12 sep

DigiD storing door DDoS aanval

begintijd 18:42

eindtijd onbekend

In de loop van de avond is er een storing ontstaan in de systemen van DigiD. Hierdoor kunnen gebruikers problemen ervaren met gebruik maken van DigiD voor het inloggen bij (semi) overheidsdiensten.

De verantwoordelijke partij voor DigiD, Logius, geeft aan dat de oorzaak van de storing nog niet bekend is. Men werkt hard aan een oplossing. Wanneer de storing is opgelost, is niet bekend gemaakt. Het gaat om een landelijke storing

Lees meer
29 dec

BIT problemen door DDoS aanval

Om 11.42 uur is er een DDoS-aanval gestart naar een klant van BIT. Deze aanval is met succes na ongeveer een minuut gemitigeerd, maar zal tot enige overlast voor andere klanten hebben gezorgd.

Update 29 december 2021, 14:00

De gezette more-specific route werd niet door alle partijen opgepikt waardoor een deel van het verkeer niet gemitigeerd werd. Inmiddels is dit wel het geval. Het incident is opgelost.

20 okt

Versio netwerk storing

In de loop van de ochtend is er een storing ontstaan bij hostingbedrijf Versio. Hierdoor is de website tijdelijk niet bereikbaar en ook lijken websites/mail van klanten (deels) niet toegankelijk.

De provider is op de hoogte van de storing en werkt hard aan een oplossing. Oplostijd is vooralsnog onbekend.

Update 20 oktober 2021, 10:05

De storing is zojuist opgelost. De provider geeft aan dat het ging om een DDoS aanval op een deel van haar netwerk.

22 jul

Landelijke storing, veel grote NL websites offline door DNS aanval

Eerder op deze site is gemeld dat meerdere grote banken offline zijn. De oorzaak van de storing ligt bij de zogenaamde DNS provider. De sites welke offline zijn gehaald hebben namelijk allemaal dezelfde DNS provider: Akamai.

Dit is een grote Amerikaanse provider welke DNS services verleent aan grotere websites met veel verkeer, waaronder ook DDoS protectie vaak een onderdeel is.

Echter lijkt de aanval nu zo groot, dat de DNS servers onbereikbaar zijn geraakt en hierdoor de websites niet meer vindbaar zijn.

DNS servers zorgen er namelijk voor dat het website adres vertaald wordt naar het IP adres van waar de website werkelijk staat. Als dit niet kan gebeurend, zal de site een foutmelding geven.

26 feb

[Resolved] [NL, AMS-01] Connectivity issues in part of our network

Time: February 26, 2021 10:57 UTC

As of 12:05 CET  (UTC+01:00) our network engineers are reporting this issue is resolved.

We had a huge DDoS attack affected our PNI and IX connections.
We cleared the traffic from DDoS attack.

If you are experiencing any connectivity issues beyond this point please let us know and we will have our team investigate it immediately.
————————————————–

We are currently experiencing connectivity issues in part of our network in our AMS-01 data center.

We are investigating the cause of these issues and will provide an update once more information becomes available.

30 nov

Hostnet netwerk storing door DDoS aanval

In de loop van de dag is Hostnet getroffen door een netwerk storing. Deze storing wordt veroorzaakt door een DDoS aanval op het netwerk van de hosting provider. Klanten van Hostnet kunnen problemen ervaren hun server, VPS of andere diensten geleverd.

Update 30 november 2020, 19:00

Hostnet heeft maatregelen genomen om de DDoS aanval af te slaan. Dit moet op korte termijn de dienstverlening weer herstellen.

Lees meer
30 nov

Tweak storing door DDoS aanval

In de loop van de middag is provider Tweak getroffen door een storing met als oorzaak een grootschalig DDoS aanval. De provider is op meerdere netwerkcomponenten en verbindingen geraakt, waardoor het gehele netwerk problemen ondervindt.

Tweak gebruikers kunnen door deze DDoS aanval beperkt tot geen gebruik maken van hun (internet)verbinding. Het gaat hier om een landelijke storing. Oplostijd nog onbekend.

Update

De storing is inmiddels opgelost.

01 sep

Caiway netwerk storing

Caiway is sinds vanmiddag opnieuw getroffen door een DDoS aanval. Hierdoor kunnen Caiway gebruikers beperkt of geen gebruik maken van internet, telefoon en/of televisie via Caiway.

De provider is recentelijk nog getroffen door een significante DDoS aanval. Caiway is op de hoogte en werkt met haar engineers hard aan het mitigeren van de aanval. Oplostijd is nog onbekend.

Update 1 September 2020, 18:25

Volgens de provider is de storing zojuist verholpen. Ondervindt uw verbinding nog problemen? Herstart de modem door deze 30 seconde van de stroom te halen.

01 sep

Signet netwerkstoring

Signet ondervindt momenteel een algehele storing op haar netwerk door een DDoS aanval. Hierdoor ondervinden gebruikers op het Signet netwerk problemen met hun verbinding.

De provider is ervan op de hoogte en werkt aan het mitigeren van de DDoS aanval.

Update 1 september 2020, 15:00

Volgens de provider is de aanval gemitigeerd en zouden de verbindingen inmiddels weer moeten werken. Nog geen verbinding? Herstart voor de zekerheid het modem.