29 dec

Update voor opslagsysteem mailservers

In de nacht van 29 op 30 december 2016 van 0:00 tot 02:00 uur voeren wij een update uit aan het opslagsysteem van een deel van onze mailservers. Gedurende het onderhoud zullen mailboxen behorende bij domeinen die beginnen met cijfers 0 t/m 9 of de letters a t/m o ongeveer 10 minuten niet beschikbaar zijn. Hierbij gaat geen e-mail verloren.

Wanneer is het onderhoud gepland?

Lees meer

01 jul

[Noodonderhoud] Activeren ratelimiting Dedicated Magento Servers

Wegens een nieuw type DDoS aanval op Dedicated Magento Servers plaatsen wij op dit moment een ratelimiting filter voor websites gehost op Dedicated Magento Servers. Dit filter stopt de DDoS aanvallen voordat deze overlast kunnen veroorzaken.

Wanneer is het onderhoud gepland?

Het onderhoud vindt vrijdagmiddag 1 juli 2016, tussen 14:30 en 15:30 uur plaats.

Waarom is dit onderhoud gepland?

Het onderhoud voorkomt storingen als gevolg van een nieuw type DDoS. Door deze te filteren hopen we verdere problemen te kunnen voorkomen. Gefilterde verbindingen zullen netjes een ‘HTTP 429‘ error melding tonen.

Wat gaat hiervoor gebeuren?

We activeren een ratelimiting systeem op de Dedicated Magento Servers.

Voor welke diensten geldt dit onderhoud?

Alle sites gehost op een Dedicated Magento Server worden achter dit filter geplaatst.

Moet jij als klant wat doen?

Nee, Byte voert het onderhoud uit.

Worden er mogelijk risico’s verwacht?

Uit log analyse blijkt dat normaal verkeer de ratelimiting niet laat afgaan. We verwachten dan ook geen impact voor klanten.

16 okt

Spoedonderhoud SSLv3 ondersteuning uitgeschakeld

Update 15:45 uur: We hebben de correcte configuratie nu alsnog live gezet. SSLv3 is nu disabled, en we ondersteunen alleen de veilige TLS1, TLS1.1 en TLS1.2 versies nog.

Update 15:00 uur: Bij het aanpassen van de configuratie was het e.e.a. per ongeluk te strak afgesteld, waardoor sommige bezoekers geen verbinding konden maken. We hebben de update teruggedraaid, testen nog even goed met alle browsers, en zetten daarna de correcte configuratie live.

Gisteren is bekend gemaakt dat er een veiligheidslek is aangetroffen in een zeer verouderde SSL versie (de uit 1999 stammende SSLv3). Om de veiligheid van onze klanten en hun klantgegevens te garanderen, hebben wij de ondersteuning van deze verouderde SSL versie uitgezet.

20 aug

[Storing (opgelost)] Service Panel minder bereikbaar tijdens inloggen

Update 10:21 uur: De oorzaak is gevonden en opgelost. Voor de zekerheid houden we het Service Panel extra in te gaten.

Op dit moment is het Service Panel minder bereikbaar. Zo nu en dan is het mogelijk dat er zich een “internal server error” voordoet tijdens het inloggen. Deze fout komt bij het inloggen voor en de oorzaak is nog niet bekend. Op het moment doen we ons best om dit probleem te verhelpen.

18 aug

[ Onderhoud ] Security upgrades webserversoftware en besturingssysteem

Vanwege een aantal beveiligingsupdates van het besturingssysteem en de webserversoftware van onze Magento servers, gaan we in de nacht van woensdag 3 september op donderdag 4 september 2014 alle PHP Clusters, Magento Shared en Magento Dedicated webservers van de nieuwste software voorzien.


Je kunt via het Service Panel nagaan of jouw website(s) van deze server(s) gebruik maakt/maken.