01 sep

Caiway netwerk storing

Caiway is sinds vanmiddag opnieuw getroffen door een DDoS aanval. Hierdoor kunnen Caiway gebruikers beperkt of geen gebruik maken van internet, telefoon en/of televisie via Caiway.

De provider is recentelijk nog getroffen door een significante DDoS aanval. Caiway is op de hoogte en werkt met haar engineers hard aan het mitigeren van de aanval. Oplostijd is nog onbekend.

Update 1 September 2020, 18:25

Volgens de provider is de storing zojuist verholpen. Ondervindt uw verbinding nog problemen? Herstart de modem door deze 30 seconde van de stroom te halen.

01 sep

Signet netwerkstoring

Signet ondervindt momenteel een algehele storing op haar netwerk door een DDoS aanval. Hierdoor ondervinden gebruikers op het Signet netwerk problemen met hun verbinding.

De provider is ervan op de hoogte en werkt aan het mitigeren van de DDoS aanval.

Update 1 september 2020, 15:00

Volgens de provider is de aanval gemitigeerd en zouden de verbindingen inmiddels weer moeten werken. Nog geen verbinding? Herstart voor de zekerheid het modem.

31 aug

Delta/Zeelandnet storing

Momenteel ondervindt Delta (eerder Zeelandnet) een storing op haar netwerk. Hierbij zijn alle diensten getroffen. Gebruikers kunnen hierdoor problemen ervaren met hun internet, telefonie en/of televisie verbinding.

De provider is op de hoogte van de storing en werkt momenteel hard aan een oplossing. Oplostijd is vooralsnog onbekend.

Update 31 augustus 2020, 21:30

Delta is na de eerdere storing eind vorige week wederom getroffen door een DDoS aanval. Hierbij wordt opnieuw het core netwerk geraakt en is de oorzaak van de verstoring van alle diensten.

De provider is momenteel met netwerk specialisten aan de slag om de aanval af te slaan.

Update 31 augustus 2020, 23:30

Lees meer
28 aug

Storing interactieve televisie

Door een DDoS-aanval op ons netwerk, kunt u problemen ervaren met interactieve tv. Onze netwerkspecialisten werken aan een oplossing om de aanval door cybercriminelen af te wenden.

Als er ontwikkelingen zijn, vindt u deze hier op de pagina terug. Excuses voor het ongemak.

Update

Op dit moment is onze dienst voor interactieve tv weer stabiel. Door een DDoS-aanval op ons netwerk kon u problemen ervaren. Onze netwerkspecialisten houden de situatie nauwlettend in de gaten.

Werkt interactieve tv nog niet zoals u gewend bent? Herstart de interactieve tv-ontvanger door deze 10 seconden van de stroom te halen. Steek de stekker daarna weer terug in het stopcontact en laat de verbinding herstellen.

28 aug

Delta storing door DDoS aanval

Momenteel ondervindt Zeeuwse provider Delta een storing op haar core netwerk door een DDoS aanval. Hierdoor kunnen Delta klanten in omgeving Zeeland problemen ondervinden met hun verbinding.

Hoe lang de storing gaat duren en de exacte status van de aanval, zijn onbekend.

Update 28 augustus, 17:28

De DDoS aanval is nog steeds bezig en is van dusdanigs omvang, dat de gehele provider geraakt wordt.

Update 29 augustus, 08:30

De verbindingen zijn sinds vanochtend vroeg gestabiliseerd. Hierdoor kunnen klanten weer gebruik maken van alle Delta diensten. De provider meldt de situatie nauwlettend in de gaten te houden, om herhaling zoveel als mogelijk te voorkomen.

Lees meer
25 okt

Previder storing door DDoS aanval

Previder storing door DDoS aanval

Status:StoringStoring begin:15:09 uur
Storing eind:15:20 uur
Datum:25 oktober 2016
Omschrijving:Rond 15:10 uur heeft een DDoS-aanval plaatsgevonden richting een van onze klanten.
Impact op:Alle internetverbindingen van Previder. Door de aanval zijn meerdere diensten korte tijd verminderd beschikbaar geweest.
Actie:Het DDoS-verkeer is omgeleid waardoor het netwerk na een kortstondige onderbreking geen hinder meer ondervindt van deze DDoS-aanval.
01 jul

[Noodonderhoud] Activeren ratelimiting Dedicated Magento Servers

Wegens een nieuw type DDoS aanval op Dedicated Magento Servers plaatsen wij op dit moment een ratelimiting filter voor websites gehost op Dedicated Magento Servers. Dit filter stopt de DDoS aanvallen voordat deze overlast kunnen veroorzaken.

Wanneer is het onderhoud gepland?

Het onderhoud vindt vrijdagmiddag 1 juli 2016, tussen 14:30 en 15:30 uur plaats.

Waarom is dit onderhoud gepland?

Het onderhoud voorkomt storingen als gevolg van een nieuw type DDoS. Door deze te filteren hopen we verdere problemen te kunnen voorkomen. Gefilterde verbindingen zullen netjes een ‘HTTP 429‘ error melding tonen.

Wat gaat hiervoor gebeuren?

We activeren een ratelimiting systeem op de Dedicated Magento Servers.

Voor welke diensten geldt dit onderhoud?

Alle sites gehost op een Dedicated Magento Server worden achter dit filter geplaatst.

Moet jij als klant wat doen?

Nee, Byte voert het onderhoud uit.

Worden er mogelijk risico’s verwacht?

Uit log analyse blijkt dat normaal verkeer de ratelimiting niet laat afgaan. We verwachten dan ook geen impact voor klanten.