27 jan

Apple iOS 14.4 update: belangrijke beveiligingslekken gedicht

Apple heeft gisteren haar nieuwste iOS versie uitgebracht, iOS 14.4. Als uitzondering vermelden wij deze update, omdat er meerdere belangrijke beveiligingslekken zijn gedicht in deze update.

Het gaat hier om zogenaamde zero-day lekken. Het is zeer belangrijk zo snel als mogelijk jouw iPhone en/of iPad tegen te beschermen. Apple legt op deze pagina uit om welke lekken het exact gaat. Onder andere Webkit (een stuk programma wat onder andere door de Safari browser wordt gebruikt), is hiermee geraakt.

Het advies is om zo snel als mogelijk uw iPhone of iPad toestel te updaten.

Lees meer
21 mei

iCloud storing treft Apple’s iCloud diensten

Sinds vanochtend is er een iCloud storing.  Over de hele wereld klagen iCloud gebruikers te kampen met diverse problemen. Ook Nederlandse gebruikers melden dat iCloud storing bij hen lijkt te hebben. Apple’s opslagdienst vraagt continu om in te loggen, zonder dat er verder iets gebeurd.

icloud storing

iCloud storing: bestanden, foto’s en mail niet beschikbaar.

Ook kunnen bestanden, foto’s en mail via de opslagdienst niet benaderd worden. Op de storingspagina van Apple wordt geen meldingen gemaakt van deze wereldwijde storing. Ook lijkt er nog geen verbetering te zijn in het herstellen van de dienst.

Update 16:45

De storing is volgens Apple voorbij. Gebruikers melden dat alle diensten bereikbaar zijn en kunnen weer bij hun content.

23 dec

Apple brengt kritieke NTP beveiligingsupdate uit

Apple heeft enkele uren geleden een beveiligingsupdate uitgebracht welke een kritieke beveiligingslek dicht in de NTP-implementatie. Via het lek kunnen kwaadwillenden een zogenaamde buffer overflow veroorzaken en zo op afstand eigen code op een Mac uitvoeren.

De OS X NTP Security Update is beschikbaar:
– 10.10 Yosemite
– 10.9 Mavericks
– 10.8 Mountain Lion draaien

Het gaat volgens Apple om kritiek beveiligingslek in de software die de Network Time Protocol-dienst voor OS X levert. De update zou op de achtergrond gedownload moeten zijn als gebruikers dit zo ingesteld hebben en anders is deze als update bij de Mac Store te zien. Gebruikers zouden de volgende ntp-versies moeten hebben na het doorvoeren van de update, te zien via Terminal na het invoeren van what /usr/sbin/ntpd: Mountain Lion: ntp-77.1.1, Mavericks: ntp-88.1.1 en Yosemite: ntp-92.5.1. Direct updaten is met klem aanbevolen!

26 feb

Update waarschuwing Apple gebruikers

Gisteren heeft Apple een kritische update uitgerold voor haar besturingssysteem OS X (iMac, Mabcook) en iOS (iPhone, iPad en iPod).  Voor OS X geldt de update voor Lion, Mountain Lion en Mavericks. De update bevat de oplossing voor een kritische fout in het systeem, waardoor beveiligde (SSL) verbindingen door kwaadwillenden overgenomen en/of afgeluisterd kunnen worden.

Wij adviseren met klem uw Apple producten per direct te upgraden naar de laatste versie.