21 mrt

Werkzaamheden Core Network

In de nacht van woensdag 21 Maart 2018 op donderdag 22 Maart 2018 gaat Previder onderhoud uitvoeren op de Core infrastructuur tussen de locaties in Hengelo en Amsterdam. Deze werkzaamheden zijn van toepassing op de internet infrastructuur en heeft geen impact op klantverbindingen.

Tijdens de onderhoudswerkzaamheden kan het internetverkeer mogelijk kortstondig een of meerdere hickup(s) geven maar is er verder geen impact.

19 mrt

Onderhoud Ruckus Waas

Op maandag 19 maart 2018 wordt tussen 21:00 en 21:30 gepland onderhoud uitgevoerd op de Previder Ruckus WaaS omgeving.

Tijdens dit onderhoud adresseren we een kwetsbaarheid in Java JMX en RMI, die door de Ruckus engines gebruikt worden.
Omdat de benodigde netwerkpoorten niet open staan, is deze kwetsbaarheid geen risico, maar gaan desondanks de update wel doorvoeren om het op dit platform te mitigeren.

De update wordt uitgevoerd zonder downtime, dus zonder impact op de Ruckus WaaS omgeving.

25 jan

Werkzaamheden Access-routers Nikhef

Op donderdag 25 januari 2018 tussen 23:00 en 04:00 uur voert Previder werkzaamheden uit op haar access-routers in Nikhef. Tijdens het onderhoudsframe zijn deze routers kortstondig afwisselend niet beschikbaar. Na de werkzaamheden zal er op de betreffende routers meer capaciteit beschikbaar zijn.

18 jan

Werkzaamheden Access-routers Nikhef

Op donderdag 18 januari 2018 tussen 23:00 en 04:00 uur voert Previder werkzaamheden uit op haar access-routers in Nikhef. Tijdens het onderhoudsframe zullen deze routers kortstondig afwisselend niet beschikbaar zijn. Na de werkzaamheden zal er op de betreffende routers meer capaciteit beschikbaar zijn.

12 jan

Onderhoud VMware i.v.m. Spectre-kwetsbaarheid

Op vrijdag 12 januari 2018 tussen 08:00 uur en 17:00 uur installeert Previder VMware-updates op de hosts van het Previder Cloud Platform.
Dit extra onderhoud vindt plaats in verband met de wereldwijde kwetsbaarheid in processoren, die de naam Spectre heeft gekregen.
Previder heeft er na analyse voor gekozen om preventief onderhoud uit te voeren om deze kwetsbaarheid aan te pakken.

Tijdens het onderhoud worden virtuele machines live gemigreerd. Er wordt geen impact verwacht.

12 jan

Onderhoud Isolated VLAN’s

In de nacht van 11 op 12 januari 2018 zal er tussen 05:00 en 06:00 uur onderhoud gepleegd worden op de Isolated VLAN’s binnen het Previder-IaaS platform. Bij dit onderhoud kan de verbinding met een Isolated VLAN even onderbroken worden. Cloud VLAN’s ondervinden geen hinder van dit onderhoud.

11 jan

Werkzaamheden Access-routers PDC2

Op donderdag 11 januari 2018 tussen 23:00 en 02:00 uur voert Previder werkzaamheden uit op een access-routers in PDC2. Tijdens het onderhoudsframe zullen deze routers kortstondig niet beschikbaar zijn. Na de werkzaamheden zal er op de betreffende routers meer capaciteit beschikbaar zijn.

10 jan

Spoedonderhoud t.b.v. Meltdown-kwetsbaarheid Windows Server

Op woensdag 10 januari wordt tussen 05:00 uur en 07:00 uur spoedonderhoud uitgevoerd in verband met de wereldwijde kwetsbaarheid in processoren, die de naam Meltdown heeft gekregen. Previder heeft er na analyse voor gekozen om per direct preventief onderhoud uit te voeren om deze kwetsbaarheid aan te pakken. Tijdens het onderhoud gaat Previder de door Microsoft beschikbaar gestelde patch installeren op de Windows-servers waarop OS-beheer is afgenomen.

Indien u gebruik maakt van een eigen virusscanner dan verzoeken wij u om te controleren of uw virusscanner compatible is met de patch. Raadpleeg de website van uw leverancier voor meer informatie.

Na het installeren van de patch worden de servers herstart. Previder probeert het ongemak tot een minimum te beperken.