20 sep

Verhuizing NT hostingservers

Nadat de NetApp deze succesvol is geupgrade naar een versie van het OS wat Win2000 shares en rechten kan implementeren, is het nu tijd om het Windows platform te migreren.

Vanavond en vannacht is er een onderhoudsvenster geplanned waarbij we de servers gaan verhuizen naar hun eigen VLAN (daarbij verandert hun IP adres), zodat we een hardware loadbalanced webservice kunnen ontplooien op het Windows NT shared hosting platform.

Daarnaast zullen we overstappen van een NT4 PDC/BDC koppel naar het nieuwere Win2000 DC principe. Hierdoor verkrijgen we een betere
beheersbaarheid van de CIFS filesystemen op de NetApp. Over het algemeen wordt het hostingplatform dan een stuk robuuster. Als een van de webservers uitvalt, zal dan namelijk de loadbalance automatisch deze
niet meer raadplegen, waardoor onderhoud in de toekomst een stuk veiliger wordt.

Om 01.00 beginnen we aan de voorbereiding, vanaf 02.00 zullen de servers een voor een worden omgenummerd naar hun eigen VLAN en daarna naar de nieuwe Win2000 domain controllers. We verwachten enkele onderbrekingen van de dienstverlening, van maximaal 20 minuten.