24 nov

Onderhoud Mijn Vattenfall en de Energie app

Vattenfall zal komend weekend onderhoud uitvoeren aan haar systemen. Hierdoor kunnen Vattenfall klanten geen gebruik maken van Mijn Vattenfall en de Energie app.

Het onderhoud zal plaatsvinden:

  • vrijdag 25 november na 15.00 uur tot maandag 28 november 5.00 uur.

Het energiebedrijf geeft aan dat het onderhoud nodig is om de benodigde aanpassingen te doen voor onder andere de aangekondigde prijsverhoging en ter voorbereiding van het energieplafond.

18 okt

Storing landelijk politienummer

begintijd rond 13:00

eindtijd onbekend

In de loop van de middag is er bij de Politie een landelijke storing ontstaan op het landelijke politienummer 0900-8844. Het noodnummer 112 is nog wel bereikbaar. Ook de opsporingstiplijn en het meldpunt voor dierenmishandeling zijn door deze storing getroffen.

Mensen worden opgeroepen de storing bij geen spoed af te wachten en 112 enkel te bellen voor echte spoed meldingen.

Lees meer
12 sep

Apple (iOS) app update storing

Vanavond heeft Apple haar nieuwe besturingssystemen voor iPhone (iOS 16) en Macbooks (MacOS 12.6) uitgebracht. Tegelijkertijd heeft het bedrijf de ‘Algemene Voorwaarden Apple mediadiensten’ aangepast, welke sinds vanavond voor nieuwe updates geaccepteerd moet worden.

Het accepteren van de voorwaarden leidt echter tot een foutmelding. Hierdoor kunnen Apple gebruikers problemen ondervinden met het downloaden en updaten van hun apps:

Lees meer
19 jul

Grote storing Google Adsense

Sinds vandaag kampt Google met problemen betreft Google Adsense. Hierdoor kunnen website beheerders storing ondervinden met rapportages over advertentie inkomsten en klik volumes. Google heeft de storing nog niet officieel bevestigd. Oplostijd is dan ook nog onbekend.

Google Adsense is een belangrijke dienst voor website beheerders om inkomsten te genereren via het Google advertentie platform. Aangezien deze dienst marktleider is, treft dit ook veel Nederlandse website beheerders.

Lees meer
02 mei

NOS.nl website storing

In de loop van de avond is er een storing ontstaan bij de NOS. Hierdoor is de site van de NOS niet meer bereikbaar. Oorzaak lijkt een beveiligingscertificaat probleem welke voor de beveiligde verbinding zorgt tussen bezoekers van de site en de server(s) van NOS.

NOS heeft de storing nog niet bevestigd en ook de exacte oorzaak moet nog bevestigd worden. Oplostijd is daarom ook nog niet bekend.

Lees meer
06 apr

Grote storing AMS-IX internet knooppunt

In de loop van de ochtend is er een grote storing ontstaan op het Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) knooppunt. Hierdoor is het internet verkeer in algemene zin verstoord en zijn netwerken tussen verschillende providers beperkt tot niet bereikbaar.

Het knooppunt zorgt ervoor dat het internet verkeer tussen netwerken van grote providers wordt uitgewisseld, om uiteindelijk de juiste gevraagde site of data te kunnen bereiken. Door het knooppunt problemen ondervindt, kan het dus zijn dat verschillende sites niet bereikbaar zijn. Dit doordat de uitwisseling tussen netwerken niet plaats kan vinden.

Lees meer
31 mrt

Zonnet en Versatel e-mail storing

begintijd rond 10:30

eindtijd onbekend

In de loop van de ochtend is er e-mail storing ontstaan bij Zonnet. Hierdoor kunnen gebruikers met een @zonnet.nl en/of @versatel.nl e-mailadres problemen ervaren met het ontvangen en/of versturen van e-mail.

Het is sterk aan te raden geen wijzigen aan uw e-mail configuratie aan te brengen, als poging om mail binnen te krijgen. De provider werkt hard aan een oplossing. Oplostijd is vooralsnog onbekend.

21 mrt

Wereldwijde storing Apple websites en diensten

begintijd rond 17:40

eindtijd onbekend

In de loop van de middag is er een wereldwijde storing ontstaan bij Apple. Hierdoor zijn Apple websites en diensten zoals Mail en iCloud onbereikbaar. De storing geldt voor alle Apple gebruikers, welke gebruik maken van deze diensten.

Apple heeft nog niet gereageerd op de storing. Wat de oorzaak van de storing is, is ook nog niet duidelijk. Oplostijd is vooralsnog ook onbekend.

Lees meer
08 mrt

Spotify inlog problemen

begintijd rond 19:05

eindtijd onbekend

In de loop van de avond is er een storing ontstaan op de authenticatie service(s) van Spotify. Door de storing kunnen gebruikers problemen ondervinden met de Spotify app en/of Spotify desktop client.

Je kan bij openen van de app direct worden uitgelogd en beperkt tot niet kunnen inloggen. Spotify heeft de storing nog niet bevestigd. oplostijd is nog niet bekend.

Lees meer
28 feb

NOS website storing

begintijd rond 11:45

eindtijd onbekend

Sinds het begin van de middag kampt NOS.nl met een storing aan haar website. Hierdoor kunnen gebruikers geen liveblog bekijken, voornamelijk die over de oorlog in Oekraine. Dit probleem geldt ook voor de NOS app.

Nos website storing februari 2022

Nos is op de hoogte van de storing en werkt momenteel hard aan de oplossing. Oplostijd is vooralsnog onbekend.

Storingsoverzicht - alle storingen, internet storingen