13 jun

RDW kenteken storing

Rond het middaguur is een storing ontstaan bij RDW. Hierdoor is het voor iedereen die een auto wilt overschrijven niet mogelijk deze overschrijving daadwerkelijk uit te voeren. Ook het doorgeven van APK meldingen is gedurende deze storing niet mogelijk.

De organisatie meldt nog niet te weten wanneer de storing is opgelost. Ook over de oorzaak van de verstoring kan men niks zeggen.

De RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) is de organisatie in Nederland welke wettelijke taken uitvoert. De primaire taak is het bijhouden van Nederlandse gemotoriseerde voertuigen en het beheer van de bijhorende documenten, zoals kentekens. RDW valt onder ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW).

29 feb

Moneybird onderhoud

Het populaire boekhoud platform Moneybird meldt dat er noodzakelijk onderhoud vereist is aan haar systemen. Het onderhoud zal plaatsvinden op:

Donderdag 29 februari 2024 tussen 20:30 – 01:00 (geschatte eindtijd).

Gebruikers kunnen gedurende het onderhoudsvenster geen gebruik maken van de Moneybird dienstverlening. Het onderhoud treft zowel de webapplicatie als de mobiele applicaties van het bedrijf uit Enschede.

Lees meer
03 aug

Landelijke PIN storing

begintijd rond 11:30

eindtijd rond 12:10

Aan het begin van de middag is er een storing ontstaan met PIN betalingen. Hierdoor was het op veel plekken niet mogelijk te betalen via PIN. Pinnen kon vrijwel landelijk niet of zeer gelimiteerd. Geldautomaten zijn geen onderdeel van de storing en werken naar behoren.

Hierdoor kan als alternatief met cash betaald worden in plaats door te pinnen tijdens deze storing. Oorzaak en oplostijd zijn vooralsnog niet bekend.

Lees meer
01 mei

Problemen nieuwste iPhone iOS beveiligingsupdate 16.4.1 (a)

Apple heeft zojuist een beveiligingsupdate uitgebracht voor iPhone/iPad apparaten, iOS 16.4.1 (a). Deze update is primair bedoeld om meer acute beveiliging aan te brengen. Echter geeft de update op moment van schrijven problemen.

Het installeren van deze update lukt momenteel niet, omdat er een verificatieprobleem is. Het iOS apparaat zal een melding geven dat er iets mis is met de internet verbinding:

Lees meer
25 jan

Grote storing Microsoft diensten (Outlook, Teams, etc)

begintijd rond 08:00

eindtijd rond 14:00

In de loop van de ochtend is er een storing ontstaan bij Microsoft op haar cloud platform. Hierbij zijn vrijwel alle online diensten van het bedrijf getroffen. De voornaamste getroffen diensten zijn Outlook en Teams welke veelvuldig wordt gebruikt binnen bedrijven.

Getroffen diensten

De volgende Microsoft diensten zijn door deze wereldwijde storing getroffen:

  • Microsoft Outlook
  • Microsoft Teams
  • Microsoft 365
  • Microsoft Exchange Online
  • SharePoint Online
  • Xbox Live

Oorzaak

Volgens het bedrijf is er een netwerk update gedaan binnen de infrastructuur van Microsoft welke nu de boosdoener lijkt te zijn van de storing. Engineers zijn bezig de betreffende update terug te draaien.

Lees meer
09 jan

ChatGPT storing

In de loop van de avond is er een storing ontstaan bij ChatGPT. Hierdoor kunnen bezoekers geen gebruik maken van de populaire AI applicatie. Oorzaak van de storing is het bereiken van de maximale technische capaciteit van het platform.

ChatGPT storing 9 januari 2023

Wanneer de capaciteitsproblemen zijn opgelost, is onbekend. Door de ongekende populariteit van ChatGPT lopen de engineers momenteel achter de feiten aan mbt. capaciteit. Het bereiken van de maximale systeem capaciteit zou hierdoor op korte termijn nog vaker kunnen voorkomen.

20 dec

Marktplaats inlog storing

begintijd 20:08

eindtijd onbekend

In de loop van de avond is er een storing ontstaan bij Marktplaats. Hierdoor is het voor gebruikers niet mogelijk om onder andere in te loggen op hun persoonlijke Marktplaats omgeving.

Marktplaats heeft de storing nog niet bevestigd. Het is niet duidelijk wat de oorzaak is van de inlog problemen. Oplostijd is ook nog onbekend.

Lees meer
24 nov

Onderhoud Mijn Vattenfall en de Energie app

Vattenfall zal komend weekend onderhoud uitvoeren aan haar systemen. Hierdoor kunnen Vattenfall klanten geen gebruik maken van Mijn Vattenfall en de Energie app.

Het onderhoud zal plaatsvinden:

  • vrijdag 25 november na 15.00 uur tot maandag 28 november 5.00 uur.

Het energiebedrijf geeft aan dat het onderhoud nodig is om de benodigde aanpassingen te doen voor onder andere de aangekondigde prijsverhoging en ter voorbereiding van het energieplafond.

18 okt

Storing landelijk politienummer

begintijd rond 13:00

eindtijd onbekend

In de loop van de middag is er bij de Politie een landelijke storing ontstaan op het landelijke politienummer 0900-8844. Het noodnummer 112 is nog wel bereikbaar. Ook de opsporingstiplijn en het meldpunt voor dierenmishandeling zijn door deze storing getroffen.

Mensen worden opgeroepen de storing bij geen spoed af te wachten en 112 enkel te bellen voor echte spoed meldingen.

Lees meer
12 sep

Apple (iOS) app update storing

Vanavond heeft Apple haar nieuwe besturingssystemen voor iPhone (iOS 16) en Macbooks (MacOS 12.6) uitgebracht. Tegelijkertijd heeft het bedrijf de ‘Algemene Voorwaarden Apple mediadiensten’ aangepast, welke sinds vanavond voor nieuwe updates geaccepteerd moet worden.

Het accepteren van de voorwaarden leidt echter tot een foutmelding. Hierdoor kunnen Apple gebruikers problemen ondervinden met het downloaden en updaten van hun apps:

Lees meer