29 aug

Upgrade AMS-IX koppeling van 100 naar 1000 Mbps

De nieuwe switching infrastructuur heeft nu twee dagen prima gedraaid. Onze fiber van de switch in Telecity2 (Amsterdam Zuid-Oost) naar de Internet Exchange is vanmiddag opgeleverd en is klaar om in gebruik genomen te worden.

Vannacht om 02.00 beginnen we met deze migratiewerkzaamheden. We zullen dan de 100 Mbps koppeling loshalen en onze router via gigabit aan de Amsterdam Internet Exchange koppelen.

Vantevoren zullen we het verkeer omrouteren via onze backup router in het Sara gebouw (ook AMS-IX). Daarna, als de router zich weer op AMS-IX ingehaakt heeft, zal de routering via deze gigabit poort lopen.

De Telecity router zullen we met OSPF over de nieuwe gigabit WDM link (zie vorig onderhouds-bericht) het verkeer naar zich toe laten trekken, waarbij we een backup pad over de huidige STM1 en E3 verbindingen zullen behouden.

Primair zal de bandbreedte van Business Internet Trends BV dan 1000 Mbps worden, met een backup bandbreedte van 155 34 Mbps.

We verwachten twee connectiviteitsonderbrekingen van ieder maximaal 10 minuten, een als we het verkeer omrouteren naar Sara, en later nog een als we het verkeer terugstuwen richting Telecity.