24 sep

Storing Knab app mobiel bankieren

Zakelijke bank Knab ondervindt vandaag haar tweede storing binnen haar mobiele bankieren omgeving. Hierdoor kunnen alle Knab gebruikers geen gebruik maken van de Knab app en is mobiel bankieren niet mogelijk.

De bank erkent de problemen, maar heeft de storing weliswaar nog niet onder controle. Oplostijd is dan ook niet bekend.

22 jul

Landelijke storing, veel grote NL websites offline door DNS aanval

Eerder op deze site is gemeld dat meerdere grote banken offline zijn. De oorzaak van de storing ligt bij de zogenaamde DNS provider. De sites welke offline zijn gehaald hebben namelijk allemaal dezelfde DNS provider: Akamai.

Dit is een grote Amerikaanse provider welke DNS services verleent aan grotere websites met veel verkeer, waaronder ook DDoS protectie vaak een onderdeel is.

Echter lijkt de aanval nu zo groot, dat de DNS servers onbereikbaar zijn geraakt en hierdoor de websites niet meer vindbaar zijn.

DNS servers zorgen er namelijk voor dat het website adres vertaald wordt naar het IP adres van waar de website werkelijk staat. Als dit niet kan gebeurend, zal de site een foutmelding geven.

07 jul

Stroomstoring Zwanenburg

Sinds het begin van de middag is er een stroomstoring ontstaan in de omgeving van Zwanenburg. Een groot deel is getroffen door deze storing. Inwoners kunnen hierdoor geen gebruik maken van verschillende diensten zoals internet, telefonie en/of televisie.

De netwerkbeheerder, Liander, is op de hoogte van de storing. Monteurs zijn op de plek van de stroomstoring afgestuurd voor herstelwerkzaamheden. Oplostijd staat voor nu op 14:15.

24 jun

Grote stroomstoring Den Haag

In de loop van de ochtend zijn verschillende delen van Den Haag getroffen door een stroomstoring. De omvang van de stroomstoring lijkt vrij groot. Meerdere gebruikers melden dat alles in de buurt is uitgevallen. Hierdoor kunnen mensen in de omgeving Den Haag problemen ondervinden met alle digitale diensten (internet, telefonie en televisie).

De netwerkbeheerder is op de hoogte van deze stroomstoring. Oplostijd is vooralsnog onbekend.

Update 24 juni 2021, 11:12

Het probleem is ontstaan in een hoofdverdeelstation van netwerkbeheerder Stedin. Scheveningen, Statenkwartier en het centrum van Den Haag zijn hierdoor zeker getroffen door deze stroomstoring.

08 jun

Zware wereldwijde websites storing

Sinds het begin van de middag is er een zware wereldwijde storing gaande waarbij verschillende grote websites zijn getroffen. Het gaat om sites zoals Reddit, New York Times, Stack Overflow, Amazon en vele anderen. De oorzaak is nog onduidelijk.

Sommige sites zijn nog deels bereikbaar, maar dit komt hoogstwaarschijnlijk door (server) caching.

Op dit moment bestaat het vermoeden, dat het gaat om een grote storing bij cloud provider Amazon Web Services (AWS), de grootste cloud hosting provider ter wereld.

Update 8 juni 2021, 17:34

De storing wordt veroorzaakt door grote problemen bij cloud provider Fastly. Deze provider levert cloud/CDN diensten aan grotere partijen en zodoende zijn ook grote websites getroffen door deze storing. Het is nog niet bekend hoe lang de storing nog duurt.

23 mrt

Grote Android storing, apps niet bruikbaar

In de loop van de middag zijn er problemen ontstaan op het Android platform. Deze Android storing treft veel Android toestellen en gebruikers kunnen problemen ervaren met het gebruiken dan wel openen van apps. Het voornaamste symptoom is dat de app vrijwel direct crasht.

De Android storing is inmiddels bekend bij Google (= de eigenaar van Android). Oplostijd is vooralsnog onbekend.

Update 23 maart 2021, 14:40

Het probleem zit in WebView, wat het renderen van een weergave verzorgt in sommige apps. Google stelt dat men het probleem heeft opgelost. Google adviseert de WebView te updaten, om het probleem op te lossen.

Hoe update je de Webview?

Lees meer
14 feb

Stroomstoring omgeving Hattem

begintijd 15:30

eindtijd 17:45 (verwacht)

In de loop van de middag is een deel van Hattem getroffen door een stroomstoring. Hierdoor kunnen mensen in de omgeving problemen ervaren alle internet, telefonie en/of televisie diensten.

De leverancier, Liander, heeft de stroomstoring inmiddels bevestigd. De monteurs zijn inmiddels al onderweg naar de getroffen locatie. De verwachting is dat men rond 17:45 de problemen kan hebben opgelost.

04 feb

Landelijke problemen door NL-ix internetknooppunt storing

In de loop van de dag heeft het internet knooppunt NL-ix een storing opgelopen, waardoor er verbindingsproblemen zijn met internet verkeer tussen verschillende providers. De storing lijkt volgens onze data even na het middaguur te zijn ontstaan.

Het probleem is geconcentreerd op de Nikhef locatie. Verschillende links zijn daar geraakt. Men werkt met man en macht om de problemen zo spoedig als mogelijk op te lossen.

Corona vaccinaties getroffen

De storing van het NL-ix internet knooppunt heeft ook helaas het corona vaccinatie programma getroffen. Door de storing blijkt het registratiesysteem van de GGD te zijn getroffen en daardoor liepen vaccinaties vertraging op.

Update 4 februari 2021, 14:30

Lees meer
27 jan

Apple iOS 14.4 update: belangrijke beveiligingslekken gedicht

Apple heeft gisteren haar nieuwste iOS versie uitgebracht, iOS 14.4. Als uitzondering vermelden wij deze update, omdat er meerdere belangrijke beveiligingslekken zijn gedicht in deze update.

Het gaat hier om zogenaamde zero-day lekken. Het is zeer belangrijk zo snel als mogelijk jouw iPhone en/of iPad tegen te beschermen. Apple legt op deze pagina uit om welke lekken het exact gaat. Onder andere Webkit (een stuk programma wat onder andere door de Safari browser wordt gebruikt), is hiermee geraakt.

Het advies is om zo snel als mogelijk uw iPhone of iPad toestel te updaten.

Lees meer