26 feb

DigitalOcean netwerk onderhoud datacenter AMS03

Cloud provider DigitalOcean heeft onderhoud aangekondigd aan haar core netwerk infrastructuur het in veelgebruikte Amsterdam datacenter AMS03. Het onderhoud zal plaatsvinden op:

Start 27 februari 2024, 17:00 uur
Eind: 27 februari 2024, 21:00 uur

Impact

Volgens de provider is het onderhoud nodig om de schaalbaarheid en performance verder te verbeteren. Klanten met een virtuele server (droplet) of andere diensten hosten in AMS03 zullen in principe niks ervan ondervinden. In uiterst geval kan er verhoogde latency ervaren worden of een korte netwerk onderbreking tijdens het onderhoudsvenster.

07 okt

DigitalOcean netwerk onderhoud AMS03

begintijd 10 oktober 2022, 19:00

eindtijd 10 oktober 2022, 22:00

Cloudprovider DigitalOcean zal maandag 10 oktober 2022 netwerkonderhoud uitvoeren in haar Amsterdamse datacenter AMS03.

Het onderhoud zal uitgevoerd worden op de core switches in het datacenter als onderdeel van netwerk upgrades welke de cloudprovider uitvoert om stabiliteit en schaalbaarheid te waarborgen.

Men verwacht geen uitval of onderbreking van dienstverlening mbt. alle cloud services welke in dit datacenter worden gehost.

Lees meer
28 apr

Temperatuur probleem datacenter BIT-2A

Op een aantal plaatsen in serverruimte BIT-2A liep de temperatuur vanaf 11:56 licht op. De temperatuur is inmiddels weer binnen de te verwachten waardes. Datacenter engineers hebben het probleem in onderzoek.

Update 28 april 2022, 14:45

Monteurs waren vanochtend ter plaatse om controles uit te voeren aan kleppen van het koelcircuit van BIT-2A. Hierbij is het gedrag van de ene klep vergeleken met het gedrag van de andere klep, daarbij is de klep waarmee vergeleken is niet meer in de juiste stand teruggekomen. Dat had weer tot gevolg dat er een kortere weg was voor het gekoelde water en daardoor niet nuttig ingezet kon worden voor de koeling van BIT-2A.

10 mrt

Temperatuurverhoging datacenter BIT-2A

Het reguliere stroomnet in Ede is uitgevallen. De datacenters draaien op noodstroomvoorziening. Na de schakeling naar de noodstroomvoorziening is gebleken dat een aantal downflow units in BIT-2A niet goed draait. Engineers hebben dit in onderzoek. Als gevolg van deze storing loopt de temperatuur in BIT-2A beperkt op.

Update 10 maart 2022, 11:08

Na het wegvallen van netspanning schakelen alle systemen automatisch naar aggregaat spanning. Eén van de drie velden schakelde echter niet correct waardoor één derde van de downflow units niet gevoed werd. Nadat er handmatig geschakeld werd, waren alle downflow units weer in bedrijf en liep de temperatuur weer terug. De netspanning viel rond 10.25 uur weg, rond 10.42 uur is er handmatig geschakeld. De leverancier is ingeschakeld om op locatie de onjuiste schakeling verder te onderzoeken.

Het incident is opgelost.

09 nov

Alle OVH datacenters down

begintijd rond 08:00
eindtijd onbekend

OVH, één van de grootste Europese hosting providers, is vanochtend getroffen door een zware storing. Hierbij werden alle datacenters in het OVH netwerk getroffen. Klanten en gebruikers van OVH servers konden hierdoor geen enkele dienst meer bereiken. Zelfs de status pagina van de provider was niet toegankelijk voor updates omtrent de storing.

Lees meer

04 okt

[NL, AMS-11] Partly power outage in our data center AMS-11 [Update]

Time: October 4, 2016 14:45:00 (CEST)
[Update 17:23]
All power is restored and all services should be available again.

Dear LeaseWeb customer,

Today, at 14:45, we encountered a power outage in a part of our AMS-11 data center. This power outage might result in unavailability of your services in the above time-frame.

Our data center engineers are on-site to investigate the cause of this issue. Please be assured that we will do our utmost best to keep the downtime as short as possible.

We will update you again as soon as we have more information.

15 jun

Datacenter Brabant storing en andere netwerken in Waalwijk

15-jun, 14:10

Klanten in Datacenter Brabant en op glasvezelnetwerken in de omgeving Waalwijk (zoals Parkned) kunnen zojuist kortstondige problemen ervaren hebben. De netwerkleverancier heeft het probleem in onderzoek. [JS]

15-jun, 14:31

Er is momenteel opnieuw een verstoring, de netwerkbeheerder is druk bezig met het onderzoek en het oplossen van de storing. [JS]
status: update

15-jun, 16:23

Er bleek een core-switch problemen te geven, de problemen hiermee zijn opgelost en we zien sindsdien geen uitval meer. [JS]
status: opgelost
23 mrt

Storing aan switch DC2 Datacenter

Kenmerken van de storing

Momenteel ondervind één van onze switches binnen het DC2 datacenter problemen, deze lijkt in een rebootloop te zitten. Inmiddels zijn onze engineers ter plekke om het probleem te analyseren en te verhelpen.

Getroffen systemen

Een zeer beperkt aantal servers in Kast C08 kan hier problemen van ondervinden die zich manisfesteren in een ‘klapperende’ verbinding.

 

09 mrt

Inregeling nieuwe brandmeldinstallatie DC2 datacenter

Omschrijving werkzaamheden en gevolgen:

Om de functionaliteit van de nieuwe brandmeldinstallatie te testen en te kunnen finetunen zullen er de komende twee weken verschillende zogeheten ‘rookproeven’ worden gedaan in het DC2 datacenter. Het kan zijn dat u hier tijdens werkzaamheden in de Denit suite enige hinder van ondervind, denk hierbij aan een lichte brandlucht en enkele obstructies in de zaal.

Deze rookproeven zijn strikt noodzakelijk voor het inregelen en het goed functioneren van de nieuwe installatie, onze excuses voor het ongemak.

 

Problem and impact description:

To test the functionality of the recently installed new fire alarm installation and to be able to fine tune this system it’s necessary to undertake several tests within the following two weeks. There’s a slight possibility that you’ll experience some inconvenience? consisting of obstacles on the datafloor itself and a slight hazy smell.

These tests are necessary  for the balancing and the proper functioning of the new installation, we apologize for any inconvenience(s) you might experience.