08 sep

Hosting providers onderuit door hitte

In de loop van de avond is er een datacenter storing ontstaan waardoor verschillende hosting providers storing ondervinden. Verschillende diensten van deze providers zijn hierdoor niet bereikbaar.

Het gaat om de volgende hosting providers:

  • Versio
  • Neostrada
  • Flexwebhosting
  • PCExtreme
  • Alfahost
  • QDC

De oorzaak van de storing ligt in het koelsysteem van het datacenter (beter bekend als Gyrocenter). Door probleem met dit systeem is de temperatuur hoger dan normaal waardoor de apparatuur niet goed functioneert. Nood koelsystemen zullen worden bijgeplaatst om het probleem zo spoedig als mogelijk te verhelpen.

Lees meer
14 jun

Gepland netwerkonderhoud 15 juni

In de nacht van donderdag 15 juni op de ochtend van vrijdag 16 juni voeren wij netwerkonderhoud uit tussen 23:59 en 06:00 uur. Gedurende het onderhoudsvenster kunnen er netwerkinterrupties plaatsvinden van maximaal 5 minuten. Eventuele incidenten zullen geplaatst worden op status.pcextreme.nl.

Tijdens het onderhoud voeren we interne beleidswijzigingen door op het netwerk, wat zal resulteren in een betere doorstroom van dataverkeer. Tevens worden de netwerkactiviteiten van PCextreme B.V. ondergebracht onder een nieuwe entiteit, genaamd Astralus B.V.. De reden achter deze administratieve wijziging is om ons netwerk white-label te maken. Graag benadrukken we dat dit puur om een administratieve wijziging gaat en dat het huidige serviceniveau ongewijzigd zal blijven.

Naast deze wijzigingen willen we graag van de gelegenheid gebruik maken door te laten weten dat we ons netwerk onlangs hebben uitgebreid met connecties naar TATA Communications en Cogent. Door deze twee carriers aan te sluiten kan er beter/sneller gecommuniceerd worden met ons netwerk.

07 jun

Emergency Fiber Maintenance

During this maintenance PCextreme’s fiber supplier will perform maintenance between the locations, GyroCenter DC2, Telecity 5 and Switch Datacenter. This maintenance is carried out as higher attenuation than usual has been observed on this fiber path.

Time: Between 11:00 PM on 07/06/2017 and 05:00 AM on 08/06/2017 (Times mentioned are in UTC)

No downtime is to be expected.

01 dec

Downtime Aurora Compute

2015-12-01 19:35 UTC Currently one cluster in Aurora Compute is unresponsive. VM’s running on this part of the cloud are unreachable. Our technicians are currently working to resolve the situation.

2015-12-01 20:12 UTC Our technicians have found and fixed the problem. Virtual machines are starting again.