11 jan

Knab app storing

In de loop van de middag is er een storing ontstaan op het mobiel bankieren platform van Knab. Hierdoor is het voor Knab klanten niet mogelijk om in te loggen via de App. De site werkt nog wel en kun je als alternatief tijdens de storing gebruiken.

De bank heeft de storing inmiddels bevestigd en is druk bezig deze op te lossen. Een oplostijd is vooralsnog niet bekend gemaakt.

16 nov

Markplaats.nl website storing

begintijd rond 17:50

eindtijd rond 19:20

In de loop de avond is er een storing ontstaan bij Marktplaats.nl. Hierdoor zijn zowel de site als app niet beschikbaar en wordt er niks getoond op de pagina’s.

Marktplaats zelf heeft nog niks bevestigd omtrent de storing. Hierdoor zijn de oorzaak en oplostijd van de storing nog onbekend.

De storing is inmiddels opgelost.

12 nov

Wereldwijde storing meerdere Google diensten

begintijd rond 10:30

eindtijd rond 12:00

Meerdere diensten van Google lijken in de loop van de ochtend getroffen te zijn door een grootschalige storing. Onder andere Gmail, Google Calendar en Google Chat lijken slecht tot onbereikbaar op dit moment. Vooral veel zakelijke accounts lijken op dit moment getroffen.

Update 12 november 2021, 10:59

Eerder werd gesuggereerd dat veelal zakelijke Google diensten zijn getroffen. Nu is duidelijk dat ook niet zakelijke Google accounts ook zijn getroffen door de storing. Google heeft nog geen oplostijd aangegeven voor deze wereldwijde storing.

Lees meer
04 nov

Wereldwijde storing Netflix

begintijd rond 21:30

eindtijd onbekend

In de loop van de avond zijn er problemen ontstaan bij Netlfix. Hierdoor is het niet mogelijk de film of serie catalogus op te vragen dan wel content te bekijken. Vanuit de hele wereld komen nu de meldingen binnen.

Netflix heeft nog niet gereageerd op de storing en er is ook niet bekend wat nu de oorzaak van de storing is. Oplostijd is vooralsnog onbekend.

Lees meer
18 okt

Google Analytics storing

begintijd rond 16:50

eindtijd onbekend

In de loop van de middag is Google getroffen door een storing op haar Google Analytics platform. Google Analytics is het grootste platform voor websites om website bezoek/gebruik te meten en te analyseren. Veel websites zullen hierdoor zien dat er geen bezoek en/of gebruik momenteel gemeten wordt.

Update 18 oktober 2021, 17:16

De storing lijkt herstellende. Bezoek verkeer komt weer langzamerhand terug in het systeem en is ook terug te zien in het dashboard.

Lees meer
04 okt

Wereldwijde storing WhatsApp, Facebook en Instagram

begintijd rond 17:45

eindtijd onbekend

Aan het eind van de middag is er een storing ontstaan bij zowel WhatsApp, Facebook als Instagram. Gebruikers kunnen hierdoor beperkt tot geen gebruik maken van de genoemde diensten.

Het is niet perse opvallend dat de drie diensten eruit liggen: Facebook is eigenaar van ook WhatsApp en Instagram en maken gebruik van gedeelde infrastructuur.

Lees meer
24 sep

Storing Knab app mobiel bankieren

Zakelijke bank Knab ondervindt vandaag haar tweede storing binnen haar mobiele bankieren omgeving. Hierdoor kunnen alle Knab gebruikers geen gebruik maken van de Knab app en is mobiel bankieren niet mogelijk.

De bank erkent de problemen, maar heeft de storing weliswaar nog niet onder controle. Oplostijd is dan ook niet bekend.

22 jul

Landelijke storing, veel grote NL websites offline door DNS aanval

Eerder op deze site is gemeld dat meerdere grote banken offline zijn. De oorzaak van de storing ligt bij de zogenaamde DNS provider. De sites welke offline zijn gehaald hebben namelijk allemaal dezelfde DNS provider: Akamai.

Dit is een grote Amerikaanse provider welke DNS services verleent aan grotere websites met veel verkeer, waaronder ook DDoS protectie vaak een onderdeel is.

Echter lijkt de aanval nu zo groot, dat de DNS servers onbereikbaar zijn geraakt en hierdoor de websites niet meer vindbaar zijn.

DNS servers zorgen er namelijk voor dat het website adres vertaald wordt naar het IP adres van waar de website werkelijk staat. Als dit niet kan gebeurend, zal de site een foutmelding geven.

07 jul

Stroomstoring Zwanenburg

Sinds het begin van de middag is er een stroomstoring ontstaan in de omgeving van Zwanenburg. Een groot deel is getroffen door deze storing. Inwoners kunnen hierdoor geen gebruik maken van verschillende diensten zoals internet, telefonie en/of televisie.

De netwerkbeheerder, Liander, is op de hoogte van de storing. Monteurs zijn op de plek van de stroomstoring afgestuurd voor herstelwerkzaamheden. Oplostijd staat voor nu op 14:15.