06 feb

Kabelschade tussen Antwerpen en Rotterdam / Cable cut between Antwerp and Rotterdam

Momenteel ondervinden wij kabelschade tussen Antwerpen en Rotterdam. Uw dienst kan daardoor onbeschikbaar zijn. Verwachte reparatietijd is rond 12:00.

At the moment we are experiencing a fiber cut between Antwerp and Rotterdam. Your service can be unavailable due to this. Estimated repair time is around 12:00.

The post Kabelschade tussen Antwerpen en Rotterdam / Cable cut between Antwerp and Rotterdam appeared first on Eurofiber.

12 mrt

Solcon core netwerk storing

Op donderdag 12 maart om 07:25 uur is een van onze glasvezelverbindingen tussen Dronten en Apeldoorn beschadigd bij graafwerkzaamheden in Apeldoorn. Dit heeft als gevolg gehad dat ons “core” netwerk de routes binnen het netwerk heeft herberekend.

Als gevolg van deze herberekening heeft u een korte onderbreking kunnen ervaren in de dienstverlening tussen 07:25 – 07:35. Bij het herstel van de vezels om 17:15 heeft deze herberekening zich weer voorgedaan en dit heeft gezorgd voor een onderbreking tussen 17:15 en 17:22.

Om de impact van deze onderbreking te beperken is er enkele maanden geleden al een project gestart om een deel van onze capaciteit uit te breiden “vervangen core routers Dronten”. We verwachten dit binnen enkele weken af te ronden.

Verwachte impact

De volgende Solcon diensten hebben een onderbreking ervaren:

– Datacenter Diensten in ons datacenter in Dronten

– Bitstream klanten welke inloggen op onze access routers in Dronten (50% in Dronten, 50% in Amsterdam)

– Bitstream SDSL klanten (zakelijk)

– Online Backup

– Shared Webhosting (LSW/WSH)

– VOIP (Actieve gesprekken zijn verbroken, nieuwe gesprekken zijn gestart via Apeldoorn)

– Solcon Secure Webmail incl IMAP/POP3/SMTP

– Telefooncentrale van Solcon

11 jun

BBned storing – Amsterdam Kadoelen

Op dit moment is er een storing in Amsterdam-Kadoelen voor BBned DSL lijnen. Gebruikers op dit netwerk (oa. internetproviders Alice, SpeedXS, BBeyond en meer) kunnen hierdoor onderbrekingen ondervinden.

Update 13:15 uur
De oorzaak van de storing ligt bij een kabelbreuk. Om deze breuk te herstellen zijn graafwerkzaamheden nodig, verwachte oplostijd is vandaag 18:00 uur.

Begintijd: 09:30
Eindtijd: 18:00 (= verwacht)

21 okt

ADSL-netwerk (Internet en vast bellen), verschillende locaties

Momenteel kunt u problemen ondervinden in de onderstaande regio’s met internet en vast bellen:

– Almere,
– Amersfoort,
– Leusden,
– Amerongen,
– Almelo,
– Best,
– Doorn,
– Eindhoven,
– Harderwijk,
– Helmond,
– Ijsselstein,
– Maarssen,
– Maastricht,
– Spakenburg,
– Sittard,
– Uden,
– Weert
– Valkenswaard

Update (zaterdag 22 oktober 2011, 16:00): “Vrijdagmiddag rond 14.15 uur werd de kabel beschadigd door werk op een terrein van ProRail. Omdat er zand over de kabel was gestort, duurde het lang voor de herstelwerkzaamheden konden beginnen.” (bron: RTV Utrecht)

Update (zaterdag 22 oktober 2011, 20:00): Volgens Telfort wordt in de loop van de avond het herstel verwacht.

27 jun

Storing maandag 27 juni 2011 IJsselstein en Doorn Televisie van Caiway (verholpen)

Dit bericht is van belang voor alle abonnees van Caiway wonend in IJsselstein of Doorn

Als gevolg van een glasvezelbreuk bij een van onze leveranciers zijn er problemen in de aanlevering van Digitale Televisie van Caiway.
Het is daarom niet mogelijk om gebruik te maken van Televisie van Caiway en de analoge radio zenders.

Onze excuses voor het ongemak.

Caiway
Network Operations Center.

31 dec

Nieuwe kabelbreuk Middellandse Zee vertraagt reparatie

Bericht afkomstig van Automatisering Gids

Het herstel van beschadigde onderzeese kabels in de Middellandse Zee heeft vertraging opgelopen. Het telefoon- en internetverkeer tussen Europa en het Midden-Oosten zal daardoor nog tot 4 januari ontregeld blijven. Dat heeft France Telecom bekendgemaakt.

De kabel tussen Zuid-Oost-Azië, het Midden-Oosten en West-Europa (kortweg SMW4) raakte op tweede kerstdag opnieuw beschadigd, dit keer op 400 kilometer uit de kust van Alexandrië (Egypte). De oorzaak is waarschijnlijk een onderzeese aardbeving. Pas een dag eerder was de verbinding ter hoogte van Sicilië gerepareerd na beschadiging door een scheepsanker.

Via SMW4 loopt meer dan 75 procent van al het internetverkeer tussen Europa en het Midden-Oosten. De verbinding is in totaal 20.000 kilometer lang en verbindt veertien landen, waaronder Indonesië, Maleisië, India, Pakistan, Saoedie-Arabië, Egypte, Italië en Frankrijk.

Inmiddels is vrijwel al het verkeer omgeleid over andere routes. France Télécom zou maar weinig klachten van klanten hebben ontvangen over verstoring van het spraak- en dataverkeer, meldt persbureau Bloomberg. Volgens het telecombedrijf kan het dataverkeer naar sommige bestemmingen door de kabelbreuken wel trager verlopen.

Ook een andere kabel op de bodem van de Middellandse Zee, SMW3, heeft averij opgelopen. France Telecom heeft een onderhoudsschip dat oorspronkelijk zou worden ingezet om SMW3 vandaag (oudejaarsdag) te herstellen nu naar SMW4 gedirigeerd om die verbinding eerst te repareren. Een derde kapotgetrokken kabel, FLAG FEA geheten, is gisteren hersteld.