10 mrt

KPN SMS storing

Vanochtend heeft KPN een storing ondervonden met haar SMS diensten. Hierdoor was het voor klanten niet mogelijk om SMS te ontvangen. Ook geautomatiseerde SMS berichten (zoals verificatie SMS van overheidsdiensten als DigID) kwamen niet aan.

De storing is inmiddels opgelost en SMS berichten komen nu naar behoren door het netwerk.

18 jul

Storing mobiel netwerk KPN (opgelost)

**Klik hier voor de meeste actuele mobiele storingen**

Momenteel lijkt KPN in verschillende regio’s problemen te ondervinden met haar mobiele netwerk. Heeft u hier ook last van, meldt het dan hieronder (inclusief plaats). Door de storing is het momenteel niet mogelijk te bellen, smsen of gebruik te maken van mobiel internet.

De storing lijkt ergens tussen 13:00 en 14:00 vanmiddag te zijn ontstaan. op basis van verkeer naar de site [afbeelding].

Update (20:10, 18 juli 2011): de storing is nog steeds gaande. Ook gebruikers vanuit het buitenland, waaronder in Spanje / Frankrijk / Duitsland / Engeland / Oostenrijk / Zwitserland / Italie / Kroatië / Tsjechië  tot aan zelfs Dubai, Oman en Chicago, melden hier problemen met het netwerk van KPN. Oorzaak lijkt een foutieve wijziging in het systeem van KPN. KPN heeft zich nog nergens uitgelaten met een tijdsindicatie voor wat betreft de oplossing.

Update (21:50, 18 juli 2011): een woordvoerster  van KPN meldt “”een reset van een node om 15.00 uur. Daardoor moet het netwerk weer opstarten en dat kost tijd. Vooral omdat het zeer druk is, neemt het een langere tijd in beslag. De verwachting is dat het tegen middernacht opgelost is en iedereen weer verbinding kan maken.” (bron)

Update (00:45, 19 juli 2011): weinig verandering in de situatie. Volgens de woordvoerster van KPN zou de storing rond middernacht opgelost zijn. Echter komen de reacties nog steeds in hoog tempo via alle kanalen binnen en heeft nog geen enkele melding alles werkend. Dit geldt ook voor KPN gebruikers in het buitenland.

Update (08:20, 19 juli 2011): bij een deel van de gebruikers lijkt de storing te zijn verholpen, maar bij een ander deel niet. Het is verstandig af en toe de telefoon geheel uit te schakelen en vervolgens weer aan te zetten, om na te gaan of de verbinding volledig hersteld is.

Update (15:00, 19 juli 2011):  op een enkeling na is de storing op het mobiele netwerk van KPN opgelost. Mocht u nog steeds problemen hebben, zet de telefoon geheel uit en vervolgens weer aan. Let op! Het in-/uitschakelen van de vliegtuigmodus als oplossing werkt vaak in dit soort situaties niet. Mocht u alsnog problemen ondervinden of willen checken of het in een bepaalde regio goed zou moeten werken, laat alsnog een reactie achter.

17 mrt

Onderhoud 18/3

Geachte klant,

Donderdag 18 maart 2010, tussen 05:00 en 08:00 uur, zullen een aantal onderdelen van de website niet bereikbaar zijn, doordat wij onderhoud en updates gaan uitvoeren aan onze website.
Onder andere het onderdeel ‘Vraag en Antwoord’ wordt vernieuwd; het wordt uitgebreider en overzichtelijker. Tijdens het onderhoud zal het aanmeldingsformulier, Mijn Eweka en het forum niet bereikbaar zijn. Tevens is het niet mogelijk om te betalen via SMS, iDEAL of ClickandBuy. Neemt u vooral een kijkje op onze website zodra het onderhoud is afgerond.

Wij vertrouwen op uw begrip voor dit tijdelijk ongemak.

Eweka Internet Services

15 mrt

Storing SMS-betalingen T-Mobile

Geachte klant,

Wij hebben bericht ontvangen van T-Mobile dat de storing geheel verholpen zou zijn. U kunt weer volop gebruik maken van onze SMS dienst.

—-

Geachte klant,

Sinds een week is er een storing met vele SMS-betalingen via T-Mobile. Let op: niet alle betalingen gaan fout. Eventueel neemt u contact op met de Support Desk van T-Mobile.
Als u na de betalingsopdracht geen sms-bericht terug ontvangt, is uw betaling niet goed verlopen en zal er geen beltegoed worden verrekend. Wij adviseren u uw SMS-betaling(en) voorlopig via een andere mobiele provider te verzenden.