07 nov

Top 3 beste VPN providers

Top 3 beste VPN providers

Met de komst van de sleepwet zullen veel Nederlandse internet gebruikers hun privacy in het geding zien komen. De overheid mag (en zal hoogstwaarschijnlijk) uw persoonlijke data onderscheppen zonder uw medeweten en gebruiken hoe dat maar ook uitkomt. Er zijn namelijk geen duidelijke regels wat wel/niet mag voor de overheid zelf en dit mag ten alle tijden geheim gehouden worden.

Wat is VPN?

VPN staat voor Virtual Private Network. Het zorgt voor een beveiligde verbinding tussen uw computer en een VPN netwerk. In plaats van direct vanaf uw eigen verbinding het internet op te gaan, gaat u via het VPN netwerk het internet op. Hierdoor kunnen derden de verbinding niet onderscheppen en ook niet zien wat u doet. Ook al bezoekt u een website, dan kan de eigenaar ervan enkel zien dat u van een VPN afkomt maar niet zien wie u bent.

Wat is VPN

Hierdoor laat u geen spoor van persoonlijke informatie achter welke misbruikt kan worden door wie dan ook. Ook als u niks te verbergen heeft, is een VPN geen slecht idee.  Ook al zal de overheid niet perse slechte bedoelingen hebben, zijn er genoeg kwaadwillende die maar al te graag gegevens van u willen hebben (zoals bank informatie, etc).

 

Eisen voor de top 3 beste VPN providers?

Onze onafhankelijke top 3 beste VPN providers lijst is zorgvuldig geselecteerd en we hebben hierbij gekeken naar de volgende criteria:

  • Geen logs vrij zinloos om een VPN provider te hebben die alsnog bijhoudt wat u doet, terwijl bescherming tegen juist de primaire reden is om een VPN te nemen.
  • Bandbreedte de provider moet over een groot netwerk beschikken om te kunnen doen wat u wilt. Van e-mailen tot Netflixen zoals u gewend bent.
  • Goede software / apps zodat u elk apparaat kunt voorzien van VPN met één abonnement.
  • Goede support, solide bedrijf enkel providers met een uitstekende track record en langere historie zijn geselecteerd, zodat u zaken doet met een betrouwbare partij.

3. CyberGhost

CyberGhost VPN logo

CyberGhost is onze eerste VPN provider in de top 3 beste VPN provider lijst en gelijk ook interessant om te testen mocht u koudwatervrees hebben. Het is namelijk de enige VPN provider met een gratis account. 

Uit onze tests zien we dat deze provider een goede verbinding geeft, zelfs op een gratis account. Let op,  het gratis account ondersteunt alleen basis snelheid dus Netflixen zal niet gaan. Daarvoor moet er geupgrade worden.

2. Private Internet Access

Private internet access logoMet Private Internet Access gaan we een stapje verder. Dit is een provider die menig gebruiker afneemt om vooral video streaming te kunnen doen waar het voor Nederlanders normaal geblokkeerd is. Censuur en dergelijke wordt door deze provider gewoonweg omheen gezeild.

Een ander groot voordeel van deze VPN provider is dat er 5 connecties tegelijk open mogen staan. Dit is voor de veeleisende gebruiker een belangrijke feature om meer met de bandbreedte te kunnen doen en downloaden sneller te laten gaan (voornamelijk van download netwerken zoals Usenet en Torrents).

1. NordVPN

NordVPN logo

De lijst van onze top 3 beste VPN providers eindigt met onze nummer 1 NordVPN. Deze provider gevestigd in Panama (niet perse voor de zon) is één van de grootste en meest erkende VPN providers van het moment.

Top snelheid in alle diensten, uitstekende software/apps en goede ondersteuning voor de gemiddelde gebruiker is dit een solide keuze voor iedereen.

Onze extra tip!

Mocht je nog even geduld hebben voor de keuze van een VPN provider, dan kan het geduld wellicht beloond worden.

De meeste VPN providers doen namelijk mee aan het Amerikaanse Black Friday in december. Vaak worden dan jaarabonnementen tegen bodemprijzen aangeboden en zullen maar enkele dagen aangeboden worden. Houdt daarvoor sites van de VPN providers rond die tijd in de gaten.

14 jan

Top 3 beste wireless routers

Een router kopen lijkt voor sommige raketwetenschap. Waar let je op? Routers zijn niet meer weg te denken uit de huiskamer. Ze staan stilletjes ergens in een hoek van de kamer of in de kast onze digitale leven in goede banen te leiden. Goede apparatuur is de basis van een zorgeloze internetverbinding. Toch willen veel winkels nogal halfgebakken routers  aan de man brengen met alle hoofdpijn als gevolg. Daarom de top 3 routers:

Lees meer

23 dec

Apple brengt kritieke NTP beveiligingsupdate uit

Apple heeft enkele uren geleden een beveiligingsupdate uitgebracht welke een kritieke beveiligingslek dicht in de NTP-implementatie. Via het lek kunnen kwaadwillenden een zogenaamde buffer overflow veroorzaken en zo op afstand eigen code op een Mac uitvoeren.

De OS X NTP Security Update is beschikbaar:
– 10.10 Yosemite
– 10.9 Mavericks
– 10.8 Mountain Lion draaien

Het gaat volgens Apple om kritiek beveiligingslek in de software die de Network Time Protocol-dienst voor OS X levert. De update zou op de achtergrond gedownload moeten zijn als gebruikers dit zo ingesteld hebben en anders is deze als update bij de Mac Store te zien. Gebruikers zouden de volgende ntp-versies moeten hebben na het doorvoeren van de update, te zien via Terminal na het invoeren van what /usr/sbin/ntpd: Mountain Lion: ntp-77.1.1, Mavericks: ntp-88.1.1 en Yosemite: ntp-92.5.1. Direct updaten is met klem aanbevolen!

17 nov

WhatsApp update 2.11.14 voor iPhone 6 en iPhone 6 Plus

WhatsApp heeft vandaag versie 2.11.14 uitgebracht. Deze WhatsApp update is speciaal uitgerold, om iPhone 6 en iPhone 6 Plus gebruikers eindelijk te voorzien van geoptimaliseerde schermen voor hun schermresoluties.

De WhatsApp update bevat ook een belangrijke verbetering voor alle WhatsApp gebruikers, namelijk dat men weer reservekopieën kan maken van alle WhatsApp content. De beruchte blauwe vinkjes zijn helaas met deze update nog niet uit te zetten. Of deze optie om de blauwe vinkjes uitschakelen in de volgende update aanwezig zal zijn, is onbekend.

Naast de bovengenoemde aanpassingen, zijn er nog enkele crashes en bugs verholpen. Download WhatsApp update 2.11.14

16 okt

Mac OS X 10.10 Yosemite nu beschikbaar

Apple heeft vanavond Mac OS X 10.10 Yosemite, haar nieuwste besturingssysteem voor iMac / Macbook / Mac Pro / Mac Mini en Xserve, voor iedereen per direct beschikbaar gesteld als gratis download. OS X Yosemite is te downloaden in de Mac App Store.

Met OS X Yosemite worden de desktop en laptop devices dichter bij de mobiele devices gebracht, in dit geval de iPhone en iPad. Zo kan je eindelijk Airdrop gebruiken, om tussen OS X en iOS apparaten bestanden te delen. Ook is Mail onder handen genomen en kan je een mailtje wat je begon met typen op een iMac uiteindelijk voortzetten op een iPhone.

D belangrijkste nieuwe functionaliteit is iCloud Drive. Daarmee wilt Apple een alternatief bieden op het populaire Dropbox. Bestanden in iCloud Drive worden gesynchroniseerd met andere Macs en Windows pc’s en zijn dan direct beschikbaar voor al uw aangesloten devices.

Voor de echte mobiele werker is er de mogelijkheid om SMS en inkomende oproepen van de iPhone via de Mac te beantwoorden. Als je OS X Yosemite nu op jouw systeem wilt zetten, moet zijn dit de minimum systeemvereiste:

– minimaal 2GB RAM geheugen, ongeacht apparaat.

Ondersteunde Mac apparaten voor OS X Yosemite:
– Mac (Mid-2007 of nieuwer)
– MacBook (13-inch Aluminum, najaar 2008), (13-inch, Begin 2009 of nieuwer)
– MacBook Pro (13-inch, Mid-2009 of nieuwer), (15-inch, Mid/Najaar 2007 of nieuwer), (17-inch, Najaar 2007 of nieuwer)
– MacBook Air (Najaar 2008 of nieuwer)
– Mac Mini (Begin 2009 of nieuwer)
– Mac Pro (Begin 2008 of nieuwer)
– Xserve (Begin 2009)

29 sep

Top 3 beste zakelijke mail providers

Mail providers. Het komt nog veel te vaak voor dat mensen door een provider storing soms dagen zonder e-mail zitten. Internet providers zijn vaak niet gespecialiseerd in het hosten van e-mail en is feitelijk een onderdeel van het gehele pakket. E-mail is echter zo belangrijk, dat het een bedrijf stil kan leggen. Orders die niet binnen komen, belangrijke mail blijft uit. Een goede e-mailprovider is dus geen overbodige luxe, maar waar vindt je deze? De beste drie (zakelijke) e-mailproviders volgens ons op een rij: Lees meer

07 sep

Top 4 beste gratis DNS providers

ZIE MEEST ACTUELE DNS STORINGEN >

DNS zorgt voor de vertaling van een internetadres (= storingsoverzicht.nl) naar het ip adres (= net als een huisadres, maar ziet eruit als 165.00.00.00). Een goede DNS service is essentieel voor het snel en correct verbinden met een internet adres.

Door de tijd heen worden DNS servers steeds vaker aangevallen en overgenomen, om bijvoorbeeld inloggegevens van uw internetbankieren te onderscheppen en geld weg te sluizen.

Elke internetprovider heeft z’n eigen DNS servers, maar er zijn ook bedrijven enkel gespecialiseerd hierin en het leveren van de beste DNS services. Wilt u zeker zijn van een snelle en veilige internetverbinding? Dan zijn dit de top 4 beste DNS providers:

Lees meer