08 aug

Storing NOS.nl website (opgelost)

Momenteel is NOS.nl getroffen door een storing. Hierdoor is de site niet bereikbaar door onbekende technische redenen.

Ook de apps van NOS functioneren niet door deze storing. Een oplostijd is nog onbekend. Men is op de hoogte en er wordt hard gewerkt aan een oplossing.

10 jul

Spotify storing (UPDATE)

begintijd rond 11:00

eindtijd onbekend

Spotify is in de loop van de ochtend getroffen door een grootschalige storing. Hierdoor is het voor gebruikers niet mogelijk gebruik te maken van de Spotify app. Bij opstarten van de app, crasht deze direct.

De Spotify app is hierdoor zeer beperkt tot niet beschikbaar. De desktop applicatie werkt nog wel. Oplostijd is nog onbekend.

Update 13:30

Lees meer
13 apr

SNS bank internetbankieren storing

Sinds vanochtend ondervindt de SNS bank storing met haar internetbankieren systemen. Hierdoor is het voor SNS klanten niet mogelijk om te internetbankieren via de app.

Het is wel mogelijk om gebruik te maken van internetbankieren via de site van SNS bank. De oorzaak van de internetbankieren storing is vooralsnog onbekend. De bank werkt momenteel hard aan een oplossing.

22 jan

WhatsApp storing

Rond 19:00 vanavond ondervindt WhatsApp storing. Hierdoor is het ontvangen en ooral versturen van berichten niet mogelijk.

De storing lijkt nog niet bevestigd door WhatsApp zelf, echter stromen de signalen binnen. Zowel hier als op social media.

Heb jij ook last van deze WhatsApp storing. Laat het hieronder weten middels een reactie.

04 jan

Kritische fouten in vrijwel alle computer processoren ontdekt (Meltdown en Spectre)

Sinds vandaag is bekend geworden dat er twee zeer kritische veiligheidsfouten zijn ontdekt die vrijwel alle computer processoren treffen van vrijwel alle fabrikanten. Beide gaan onder de naam Meltdown en Spectre. De drie grote processor fabrikanten Intel, AMD en ARM zijn hierbij getroffen. Deze processoren zitten in vrijwel alle moderne laptops, desktops, servers en mobiele telefoons. Hierdoor is het mogelijk data te stelen van vrijwel elke computer zonder veiligheidsmaatregelen.

Wat doen Meltdown en Spectre?

Beide zijn erg lastig uit te leggen aan de gemiddelde computergebruiker. Zonder zwaar technische details gaat het om de instructies die een applicatie geeft aan de processor.

Lees meer

24 nov

iDeal storing

Sinds vanavond ondervindt iDeal problemen met haar systemen. Hierdoor is het niet mogelijk om via webshops bestellingen te betalen via iDeal als betaal middel.

De oorzaak van de storing is nog onbekend. Ook een mogelijke oplostijd is niet gegeven. Lees meer

09 nov

Alle OVH datacenters down

begintijd rond 08:00
eindtijd onbekend

OVH, één van de grootste Europese hosting providers, is vanochtend getroffen door een zware storing. Hierbij werden alle datacenters in het OVH netwerk getroffen. Klanten en gebruikers van OVH servers konden hierdoor geen enkele dienst meer bereiken. Zelfs de status pagina van de provider was niet toegankelijk voor updates omtrent de storing.

Lees meer

14 okt

Dropbox storing

Sinds vanmiddag ondervindt Dropbox storing met haar systemen. Hierdoor is het voor de meeste gebruikers niet mogelijk om gebruik te maken van de Dropbox diensten.

Het technische team van Dropbox is inmiddels op de hoogte gebracht en werkt aan de oplossing. Een verwachtte oplostijd is vooralsnog onbekend. Lees meer

18 sep

Hotmail storing

Op dit moment ondervindt Hotmail storing aan haar systemen. De storing is in de loop van de middag ontstaan. Hierdoor is het voor Hotmail gebruikers beperkt tot niet mogelijk om gebruik te maken van e-mail.

Ook zakelijke gebruikers met Office365 (Server) kunnen problemen ervaren met de connectie richting Microsoft services. Dit lijkt deels al hersteld, maar ook hier worden nog problemen gemeld.

De storing geldt zowel via de site als via de apps en is wereldwijd van toepassing. Lees meer