het knooppunt zorgt ervoor dat het internet verkeer tussen netwerken van grote providers wordt uitgewisseld, om uiteindelijk de juiste gevraagde site of data te kunnen bereiken. Door het knooppunt problemen ondervindt, kan het dus zijn dat verschillende sites niet bereikbaar zijn. Dit doordat de uitwisseling tussen netwerken niet plaats kan vinden.

Lees meer
20 jun

AMS-IX storing

Diverse klanten alsmede onze eigen monitoring melden dat bepaalde bestemmingen niet (of verminderd) bereikbaar zijn. We hebben het probleem in onderzoek, het probleem lijkt zich te bevinden op de AMS-IX, nadere informatie volgt zo snel mogelijk.

20-jun, 16:01
De verstoring op de AMS-IX is opgelost, de problemen die nu nog spelen hebben alle betrekking op hosts bij InterConnect. We zijn bezig om meer info bij InterConnect te verkrijgen. Lees meer

13 mei

Netwerkproblemen bij AMS-IX

Het kan zijn dat u in het afgelopen half uur bemerkt heeft dat uw site of mail slecht bereikbaar waren, er bleek sprake te zijn van een probleem bij de Amsterdam Internet Exchange (het grootste ‘internetkruispunt’ van Nederland). Deze problemen¬† hadden dus niet alleen bij Denit een behoorlijke impact maar bij iedere hostingpartij en toegangsprovider van Nederland. Om een overzicht te krijgen van de impact van deze storing kan u bijvoorbeeld kijken op , houdt er rekening mee dat de pieken in deze grafieken juist het aantal gemelde storingen zijn. De storing is inmiddels verholpen door de technici van AMS-IX.

 

Voor meer informatie zie de volgende links :

https://tweakers.net/nieuws/103067/internetknooppunt-ams-ix-kampt-met-uitval.html

 

 

13 mei

[open] Storing – Internet van XS4ALL – Internet knooppunt problemen.

gemeld door Ysbrand op 13-05-2015, 12:56
begintijd: 12:30, duur: onbekend

Als gevolg van een storing bij het internet knooppunt AMS-IX kunt u problemen
ondervinden met de internetverbinding. Indien u ook telefonie of TV van ons afneemt,
kunnen ook deze diensten verstoord zijn.

Het betreft hierbij: Internet van XS4ALL

Technici zijn op de hoogte en werken aan een oplossing om het probleem zo snel mogelijk
te verhelpen. Mogelijk dient u het modem uit- en aan te zetten om weer verbinding te
kunnen maken.

Onze excuses voor het ongemak.

13 aug

[20110811] AMS-IX issues [Update]

Time: August 11th 2011 12:05:00(CEST)
Dear Customer,

At the moment traffic through the Amsterdam Internet Exchange might show issues.
Currently AMS-IX engineers are working on the problem.

The problem is not limited to LeaseWeb only, but affect most AMS-IX traffic.
As soon as we have more information available, we will publish it here.

Please be patient while we are working on this problem.

Regards,
LeaseWeb BV

[UPDATE 12:25] The AMS-IX issue has been resolved, there was a new member stealing IP’s from other members which caused BGP sessions to drop. The member has been disconnected from the AMS-IX.

26 feb

Problemen AMS-IX

Vanavond waren er problemen merkbaar op de AMS-IX. Met name de locatie van Nikhef leek op meerdere momenten slecht tot niet bereikbaar. Inmiddels is het meeste verkeer weer hersteld of herstellende. Informatie vanuit AMS-IX is (nog) niet beschikbaar.