14 aug

Onderhoud DSL-netwerk

Onderhoud DSL
In de nacht van 17 september 2014 zal BBned/Tele2 werkzaamheden uitvoeren op het DSL-netwerk. Dit onderhoud zal plaatsvinden tussen 00.00 en 06.30 uur. Gedurende deze periode zullen DSL verbindingen mogelijk meerdere malen gedurende maximaal 10 minuten geen internettoegang hebben.

Mocht uw internetverbinding na dit onderhoud niet werken, dan raden wij u aan om uw modem uit en aan te zetten. Mocht uw internetverbinding daarna alsnog niet werken, neemt u dan contact met ons op.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit onderhoud, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Customer Care op 0318 648 688 of via [email protected].

05 jun

Problemen met internet via xDSL

05-jun, 15:07
Bij onze xDSL partner zijn problemen in de regio Den Helder e.o, gemeld. Hierdoor kan het zijn dat xDSL verbindingen niet functioneren. Onze partner is met een oplossing bezig.

05-jun, 17:12
Problemen zijn inmiddels opgelost en de verbindingen zijn weer online.

05-jun, 17:31
Helaas blijken de problemen weer terug te zijn, onze partner is druk bezig om de problemen op te lossen. De locaties waarom het gaat zijn Heerhugowaard en Den Helder-Centrum.

05-jun, 20:34
Onze partner is nog steeds druk doende om de glasvezelbreuk te herstellen. Tot deze breuk hersteld is kunnen verbindingen blijven klapperen.

05-jun, 22:14
Het herstellen van de kabelbreuk loopt nog steeds.

26 jul

Internet van XS4ALL / Business DSL / ADSL van KPN storing Amsterdam-Sloterdijk

Als gevolg van een storing kunnen klanten met een Internet van XS4ALL,
Business DSL en ADSL van KPN verbinding in Amsterdam-Sloterdijk
momenteel geen verbinding maken of problemen ondervinden met de
ADSL/BDSL verbinding.

Technici zijn op de hoogte en werken aan een oplossing om het probleem
zo snel mogelijk te verhelpen.

Onze excuses voor het ongemak.

20 jul

Internet van XS4ALL / Business DSL / ADSL van KPN diverse regio’s

Als gevolg van een storing kunnen klanten met een Internet van XS4ALL,
Business DSL en ADSL van KPN verbinding in de volgende plaatsen
momenteel geen verbinding maken of problemen ondervinden met de
ADSL/BDSL verbinding:

– Arnhem-De Laar
– Arnhem-Oosterbeek
– Hoofddorp
– Hoofddorp-Floriande
– Haarlem-Oost
– Nieuw Vennep
– Westervoort
– Grouw
– Akkrum

Technici zijn op de hoogte en werken aan een oplossing om het probleem
zo snel mogelijk te verhelpen.

Onze excuses voor het ongemak.

12 jul

Landelijke problemen

KPN lijkt momenteel landelijke problemen te ondervinden op haar netwerk. Mocht u er ook last van hebben, laat hieronder een reactie achter.

Update: de storing is door KPN opgelost. Mocht u nog problemen ondervinden, haal de stroom van de modem af, wacht 30 sec. en zet de modem vervolgens weer aan. Check voor de zekerheid of alle bekabeling nog goed vast en aangesloten zit.

10 mrt

Landelijke storing KPN fiber en ALLIP

Op dit moment is er een storing op de KPN fiber en KPN xDSL (ALLIP/Ethernet) lijnen. Onze engineers zijn bezig het probleem te onderzoeken.

Update 14:12 – KPN engineer is op lokatie aan het troubleshooten. Meer informatie volgt zodra wij deze hebben ontvangen.

Update 13:42 – De oorzaak ligt in de verdeler van KPN, deze is schijnbaar gecrashed, een engineer van KPN is reeds onderweg naar het DC2 datacenter.

Update 13:25 – Het probleem is gelokaliseerd en bevind zich in het KPN domein. KPN engineers zijn inmiddels bezig dit op te lossen.

Update 15:00 – De oorzaak van de storing is een beschadiging aan de hoofd infrastructuur.

Een core glasvezel kabel is beschadigd ergens inpandig. Men is nu de fysieke breuk aan het opzoeken. Deze zal hersteld moeten worden, hoe lang dit gaat duren is onbekend. Men verwacht niet dat dit voor 17:00 uur is opgelost

Update 16:00 – De volgende diensten zijn weer beschikbaar:

– KPN WEAS
– KPN AllIP xDSL zal op korte termijn volgen.

De diensten zijn middels een nood las weer hersteld. Er zal nog een definitieve reparatie uitgevoerd worden.

Update 18:00 – Op dit moment is er nog een gedeelte van de xDSL verbindingen niet beschikbaar. Men is druk doende om dit zo snel mogelijk te herstellen. Zodra er meer informatie beschikbaar is zal dat kenbaar worden gemaakt.

Update 20:15 – De werkzaamheden zijn op dit moment gaande. Er wordt elk moment een oplossing verwacht.

Update 21:05 – De verwachte oplostijd is 21:45 uur.

Update 22:05 – Als gevolg van de herstel werkzaamheden aan de fiberbundel zijn op dit moment de KPN Fiber verbindingen wederom onbereikbaar.

Update 23:22 – De herstelwerkzaamheden zijn gaande. Helaas is er nog geen hersteltijd af te geven.

Update 02:05 – De herstelwerkzaamheden van de RoutIT Fibers in de fiberbundel zijn afgerond. De volgende diensten zijn weer operationeel:

KPN Fiber
KPN AllIP xDSL

Indien u nog geen verbinding heeft, dient u de router te herstarten. Indien u na de herstart nog geen verbinding heeft, kunt u een ticket aanmaken in Irma.

(bron: CSP reporter)

05 nov

Landelijke storing BBned

Momenteel ondervindt BBned landelijke problemen op haar netwerk. Er is op dit moment weinig informatie beschikbaar omtrent de storing. Heeft u ook last van de storing? Laat dan een reactie hieronder achter.

Update: Uit meerdere berichten blijkt dat het gaat om een defect van een core router in het datacenter van Global Switch. Hieronder zijn zowel DSL als fiber verbindingen getroffen.

Update 2: Er komt weer verkeer op gang. De storing lijkt (gedeeltelijk) te zijn opgelost.

Update 3: De storing lijkt te zijn verholpen. De storing is ontstaan, doordat een core router (ASDGTS1CORE1) getroffen werd door een stroomstoring. Normaal is een dergelijk apparaat voorzien van een redundante stroomverbinding (oftewel twee stroomvoorzieningen). Als de primaire stroomvoorziening faalt, hoor normaliter de secundaire stroomvoorziening de taak over te nemen. Door nog onbekende oorzaak werden beide getroffen en verloor de core router haar benodigde stroomvoorziening.

De oorzaak is wellicht te vinden bij een coreswitch op Global Switch, de ASDGTS1CORE1, die eruit ligt. BBNed heeft zelf nog geen verklaring voor de storing gegeven. Naast internetverbindingen van consumenten en bedrijven lag betaaldienst iDeal er eerder vrijdagochtend ook uit. Sommige pinautomaten in winkels werken evenmin. Het is onduidelijk of al die storingen verband houden met elkaar. BBNed is onlangs overgenomen door telecombedrijf Tele2. (bron: Tweakers.net)