02 mei

NOS.nl website storing

In de loop van de avond is er een storing ontstaan bij de NOS. Hierdoor is de site van de NOS niet meer bereikbaar. Oorzaak lijkt een beveiligingscertificaat probleem welke voor de beveiligde verbinding zorgt tussen bezoekers van de site en de server(s) van NOS.

NOS heeft de storing nog niet bevestigd en ook de exacte oorzaak moet nog bevestigd worden. Oplostijd is daarom ook nog niet bekend.

Lees meer
06 apr

Grote storing AMS-IX internet knooppunt

In de loop van de ochtend is er een grote storing ontstaan op het Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) knooppunt. Hierdoor is het internet verkeer in algemene zin verstoord en zijn netwerken tussen verschillende providers beperkt tot niet bereikbaar.

Het knooppunt zorgt ervoor dat het internet verkeer tussen netwerken van grote providers wordt uitgewisseld, om uiteindelijk de juiste gevraagde site of data te kunnen bereiken. Door het knooppunt problemen ondervindt, kan het dus zijn dat verschillende sites niet bereikbaar zijn. Dit doordat de uitwisseling tussen netwerken niet plaats kan vinden.

Lees meer
31 mrt

Zonnet en Versatel e-mail storing

begintijd rond 10:30

eindtijd onbekend

In de loop van de ochtend is er e-mail storing ontstaan bij Zonnet. Hierdoor kunnen gebruikers met een @zonnet.nl en/of @versatel.nl e-mailadres problemen ervaren met het ontvangen en/of versturen van e-mail.

Het is sterk aan te raden geen wijzigen aan uw e-mail configuratie aan te brengen, als poging om mail binnen te krijgen. De provider werkt hard aan een oplossing. Oplostijd is vooralsnog onbekend.

21 mrt

Wereldwijde storing Apple websites en diensten

begintijd rond 17:40

eindtijd onbekend

In de loop van de middag is er een wereldwijde storing ontstaan bij Apple. Hierdoor zijn Apple websites en diensten zoals Mail en iCloud onbereikbaar. De storing geldt voor alle Apple gebruikers, welke gebruik maken van deze diensten.

Apple heeft nog niet gereageerd op de storing. Wat de oorzaak van de storing is, is ook nog niet duidelijk. Oplostijd is vooralsnog ook onbekend.

Lees meer
08 mrt

Spotify inlog problemen

begintijd rond 19:05

eindtijd onbekend

In de loop van de avond is er een storing ontstaan op de authenticatie service(s) van Spotify. Door de storing kunnen gebruikers problemen ondervinden met de Spotify app en/of Spotify desktop client.

Je kan bij openen van de app direct worden uitgelogd en beperkt tot niet kunnen inloggen. Spotify heeft de storing nog niet bevestigd. oplostijd is nog niet bekend.

Lees meer
28 feb

NOS website storing

begintijd rond 11:45

eindtijd onbekend

Sinds het begin van de middag kampt NOS.nl met een storing aan haar website. Hierdoor kunnen gebruikers geen liveblog bekijken, voornamelijk die over de oorlog in Oekraine. Dit probleem geldt ook voor de NOS app.

Nos website storing februari 2022

Nos is op de hoogte van de storing en werkt momenteel hard aan de oplossing. Oplostijd is vooralsnog onbekend.

26 feb

Overzicht: Gratis bellen, SMSen en internet naar Oekraïne

Wegens de schrijnende oorlogssituatie in Oekraïne hebben meerdere providers besloten een aantal diensten gratis beschikbaar te stellen aan haar klanten, om zo in contact te blijven met mensen in het getroffen oorlogsgebied.

Hieronder volgt per provider welke diensten gratis worden aangeboden richting Oekraïne.

KPN

KPN biedt tot eind maart 2022 gratis mobiel bellen en smsen plus vast bellen aan. Mensen die via deze diensten tussen ons land en Oekraïne in contact willen blijven, krijgen per direct geen kosten berekend.

Lees meer
11 jan

Knab app storing

In de loop van de middag is er een storing ontstaan op het mobiel bankieren platform van Knab. Hierdoor is het voor Knab klanten niet mogelijk om in te loggen via de App. De site werkt nog wel en kun je als alternatief tijdens de storing gebruiken.

De bank heeft de storing inmiddels bevestigd en is druk bezig deze op te lossen. Een oplostijd is vooralsnog niet bekend gemaakt.

16 nov

Markplaats.nl website storing

begintijd rond 17:50

eindtijd rond 19:20

In de loop de avond is er een storing ontstaan bij Marktplaats.nl. Hierdoor zijn zowel de site als app niet beschikbaar en wordt er niks getoond op de pagina’s.

Marktplaats zelf heeft nog niks bevestigd omtrent de storing. Hierdoor zijn de oorzaak en oplostijd van de storing nog onbekend.

De storing is inmiddels opgelost.