04 nov

Ingebruikname Juniper IP core

De afgelopen weken is in ons test laboratorium de nieuwe IP core, bestaand uit Juniper routers, geinstalleerd. Hierbij hebben we nog even gewacht op een nieuwe release van het besturingssysteem JunOS 5.5R1.2 wat afgelopen week is binnengekomen.

In de nacht van dinsdag op woensdag zullen we deze Junipers in het netwerk opnemen en de productie van de Cisco infrastructuur op de nieuwe infrastructuur overzetten. De WDM verbinding en layer2 switches waren reeds in een eerder onderhoud in gebruik genomen.

Woendag nacht om 02.00 zullen we beginnen aan de omschakeling. In principe kan dit vrij eenvoudig. De Juniper router wordt vantevoren in Amsterdam opgehangen en geconfigureerd. Rond 02.00 zullen we de fiber verbinding naar de AMS-IX verbreken en de productie omschakelen naar de Juniper.

Daarna, rond 04.00 zullen we in Ede hetzelfde doen. Daar plannen we tegelijk de ingebruikname van een tweede gigabit verbinding, waarna de totale capaciteit van Business Internet Trends tussen Ede en Amsterdam maar liefst 2x Gigabit en 1x 155 Mbps (dus 2155 Mbps) wordt!

DSL klanten kunnen tussen 02.00 en 05.00 enkele korte serviceonderbrekingen ondervinden. De colocatie klanten zullen van de omschakeling in Amsterdam geen hinder ondervinden. De omschakeling in Ede zal wel een korte onderbreking ten gevolge hebben. We verwachten per onderbreking niet langer dan 10 minuten connectiviteit te missen.