02 mei

NOS.nl website storing

In de loop van de avond is er een storing ontstaan bij de NOS. Hierdoor is de site van de NOS niet meer bereikbaar. Oorzaak lijkt een beveiligingscertificaat probleem welke voor de beveiligde verbinding zorgt tussen bezoekers van de site en de server(s) van NOS.

NOS heeft de storing nog niet bevestigd en ook de exacte oorzaak moet nog bevestigd worden. Oplostijd is daarom ook nog niet bekend.

Lees meer
28 feb

NOS website storing

begintijd rond 11:45

eindtijd onbekend

Sinds het begin van de middag kampt NOS.nl met een storing aan haar website. Hierdoor kunnen gebruikers geen liveblog bekijken, voornamelijk die over de oorlog in Oekraine. Dit probleem geldt ook voor de NOS app.

Nos website storing februari 2022

Nos is op de hoogte van de storing en werkt momenteel hard aan de oplossing. Oplostijd is vooralsnog onbekend.

08 aug

Storing NOS.nl website (opgelost)

Momenteel is NOS.nl getroffen door een storing. Hierdoor is de site niet bereikbaar door onbekende technische redenen.

Ook de apps van NOS functioneren niet door deze storing. Een oplostijd is nog onbekend. Men is op de hoogte en er wordt hard gewerkt aan een oplossing.

10 feb

Storing KPN mail (opgelost)

Na de recentelijk voorgaande storing, lijkt KPN wederom problemen te hebben met haar mail systemen. Ondervindt u (wederom) problemen met KPN mail? Hieronder graag een reactie met meer info.

Update 16:50 uur
Hackers blijken gegevens van 500 KPN gebruikers, zoals wachtwoorden en andere gevoelige gegevens, online te hebben gezet. De oorzaak ligt bij het opslaan van de wachtwoorden op één van haar systeem door KPN in zogenaamde plain text, wat neerkomt op een tekstbestand. KPN heeft daardoor zelf alle servers offline gehaald. Geen exacte verklaring van KPN tot nu toe.

Update 17:25 uur
KPN heeft een eerste korte update gegeven omtrent de inbraak op haar systemen, die geleid hebben tot het offline halen van de mail servers.

“De webmail van KPN is uit voorzorg uit de lucht gehaald om reden dat vermoedelijk klantgegevens online zijn gezet. Dit wordt nader onderzocht en uitgezocht, ook in het kader van de opsporing en het onderzoek dat sinds 27 januari loopt.”

Update 20:45 uur
Het blijft stil rond KPN. Er wordt niet aangegeven, waar KPN momenteel aan werkt en hoe lang dit nog gaat duren.

Update 22:15 uur
In het programma Nieuwsuur heeft een woordvoerder van KPN zojuist gemeld, dat de uitgaande mail binnen een uur weer operationeel moet zijn

Update 23:15 uur
De officiële reactie van KPN vanavond op NOS.

Update 23:35 uur
KPN meldt dat alle mail systemen zo spoedig als mogelijk hersteld worden, maar heeft geen oplostijd aangegeven. Om alle risico op misbruik te vermijden, raadt KPN klanten aan om hun huidige password niet meer te gebruiken. Ook niet voor andere internetdiensten zoals bijv. Facebook, Marktplaats en internetbankieren.

Update zaterdag 11 februari, 11:30 uur
Er lijkt nog geen beweging in de mail te zitten na de laatste berichtgeving. KPN had eerder beloofd rond 09:00 mail weer werkend te hebben. KPN plaatst momenteel extra capaciteit bij, om straks wachtwoord aanpassingen van klanten te kunnen verwerken. In de loop van de dag moet mail weer volledig functioneren. Hou de reacties hieronder van andere gebruikers vooral in de gaten. Die zijn uiteindelijk het meest actueel.

Update zaterdag 11 februari, 14:15 uur
KPN test momenteel de capaciteit, welke nodig is om de aanstormende hoeveelheid te kunnen verwerken. Laatste tests gaven echter aan, dat de huidige extra capaciteit niet voldoende is voor het verwachte volume aan e-mail berichten. KPN is momenteel bezig, om dit op het benodigde niveau te krijgen.

Update zaterdag 11 februari, 16:45 uur
De storing heeft zonet de 24 uur gepasseerd, maar de mail (zowel ophalen als versturen) lijkt nu op gang te komen.

Update zaterdag 11 februari, 19:00 uur
Mail moet nu weer werken. Ook webmail is door KPN opengezet. Nogmaals, het wordt met klem aangeraden uw wachtwoord direct te wijzigen. Het wijzigen van uw wachtwoord kunt u op deze pagina regelen.

Update zaterdag 11 februari, 19:15 uur
Opmerkelijk nieuws is zojuist gepubliceerd. De lijst met gebruikers, welke vrijdag op het internet verscheen, zijn niet bij KPN vandaan gestolen. Het gaat om klanten van een verkoper in babymaterialen. Meer hierover vindt u in dit artikel.

Update zondag 12 februari, 16:30 uur
De pagina voor wijzigen van het wachtwoord lijkt sinds openstelling traag en slecht bereikbaar. Mensen die nog geen wachtwoord hebben gewijzigd, wacht dit nog even tot morgen af. KPN zal daarnaast ergens morgenmiddag een formulier beschikbaar stellen, om klachten en schademeldingen in te dienen. Zodra het formulier beschikbaar is, zal de link naar het formulier hier verschijnen.

Update maandag 13 februari, 15:50 uur
KPN heeft zojuist het schade formulier open gesteld voor alle gedupeerden, welke aantoonbare schade hebben geleden door de storing. Gebruikers kunnen hun claim tot 15 maart indienen. Het indienen kan op twee manieren:

1. Het online formulier [Klik Hier]
2. Per post [Klik Hier]

14 jun

Mogelijke problemen door WK wedstrijd Nederland-Denemarken (update)

Vandaag begint het WK voor Nederland. De eerste wedstrijd uit groep E (samen met Japan, Denemarken en Kameroen) wordt gespeeld tussen Nederland – Denemarken. Voor de mensen die niet direct een tv in handbereik hebben, kunnen live de wedstrijd volgen via de NOS WK site. Er wordt een stormloop aan gebruikers en dan ook internetverkeer verwacht. Zodanig, dat het limiet is ingesteld 120.000 kijkers via de livestream. Wees er dus op tijd bij. De livestream start samen met de voorbeschouwing van de wedstrijd. De NOS heeft al aangegeven: vol=vol.

Door de grote hoeveelheid dataverkeer kan men tijdens de wedstrijd landelijk een vertraagde internetverbinding ondervinden, vanwege de grote drukte op de belangrijke internet knooppunten.

Update: de wedstrijd is zonder problemen verlopen. Er hebben zich geen noemenswaardige problemen voorgedaan, op enkele sites van de NOS na, welke rond 14:00 niet meer goed bereikbaar waren. De regio van Beek-Ubbergen werd op een nogal ongelukkig moment (net voor de wedstrijd) getroffen door een stroomstoring. De WK livestream trok op haar hoogtepunt 121.017 kijkers, meer dan 100GBps aan dataverkeer en zo’n 2,3 miljoen hits per minuut