30 jul

Onderbreking glasvezel PDC2 – AM7

Rond 15:24 is de verbinding tussen PDC2 en AM7 tweemaal kortstondig onderbroken geweest. Uit metingen van ons is gebleken dat de oorzaak ergens tussen Culemborg en Amsterdam moet zitten. De leverancier is inmiddels een onderzoek gestart. Op dit moment is de verbinding weer stabiel.

Onze excuses voor het ongemak.

17 jul

Vermoedelijke kabelschade omgeving Arnhem / Supected cable cut Arnhem area

NL: Eurofiber ervaart op dit moment problemen in de Arnhem en omgeving, vermoedelijk door een kabelschade. Een herstel ploeg is aangestuurd om de schade te lokaliseren en te herstellen.

EN: Eurofiber is currently experiencing problems in the Arnhem area, probably due to cable damage. A repair team has been directed to locate and repair the damage.

Update 11:00

NL: herstelploeg is bijna op locatie om metingen te gaan verrichten om de schade plek te lokaliseren.

EN: Fiber team is almost on location to take measurements to locate the damage site.

Update 12:30

Lees meer
20 jun

Storing glasvezel PDC2 – Amsterdam

Op dit moment is er een storing op de verbinding tussen PDC2 en Amsterdam. De glasvezel lijkt ergens tussen Culemborg en Amsterdam onderbroken te zijn. De leverancier is inmiddels op de hoogte gesteld en er wordt een onderzoek gestart.

Klanten die enkelvoudige WDM diensten afnemen tussen PDC2 en Amsterdam ondervinden op dit moment een onderbreking in de dienst. Overige diensten zijn omgeleid over alternatieve paden.

Onze excuses voor het ongemak.

16 jun

Kabelschade Delft

NL: Sinds vanmorgen 11:25 kabelschade in regio Delft. Storingsaannemer is reeds aangestuurd voor herstel. Nog geen oplostijd bekend.

ENG: Cable damage in the Delft region since 11:25 CET this morning. Contractor has already been sent for repair. No resolution time available yet.

Update 13:16

NL: Er worden momenteel metingen uitgevoerd om precieze schadelocatie te achterhalen. Nog geen oplostijd bekend.

ENG: Measurements are currently being carried out to determine the exact damage location. No resolution time known yet.

Lees meer

20 mei

Kabelschade regio Arnhem – Weurt

Op dit moment ervaart Eurofiber een mogelijke kabelschade in de regio Arnhem – Weurt. Engineers zijn onderweg.


 20.05.2020, 11:40

Engineer is bijna op mogelijke schade locatie. ETA 12:00 

 20.05.2020, 12:45

Engineer is op locatie, maar heeft de precieze schade nog niet gevonden. Hij gaat nu meting uitvoeren vanuit een handhole. 

 20.05.2020, 16:00

Tijdens grondboring werkzaamheden is een buis met een 96 voudige kabel geraakt, materiaal is onderweg, monteurs zijn al aanwezig. Wanneer duidelijk is waar de buis precies geraakt is zullen de herstel werkzaamheden beginnen. Voorzichtige eindtijd 22:00 CET Lees meer

06 feb

Kabelschade tussen Antwerpen en Rotterdam / Cable cut between Antwerp and Rotterdam

Momenteel ondervinden wij kabelschade tussen Antwerpen en Rotterdam. Uw dienst kan daardoor onbeschikbaar zijn. Verwachte reparatietijd is rond 12:00.

At the moment we are experiencing a fiber cut between Antwerp and Rotterdam. Your service can be unavailable due to this. Estimated repair time is around 12:00.

The post Kabelschade tussen Antwerpen en Rotterdam / Cable cut between Antwerp and Rotterdam appeared first on Eurofiber.

12 mrt

Solcon core netwerk storing

Op donderdag 12 maart om 07:25 uur is een van onze glasvezelverbindingen tussen Dronten en Apeldoorn beschadigd bij graafwerkzaamheden in Apeldoorn. Dit heeft als gevolg gehad dat ons “core” netwerk de routes binnen het netwerk heeft herberekend.

Als gevolg van deze herberekening heeft u een korte onderbreking kunnen ervaren in de dienstverlening tussen 07:25 – 07:35. Bij het herstel van de vezels om 17:15 heeft deze herberekening zich weer voorgedaan en dit heeft gezorgd voor een onderbreking tussen 17:15 en 17:22.

Om de impact van deze onderbreking te beperken is er enkele maanden geleden al een project gestart om een deel van onze capaciteit uit te breiden “vervangen core routers Dronten”. We verwachten dit binnen enkele weken af te ronden.

Verwachte impact

De volgende Solcon diensten hebben een onderbreking ervaren:

– Datacenter Diensten in ons datacenter in Dronten

– Bitstream klanten welke inloggen op onze access routers in Dronten (50% in Dronten, 50% in Amsterdam)

– Bitstream SDSL klanten (zakelijk)

– Online Backup

– Shared Webhosting (LSW/WSH)

– VOIP (Actieve gesprekken zijn verbroken, nieuwe gesprekken zijn gestart via Apeldoorn)

– Solcon Secure Webmail incl IMAP/POP3/SMTP

– Telefooncentrale van Solcon