25 jan

Grote storing Microsoft diensten (Outlook, Teams, etc)

begintijd rond 08:00

eindtijd rond 14:00

In de loop van de ochtend is er een storing ontstaan bij Microsoft op haar cloud platform. Hierbij zijn vrijwel alle online diensten van het bedrijf getroffen. De voornaamste getroffen diensten zijn Outlook en Teams welke veelvuldig wordt gebruikt binnen bedrijven.

Getroffen diensten

De volgende Microsoft diensten zijn door deze wereldwijde storing getroffen:

  • Microsoft Outlook
  • Microsoft Teams
  • Microsoft 365
  • Microsoft Exchange Online
  • SharePoint Online
  • Xbox Live

Oorzaak

Volgens het bedrijf is er een netwerk update gedaan binnen de infrastructuur van Microsoft welke nu de boosdoener lijkt te zijn van de storing. Engineers zijn bezig de betreffende update terug te draaien.

Lees meer
09 jan

ChatGPT storing

In de loop van de avond is er een storing ontstaan bij ChatGPT. Hierdoor kunnen bezoekers geen gebruik maken van de populaire AI applicatie. Oorzaak van de storing is het bereiken van de maximale technische capaciteit van het platform.

ChatGPT storing 9 januari 2023

Wanneer de capaciteitsproblemen zijn opgelost, is onbekend. Door de ongekende populariteit van ChatGPT lopen de engineers momenteel achter de feiten aan mbt. capaciteit. Het bereiken van de maximale systeem capaciteit zou hierdoor op korte termijn nog vaker kunnen voorkomen.

20 dec

Marktplaats inlog storing

begintijd 20:08

eindtijd onbekend

In de loop van de avond is er een storing ontstaan bij Marktplaats. Hierdoor is het voor gebruikers niet mogelijk om onder andere in te loggen op hun persoonlijke Marktplaats omgeving.

Marktplaats heeft de storing nog niet bevestigd. Het is niet duidelijk wat de oorzaak is van de inlog problemen. Oplostijd is ook nog onbekend.

Lees meer
24 nov

Onderhoud Mijn Vattenfall en de Energie app

Vattenfall zal komend weekend onderhoud uitvoeren aan haar systemen. Hierdoor kunnen Vattenfall klanten geen gebruik maken van Mijn Vattenfall en de Energie app.

Het onderhoud zal plaatsvinden:

  • vrijdag 25 november na 15.00 uur tot maandag 28 november 5.00 uur.

Het energiebedrijf geeft aan dat het onderhoud nodig is om de benodigde aanpassingen te doen voor onder andere de aangekondigde prijsverhoging en ter voorbereiding van het energieplafond.

18 okt

Storing landelijk politienummer

begintijd rond 13:00

eindtijd onbekend

In de loop van de middag is er bij de Politie een landelijke storing ontstaan op het landelijke politienummer 0900-8844. Het noodnummer 112 is nog wel bereikbaar. Ook de opsporingstiplijn en het meldpunt voor dierenmishandeling zijn door deze storing getroffen.

Mensen worden opgeroepen de storing bij geen spoed af te wachten en 112 enkel te bellen voor echte spoed meldingen.

Lees meer
12 sep

Apple (iOS) app update storing

Vanavond heeft Apple haar nieuwe besturingssystemen voor iPhone (iOS 16) en Macbooks (MacOS 12.6) uitgebracht. Tegelijkertijd heeft het bedrijf de ‘Algemene Voorwaarden Apple mediadiensten’ aangepast, welke sinds vanavond voor nieuwe updates geaccepteerd moet worden.

Het accepteren van de voorwaarden leidt echter tot een foutmelding. Hierdoor kunnen Apple gebruikers problemen ondervinden met het downloaden en updaten van hun apps:

Lees meer
19 jul

Grote storing Google Adsense

Sinds vandaag kampt Google met problemen betreft Google Adsense. Hierdoor kunnen website beheerders storing ondervinden met rapportages over advertentie inkomsten en klik volumes. Google heeft de storing nog niet officieel bevestigd. Oplostijd is dan ook nog onbekend.

Google Adsense is een belangrijke dienst voor website beheerders om inkomsten te genereren via het Google advertentie platform. Aangezien deze dienst marktleider is, treft dit ook veel Nederlandse website beheerders.

Lees meer
02 mei

NOS.nl website storing

In de loop van de avond is er een storing ontstaan bij de NOS. Hierdoor is de site van de NOS niet meer bereikbaar. Oorzaak lijkt een beveiligingscertificaat probleem welke voor de beveiligde verbinding zorgt tussen bezoekers van de site en de server(s) van NOS.

NOS heeft de storing nog niet bevestigd en ook de exacte oorzaak moet nog bevestigd worden. Oplostijd is daarom ook nog niet bekend.

Lees meer
06 apr

Grote storing AMS-IX internet knooppunt

In de loop van de ochtend is er een grote storing ontstaan op het Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) knooppunt. Hierdoor is het internet verkeer in algemene zin verstoord en zijn netwerken tussen verschillende providers beperkt tot niet bereikbaar.

Het knooppunt zorgt ervoor dat het internet verkeer tussen netwerken van grote providers wordt uitgewisseld, om uiteindelijk de juiste gevraagde site of data te kunnen bereiken. Door het knooppunt problemen ondervindt, kan het dus zijn dat verschillende sites niet bereikbaar zijn. Dit doordat de uitwisseling tussen netwerken niet plaats kan vinden.

Lees meer
31 mrt

Zonnet en Versatel e-mail storing

begintijd rond 10:30

eindtijd onbekend

In de loop van de ochtend is er e-mail storing ontstaan bij Zonnet. Hierdoor kunnen gebruikers met een @zonnet.nl en/of @versatel.nl e-mailadres problemen ervaren met het ontvangen en/of versturen van e-mail.

Het is sterk aan te raden geen wijzigen aan uw e-mail configuratie aan te brengen, als poging om mail binnen te krijgen. De provider werkt hard aan een oplossing. Oplostijd is vooralsnog onbekend.