10 nov

VRRP onderhoud en verhuizing nameserver

— VRRP (her)configuratie —
Er is een mogelijk probleem met de VRRP implementatie op onze Juniper gigabit ethernet PICs. Hiervoor hebben we een testscenario uitgewerkt en dit zullen we vannacht rond 03.00 testen. Het kan zijn dat het probleem concreet wordt
en een Juniper crasht. In dit geval kunnen we een beroep doen op ons servicecontract met Imtech. We hopen natuurlijk dat de configuratie zoals we hem willen hebben gewoon werkt.

— Verhuizing v-dns2 van jun1.kelvin naar jun2.kelvin —
Ook zullen we het VLAN waarin onze tweede name- en timeserver staat, verplaatsen naar een andere Juniper. Dit zal van pas komen als de eerste Juniper mocht komen uit te vallen. De onderbreking zal enkele minuten zijn.

Om 03.00 begint het onderhoudsvenster. Rond 03.45 zullen we de servers in het v-dns2 VLAN (nsauth2.bit.nl, ntp2.bit.nl en nscache2.bit.nl) omzetten naar een andere Juniper en rond 04.00 zullen we het werk afsluiten.

Er is geen verwachtte impact op klanten. Onze DSL verbindingen zullen te allen tijde up blijven. De inbellers en colocatie VLANs in Ede kunnen mogelijk kortstondig (5 a 10 minuten) worden onderbroken.