15 feb

[Open] Storing E-mail van XS4ALL

Als gevolg van een storing is het mogelijk dat u momenteel geen verbinding kunt maken met onze mailserver of dat u problemen ervaart met het inloggen op XS4ALL Webmail. Ook mail van Planet Internet en Het Net zijn getroffen door deze storing.

Als het e-mailprogramma vraagt het wachtwoord in te voeren dan adviseren we u hiermee te wachten. Dit probleem lost zich vaak vanzelf op.

Onze technici zijn op de hoogte. We werken aan een oplossing om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen.

Onze excuses voor het ongemak.

04 mei

KPN e-mail storing

In de loop van de ochtend is er een mail storing ontstaan bij KPN. Hierdoor kunnen gebruikers van een KPN, Hetnet en/of Planet mail adres problemen ondervinden met het ontvangen en versturen van e-mail.

De provider heeft de storing nog nier bevestigd. Oplostijd is vooralsnog onbekend.

Update 4 mei 2021, 14:08

De storing is nog steeds niet opgelost. KPN is wel inmiddels met haar engineers bezig de mail storing op te lossen.

30 dec

KPN E-mail storing

begintijd: rond 09:45

eindtijd onbekend

Sinds vanochtend ondervindt KPN een e-mail storing. Hierdoor is het voor gebruikers beperkt tot niet mogelijk om e-mail te ontvangen dan wel te versturen.

De storing geldt ook voor gebruikers met een Planet Internet of Het Net e-mailadres. Ook hier ondervindt KPN problemen met e-mail.

De storing is nog niet bevestigd door de provider. Oplostijd is daarom nog onbekend.

Update 30 december 2020, 11:14

Lees meer
14 nov

KPN e-mail storing

begintijd rond 15:45

eindtijd 19:15 (verwacht)

Sinds de loop van de middag kampt KPN met een e-mail storing. Hierdoor is het beperkt tot niet mogelijk gebruik te maken van uw KPN e-mailadres. Ook kunnen gebruikers van een Planet en/of Hetnet e-mailadres problemen ondervinden gedurende deze storing.

KPN is op de hoogte van de storing en er wordt momenteel hard gewerkt aan de oplossing. KPN verwacht deze e-mail storing in de loop van de avond te hebben opgelost.

02 apr

Landelijke KPN storing

begintijd 09:45
eindtijd 14:00 (verwacht)

Sinds vanochtend kampt KPN met een landelijke storing. Hierdoor kunnen KPN gebruikers problemen ondervinden met hun internet, telefonie en televisie aansluiting. Ook Telfort klanten kunnen problemen ondervinden door deze storing.

Deze KPN storing treft ook uitgaande mail. Mocht u belangrijke of zakelijke e-mail moeten versturen, dan is het wellicht verstandig (tijdelijk) gebruik te maken van een alternatief.

Update 3 april 2017, 12:30 uur

Lees meer

10 feb

Storing KPN mail (opgelost)

Na de recentelijk voorgaande storing, lijkt KPN wederom problemen te hebben met haar mail systemen. Ondervindt u (wederom) problemen met KPN mail? Hieronder graag een reactie met meer info.

Update 16:50 uur
Hackers blijken gegevens van 500 KPN gebruikers, zoals wachtwoorden en andere gevoelige gegevens, online te hebben gezet. De oorzaak ligt bij het opslaan van de wachtwoorden op één van haar systeem door KPN in zogenaamde plain text, wat neerkomt op een tekstbestand. KPN heeft daardoor zelf alle servers offline gehaald. Geen exacte verklaring van KPN tot nu toe.

Update 17:25 uur
KPN heeft een eerste korte update gegeven omtrent de inbraak op haar systemen, die geleid hebben tot het offline halen van de mail servers.

“De webmail van KPN is uit voorzorg uit de lucht gehaald om reden dat vermoedelijk klantgegevens online zijn gezet. Dit wordt nader onderzocht en uitgezocht, ook in het kader van de opsporing en het onderzoek dat sinds 27 januari loopt.”

Update 20:45 uur
Het blijft stil rond KPN. Er wordt niet aangegeven, waar KPN momenteel aan werkt en hoe lang dit nog gaat duren.

Update 22:15 uur
In het programma Nieuwsuur heeft een woordvoerder van KPN zojuist gemeld, dat de uitgaande mail binnen een uur weer operationeel moet zijn

Update 23:15 uur
De officiële reactie van KPN vanavond op NOS.

Update 23:35 uur
KPN meldt dat alle mail systemen zo spoedig als mogelijk hersteld worden, maar heeft geen oplostijd aangegeven. Om alle risico op misbruik te vermijden, raadt KPN klanten aan om hun huidige password niet meer te gebruiken. Ook niet voor andere internetdiensten zoals bijv. Facebook, Marktplaats en internetbankieren.

Update zaterdag 11 februari, 11:30 uur
Er lijkt nog geen beweging in de mail te zitten na de laatste berichtgeving. KPN had eerder beloofd rond 09:00 mail weer werkend te hebben. KPN plaatst momenteel extra capaciteit bij, om straks wachtwoord aanpassingen van klanten te kunnen verwerken. In de loop van de dag moet mail weer volledig functioneren. Hou de reacties hieronder van andere gebruikers vooral in de gaten. Die zijn uiteindelijk het meest actueel.

Update zaterdag 11 februari, 14:15 uur
KPN test momenteel de capaciteit, welke nodig is om de aanstormende hoeveelheid te kunnen verwerken. Laatste tests gaven echter aan, dat de huidige extra capaciteit niet voldoende is voor het verwachte volume aan e-mail berichten. KPN is momenteel bezig, om dit op het benodigde niveau te krijgen.

Update zaterdag 11 februari, 16:45 uur
De storing heeft zonet de 24 uur gepasseerd, maar de mail (zowel ophalen als versturen) lijkt nu op gang te komen.

Update zaterdag 11 februari, 19:00 uur
Mail moet nu weer werken. Ook webmail is door KPN opengezet. Nogmaals, het wordt met klem aangeraden uw wachtwoord direct te wijzigen. Het wijzigen van uw wachtwoord kunt u op deze pagina regelen.

Update zaterdag 11 februari, 19:15 uur
Opmerkelijk nieuws is zojuist gepubliceerd. De lijst met gebruikers, welke vrijdag op het internet verscheen, zijn niet bij KPN vandaan gestolen. Het gaat om klanten van een verkoper in babymaterialen. Meer hierover vindt u in dit artikel.

Update zondag 12 februari, 16:30 uur
De pagina voor wijzigen van het wachtwoord lijkt sinds openstelling traag en slecht bereikbaar. Mensen die nog geen wachtwoord hebben gewijzigd, wacht dit nog even tot morgen af. KPN zal daarnaast ergens morgenmiddag een formulier beschikbaar stellen, om klachten en schademeldingen in te dienen. Zodra het formulier beschikbaar is, zal de link naar het formulier hier verschijnen.

Update maandag 13 februari, 15:50 uur
KPN heeft zojuist het schade formulier open gesteld voor alle gedupeerden, welke aantoonbare schade hebben geleden door de storing. Gebruikers kunnen hun claim tot 15 maart indienen. Het indienen kan op twee manieren:

1. Het online formulier [Klik Hier]
2. Per post [Klik Hier]

17 okt

storing KPN e-mail (opgelost)

Het lijkt erop dat KPN een storing ondervindt op haar e-mail dienstverlening. Kunt u ook  niet mailen op dit moment? Laat hieronder een reactie achter.

Update  (17 oktober 2011, 14:00): de storing is bij KPN bekend, staat aangemeld sinds 13:36. Wanneer de storing is opgelost, is niet bekend.

Update  (17 oktober 2011, 17:20): de e-mail storing bij KPN is nog steeds gaande. KPN heeft nog geen update gegeven met extra informatie dan wel een mogelijke eindtijd van de storing.

Update  (17 oktober 2011, 19:50): het blijft stil rond KPN. Er is nog geen update/nieuws naar buiten gekomen.

Update  (17 oktober 2011, 21:20): nog steeds geen zicht op herstel. Tip: een alternatief voor versturen/ontvangen van uw e-mail, is webmail. Daarvoor kunt u hier terecht.

Update  (17 oktober 2011, 23:00): er lijkt nu beweging in te zitten. Steeds meer gebruikers melden, dat ze weer email kunnen verzenden en ontvangen.

Update  (18 oktober 2011, 09:00): KPN heeft de storing officieel sinds 22:00 gisteravond afgemeld. De storing werd veroorzaakt door een software probleem in de opslagserver. De software is per groep vervangen, waardoor niet iedereen tegelijkertijd weer beschikking had over zijn/haar e-mail.

Mocht u nog steeds problemen ondervinden met uw e-mail, probeer als eerst uw account opnieuw in te stellen in uw e-mail programma. Instructies hiervoor vindt u hier. Komt u er nog steeds niet uit? Dan kunt u contact opnemen met KPN via Twitter of uiteraard de reguliere kanalen.

29 jul

Diverse diensten verminderd bereikbaar ivm vernieuwing netwerk

Diverse diensten zullen verminderd bereikbaar zijn ivm preventief
onderhoud.
Het gaat hier o.a. om diensten als:
– Websites van reeds gemigreerde Planet Hosting klanten
– Databases van webhosting klanten
– Diverse functies op www.xs4all.nl
– enkele shell-servers
– diverse IRC-servers (Undernet, Efnet, IRCnet)
– ftp dienst
– uucp dienst
– IPV6 tunnels (dus niet ‘native’ipv6 verbindingen)

De werkzaamheden zullen ongeveer maximaal drie uur duren