25 nov

Verscheidene onderhouds werkzaamheden

In de nacht van woensdag op donderdag, dus in de nacht van 28 november 2002 aanstaande, is er een aantal onderhoudswerkzaamheden geplanned binnen het netwerk van Business Internet Trends.

1. Enertel levert STM1 (63x ISDN30) op.
Zoals gezegd zal Enertel de nieuwe inbelverbinding van Amsterdam naar Ede, die over onze eigen WDM infrastructuur wordt verzorgd, opleveren. Hiermee wordt de totale capaciteit van ons netwerk vergroot tot 63x E1, dus 1890 ISDN lijnen. Hiervoor brengen we van 05.00 tot 07.00 het inbelplatform down en zal gedurende deze tijd het inbellen niet of niet goed functioneren.

2. Implementatie dedicated OSPF area voor inbelapparatuur
Tevens zullen we het inbelplatform van een nieuw OSPF area voorzien. Hierdoor wordt het core netwerk van BIT enigszins rustiger, omdat we op de routers van het inbelplatform kunnen zorgen voor zogenaamde route summarization.
Alle inbelklanten zullen van stap 1 en 2 tussen 05.00 en 07.00 hinder ondervinden, terwijl Enertel de lijnen omlegt naar onze nieuwe verbinding en wij de inbelrouters van een nieuw area voorzien. Overigens omvat stap 2 slechts 10 tot 15 minuten en zal het vooral wachten zijn op het groen licht
van Enertel.

3. Upgrade Riverstone platform van RS2000 naar RS3000 systemen
Onlangs zijn twee nieuwe gigabit routers aangeleverd voor het (colo)netwerk van Business Internet Trends, van het merk Riverstone. Deze twee routers zijn ieder uitgerust met vier gigabit aansluitingen (was twee) en hebben meer
CPU power om het dynamische (inbel- en DSL)netwerk van Business Internet Trends kwacht bij te staan. Tevens kunnen deze routers 256 VRRP groepen aan, zodat binnenkort ieder van onze (klanten)VLANs kan worden voorzien van een
hotstandy router volgens het VRRP protocol. Hiermee vergroot de beschikbaarheid van het platform aanzienlijk, aangezien de routers het werk per direct bij een storing van elkaar kunnen overnemen zonder menselijke interventie.

De verwachtte downtime tijdens deze actie is 5 tot 10 minuten gedurende twee serviceonderbrekingen. Alle klanten kunnen hinder ondervinden van deze upgrade actie.

4. Upgrade PostgreSQL database server
We zullen de PostgreSQL databaseserver voorzien van een nieuwe versie van de software en tegelijk een aantal oude databases archiveren en opruimen. Klanten die gebruik maken van de PostgreSQL server van Business Internet Trends kunnen hierbij enkele korte serviceondrebrekingen ondervinden.

Als er donderdag ochtend problemen blijken te ontstaan met het inbellen of de PostgreSQL databases (en/of websites die van PostgreSQL gebruik maken) vernemen wij dit graag van U op ons telefoonnummer 31 318 648688.