14 jan

Top 3 beste wireless routers

Een router kopen lijkt voor sommige raketwetenschap. Waar let je op? Routers zijn niet meer weg te denken uit de huiskamer. Ze staan stilletjes ergens in een hoek van de kamer of in de kast onze digitale leven in goede banen te leiden. Goede apparatuur is de basis van een zorgeloze internetverbinding. Toch willen veel winkels nogal halfgebakken routers  aan de man brengen met alle hoofdpijn als gevolg. Daarom de top 3 routers:

Lees meer

23 dec

Apple brengt kritieke NTP beveiligingsupdate uit

Apple heeft enkele uren geleden een beveiligingsupdate uitgebracht welke een kritieke beveiligingslek dicht in de NTP-implementatie. Via het lek kunnen kwaadwillenden een zogenaamde buffer overflow veroorzaken en zo op afstand eigen code op een Mac uitvoeren.

De OS X NTP Security Update is beschikbaar:
– 10.10 Yosemite
– 10.9 Mavericks
– 10.8 Mountain Lion draaien

Het gaat volgens Apple om kritiek beveiligingslek in de software die de Network Time Protocol-dienst voor OS X levert. De update zou op de achtergrond gedownload moeten zijn als gebruikers dit zo ingesteld hebben en anders is deze als update bij de Mac Store te zien. Gebruikers zouden de volgende ntp-versies moeten hebben na het doorvoeren van de update, te zien via Terminal na het invoeren van what /usr/sbin/ntpd: Mountain Lion: ntp-77.1.1, Mavericks: ntp-88.1.1 en Yosemite: ntp-92.5.1. Direct updaten is met klem aanbevolen!

17 nov

WhatsApp update 2.11.14 voor iPhone 6 en iPhone 6 Plus

WhatsApp heeft vandaag versie 2.11.14 uitgebracht. Deze WhatsApp update is speciaal uitgerold, om iPhone 6 en iPhone 6 Plus gebruikers eindelijk te voorzien van geoptimaliseerde schermen voor hun schermresoluties.

De WhatsApp update bevat ook een belangrijke verbetering voor alle WhatsApp gebruikers, namelijk dat men weer reservekopieën kan maken van alle WhatsApp content. De beruchte blauwe vinkjes zijn helaas met deze update nog niet uit te zetten. Of deze optie om de blauwe vinkjes uitschakelen in de volgende update aanwezig zal zijn, is onbekend.

Naast de bovengenoemde aanpassingen, zijn er nog enkele crashes en bugs verholpen. Download WhatsApp update 2.11.14

16 okt

Mac OS X 10.10 Yosemite nu beschikbaar

Apple heeft vanavond Mac OS X 10.10 Yosemite, haar nieuwste besturingssysteem voor iMac / Macbook / Mac Pro / Mac Mini en Xserve, voor iedereen per direct beschikbaar gesteld als gratis download. OS X Yosemite is te downloaden in de Mac App Store.

Met OS X Yosemite worden de desktop en laptop devices dichter bij de mobiele devices gebracht, in dit geval de iPhone en iPad. Zo kan je eindelijk Airdrop gebruiken, om tussen OS X en iOS apparaten bestanden te delen. Ook is Mail onder handen genomen en kan je een mailtje wat je begon met typen op een iMac uiteindelijk voortzetten op een iPhone.

D belangrijkste nieuwe functionaliteit is iCloud Drive. Daarmee wilt Apple een alternatief bieden op het populaire Dropbox. Bestanden in iCloud Drive worden gesynchroniseerd met andere Macs en Windows pc’s en zijn dan direct beschikbaar voor al uw aangesloten devices.

Voor de echte mobiele werker is er de mogelijkheid om SMS en inkomende oproepen van de iPhone via de Mac te beantwoorden. Als je OS X Yosemite nu op jouw systeem wilt zetten, moet zijn dit de minimum systeemvereiste:

– minimaal 2GB RAM geheugen, ongeacht apparaat.

Ondersteunde Mac apparaten voor OS X Yosemite:
– Mac (Mid-2007 of nieuwer)
– MacBook (13-inch Aluminum, najaar 2008), (13-inch, Begin 2009 of nieuwer)
– MacBook Pro (13-inch, Mid-2009 of nieuwer), (15-inch, Mid/Najaar 2007 of nieuwer), (17-inch, Najaar 2007 of nieuwer)
– MacBook Air (Najaar 2008 of nieuwer)
– Mac Mini (Begin 2009 of nieuwer)
– Mac Pro (Begin 2008 of nieuwer)
– Xserve (Begin 2009)

29 sep

Top 3 beste zakelijke mail providers

Mail providers. Het komt nog veel te vaak voor dat mensen door een provider storing soms dagen zonder e-mail zitten. Internet providers zijn vaak niet gespecialiseerd in het hosten van e-mail en is feitelijk een onderdeel van het gehele pakket. E-mail is echter zo belangrijk, dat het een bedrijf stil kan leggen. Orders die niet binnen komen, belangrijke mail blijft uit. Een goede e-mailprovider is dus geen overbodige luxe, maar waar vindt je deze? De beste drie (zakelijke) e-mailproviders volgens ons op een rij: Lees meer

07 sep

Top 3 beste gratis DNS providers

ZIE MEEST ACTUELE DNS STORINGEN >

DNS zorgt voor de vertaling van een internetadres (= storingsoverzicht.nl) naar het ip adres (= net als een huisadres, maar ziet eruit als 165.00.00.00). Een goede DNS service is essentieel voor het snel en correct verbinden met een internet adres.

Door de tijd heen worden DNS servers steeds vaker aangevallen en overgenomen, om bijvoorbeeld inloggegevens van uw internetbankieren te onderscheppen en geld weg te sluizen.

Elke internetprovider heeft z’n eigen DNS servers, maar er zijn ook bedrijven enkel gespecialiseerd hierin en het leveren van de beste DNS services. Wilt u zeker zijn van een snelle en veilige internetverbinding? Dan zijn dit de top 3 beste DNS providers:

Lees meer