12 jun

onderhoud aan dieselaggregaten BIT-2

onderhoud aggregaten
Woensdagochtend 18 juni tussen 00:00 en 06:00 uur zullen wij de dieselaggregaten te BIT-2 vervangen door dieselaggregaten met meer vermogen. De huidige aggregaten met een vermogen van ieder 600 kVA worden vervangen door exemplaren van ieder 800 kVA, de noodstroomvoorziening blijft ´╗┐hiermee na deze wisseling in een 2N opstelling. Deze upgrade is noodzakelijk wegens de almaar toenemende stroombehoefte in datacenter BIT-2. Op dit moment leveren de huidige aggregaten nog voldoende vermogen om ieder voor zich het volledige datacenter van noodstroom te voorzien. Deze upgrade is gericht op de toekomstige behoefte.

In de loop van de ochtend wordt één aggregaat van 600 kVA losgekoppeld, daarna wordt een nieuw aggregaat van 800 kVA geplaatst. Tijdens deze wissel blijft het andere dieselaggregaat van 600 kVA in bedrijf. Nadat het 800 kVA exemplaar in gebruik is genomen, wordt tevens het andere 600 kVA aggregaat vervangen door een exemplaar van 800 kVA. Na deze wissel staan er dus twee 800 kVA dieselaggregaten die ieder voor zich het volledige datacenter van noodstroom kunnen voorzien.

Nadat beide aggregaten zijn vervangen, zullen we de nieuwe setup testen door stroomfeed A van netspanning te laten overschakelen naar noodstroom. Tijdens het onderhoud zal er continu één dieselaggregaat in bedrijf zijn. Eventuele storingen in de reguliere stroomvoorziening worden door de noodstroominstallatie opgevangen. Deze upgrade wordt volledig uitgevoerd door specialisten van onze leverancier Bredenoord. Engineers van BIT zullen bij het onderhoud aanwezig zijn.

Mocht u vragen hebben over dit onderhoud, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Customer Care op 0318 648 688 of via [email protected].