18 mei

Storing BIT backup

Omstreeks 11.48 uur is een verstoring aan de back-upserver backup.bit.nl opgetreden. De backup server is herstart. Het probleem is in onderzoek. Klanten die backup van BIT afnemen ondervinden hier mogelijk hinder van.


Indien uw server een NFS-mount heeft naar deze back-up server, kan het zijn dat deze NFS-mount opnieuw moet worden opgezet. In vrijwel alle gevallen komt dit vanzelf goed.

28 apr

Temperatuur probleem datacenter BIT-2A

Op een aantal plaatsen in serverruimte BIT-2A liep de temperatuur vanaf 11:56 licht op. De temperatuur is inmiddels weer binnen de te verwachten waardes. Datacenter engineers hebben het probleem in onderzoek.

Update 28 april 2022, 14:45

Monteurs waren vanochtend ter plaatse om controles uit te voeren aan kleppen van het koelcircuit van BIT-2A. Hierbij is het gedrag van de ene klep vergeleken met het gedrag van de andere klep, daarbij is de klep waarmee vergeleken is niet meer in de juiste stand teruggekomen. Dat had weer tot gevolg dat er een kortere weg was voor het gekoelde water en daardoor niet nuttig ingezet kon worden voor de koeling van BIT-2A.

17 apr

BIT netwerk storing

Rond 14.45 uur is er een storing in het BIT netwerk ontstaan waar diverse klanten last van hebben. De oorzaak van de storing is in onderzoek. Zodra er meer bekend is melden we dat op onze site.

Update 17 april 2022, 17:05

Kort na het plaatsen van de storingsmelding op www.bit.nl werd ook www.bit.nl onbereikbaar. De storingsmelding is daarom (ook) op www.bit.org geplaatst.

Update 17 april 2022, 18:02

De BIT netwerk storing is nu opgelost. De RCA (Root Cause Analysis) is hier te vinden.

05 apr

Traag Linux platform

Rond 14.50 zagen wij vertraging ontstaan op sites die gebruikmaken van ons http-linux platform, door hoge load op sommige van de webservers achter dat platform. Inmiddels is de load van het platform weer normaal. Dit probleem is nog in onderzoek.

Update 5 april 2022, 15:45

Wij zien het platform al enige tijd weer naar behoren werken. Sommige webservers hadden hangende processen. Het incident is opgelost.

10 mrt

Temperatuurverhoging datacenter BIT-2A

Het reguliere stroomnet in Ede is uitgevallen. De datacenters draaien op noodstroomvoorziening. Na de schakeling naar de noodstroomvoorziening is gebleken dat een aantal downflow units in BIT-2A niet goed draait. Engineers hebben dit in onderzoek. Als gevolg van deze storing loopt de temperatuur in BIT-2A beperkt op.

Update 10 maart 2022, 11:08

Na het wegvallen van netspanning schakelen alle systemen automatisch naar aggregaat spanning. Eén van de drie velden schakelde echter niet correct waardoor één derde van de downflow units niet gevoed werd. Nadat er handmatig geschakeld werd, waren alle downflow units weer in bedrijf en liep de temperatuur weer terug. De netspanning viel rond 10.25 uur weg, rond 10.42 uur is er handmatig geschakeld. De leverancier is ingeschakeld om op locatie de onjuiste schakeling verder te onderzoeken.

Het incident is opgelost.

29 dec

BIT problemen door DDoS aanval

Om 11.42 uur is er een DDoS-aanval gestart naar een klant van BIT. Deze aanval is met succes na ongeveer een minuut gemitigeerd, maar zal tot enige overlast voor andere klanten hebben gezorgd.

Update 29 december 2021, 14:00

De gezette more-specific route werd niet door alle partijen opgepikt waardoor een deel van het verkeer niet gemitigeerd werd. Inmiddels is dit wel het geval. Het incident is opgelost.

28 dec

BIT netwerk storing

Omstreeks 13:49 heeft zich een storing voorgedaan in het netwerk, inmiddels zien wij geen problemen meer. Onze engineers hebben het probleem in onderzoek.

Update 28 december 2021, 14:58

Er is een bottleneck aan het licht gekomen op jun1.bit-2a tijdens een specifieke actie binnen ons eigen netwerk. Uiteraard voeren we deze specifieke actie niet uit tot we deze bottleneck opgelost hebben. Het incident is opgelost.

23 nov

UMTS storing

Rond 00:50 is er een storing opgetreden met de interconnectie tussen BIT en Vodafone, waardoor gebruikers van het BIT APN op dit moment geen werkende internetverbinding hebben. De oorzaak is momenteel in onderzoek.

Update 23 november 2021, 01:59 uur

Om 01:46 uur is de interconnectie tussen BIT en Vodafone weer online gekomen en operationeel. Waardoor de interconnectie offline is gegaan zullen we verder laten onderzoeken door Vodafone.

11 nov

Netwerk storing VLAN’s Ede-Amsterdam

Als gevolg van een storing aan één van de core switches zijn VLAN’s tussen Ede en Amsterdam sinds 00:20 uur niet meer beschikbaar. Engineers doen onderzoek naar oorzaak van de storing.

Update 11 november 2021, 01:28

Uit logs is onduidelijk waarom de switch niet goed functioneerde. Uiteindelijk is de switch om 01:19 gereboot, om 01:21 was deze weer operationeel en functioneerde de switch weer als normaal. Engineers zullen de switch nog enige tijd extra monitoren.