04 jul

BIT-2: Onderhoud op stroomvoorziening

BIT-2: Onderhoud op stroomvoorziening
Naar aanleiding van de gevonden montagefout in de stroominstallatie van BIT-2 (zie [1]) zal er op zaterdag 12 juli onderhoud uitgevoerd worden. Tijdens dit onderhoud zal een uitvoerige controle van de hoofdverdeelinrichting worden uitgevoerd. Daarnaast zal uit voorzorg een van de 1000-ampere schakelaars worden vervangen.

Om de veiligheid van de monteurs te garanderen zal de hoofdverdeelinrichting tijdelijk spanningsloos gemaakt worden. Gedurende deze periode zullen twee tijdelijke dieselaggregaten de installatie van stroom voorzien. De schakelmomenten zullen door de UPS’en worden overbrugd waardoor geen downtime verwacht wordt. Wel is er tussen schakelmomenten een verhoogd risico op spanningsuitval op een van de feeds omdat de UPS’en tijdelijk (per feed) in bypass-mode gezet zullen worden. De spanning zal op die momenten geleverd worden door de tijdelijke aggregaten, die redundant zijn uitgevoerd. De feeds zullen een voor een om worden geschakeld om het risico op uitval te beperken.

De werkzaamheden zullen om 0.00 uur gestart worden. Verwacht wordt dat men tot 06.00 uur nodig heeft om dit af te ronden.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van deze melding, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Customer Care op telefoonnummer 0318 648 688 of via [email protected].

[1]: http://www.bit.nl/home/support/storingen-onderhoud/storingen/?id=1207221413