06 jan

Storing Backbone / ETN storing (KPN)

07-01-2016
0:00

Op dit moment is er een ETN storing in het KPN netwerk in Delft. KPN heeft actie ondernomen om dit zo spoedig mogelijk te herstellen.

Geraakte dienst(en): Interactieve TV, Internet op Mobiel, VoIP, Machine-to-Machine (M2M), Mobiel bellen en gebeld worden, Mobiel Internet, Overig, SMS, xDSL Access

Gebied: Midden Nederland

Update

Er is een engineer aangestuurd voor onderzoek en herstel op locatie.

Impact

Getroffen diensten: WBA, WMP, EVPN, WEAS

11 aug

Onderhoud KPN fiber verbindingen Overijssel

Status: Werkzaamheden (gepland)
Datum: 12 augustus 2014
Frame: 04:00 uur – 07:00 uur
Duur: 3 uur
Omschrijving: KPN heeft werkzaamheden aangekondigd aan zijn glasvezelnetwerk in de regio Overijssel. Dit onderhoud zal plaatsvinden op 12 augustus 2014 tussen 04:00 en 07:00. Gedurende dit onderhoudsvenster zal de verbinding onderbroken worden voor de duur 30 minuten. Verbindingen komen vanzelf weer online.
Impact op: KPN WEAS verbindingen in de omgeving Overijssel
10 mrt

Landelijke storing KPN fiber en ALLIP

Op dit moment is er een storing op de KPN fiber en KPN xDSL (ALLIP/Ethernet) lijnen. Onze engineers zijn bezig het probleem te onderzoeken.

Update 14:12 – KPN engineer is op lokatie aan het troubleshooten. Meer informatie volgt zodra wij deze hebben ontvangen.

Update 13:42 – De oorzaak ligt in de verdeler van KPN, deze is schijnbaar gecrashed, een engineer van KPN is reeds onderweg naar het DC2 datacenter.

Update 13:25 – Het probleem is gelokaliseerd en bevind zich in het KPN domein. KPN engineers zijn inmiddels bezig dit op te lossen.

Update 15:00 – De oorzaak van de storing is een beschadiging aan de hoofd infrastructuur.

Een core glasvezel kabel is beschadigd ergens inpandig. Men is nu de fysieke breuk aan het opzoeken. Deze zal hersteld moeten worden, hoe lang dit gaat duren is onbekend. Men verwacht niet dat dit voor 17:00 uur is opgelost

Update 16:00 – De volgende diensten zijn weer beschikbaar:

– KPN WEAS
– KPN AllIP xDSL zal op korte termijn volgen.

De diensten zijn middels een nood las weer hersteld. Er zal nog een definitieve reparatie uitgevoerd worden.

Update 18:00 – Op dit moment is er nog een gedeelte van de xDSL verbindingen niet beschikbaar. Men is druk doende om dit zo snel mogelijk te herstellen. Zodra er meer informatie beschikbaar is zal dat kenbaar worden gemaakt.

Update 20:15 – De werkzaamheden zijn op dit moment gaande. Er wordt elk moment een oplossing verwacht.

Update 21:05 – De verwachte oplostijd is 21:45 uur.

Update 22:05 – Als gevolg van de herstel werkzaamheden aan de fiberbundel zijn op dit moment de KPN Fiber verbindingen wederom onbereikbaar.

Update 23:22 – De herstelwerkzaamheden zijn gaande. Helaas is er nog geen hersteltijd af te geven.

Update 02:05 – De herstelwerkzaamheden van de RoutIT Fibers in de fiberbundel zijn afgerond. De volgende diensten zijn weer operationeel:

KPN Fiber
KPN AllIP xDSL

Indien u nog geen verbinding heeft, dient u de router te herstarten. Indien u na de herstart nog geen verbinding heeft, kunt u een ticket aanmaken in Irma.

(bron: CSP reporter)