05 nov

Holten krijgt glasvezel!

Inwoners Holten zeggen ‘ja’ tegen glasvezel!
Aanleg supersnel glasvezelnetwerk Glashart start medio november 2008

De inwoners van Holten hebben massaal “ja” gezegd tegen de aanleg van dit supersnelle netwerk voor Holten. Iedereen die geïnteresseerd was in een aansluiting, kon zich tot 31 oktober aanmelden bij Glashart. Nu meer dan 40% van de Holtenaren zich heeft aangemeld, gaat medio november 2008 de schop daadwerkelijk in de grond. Omdat de bouwprijs lager uitvalt dan geraamd heeft Glashart besloten dat deze 40% voldoende is om te starten met de aanleg. Glashart verwacht dat tijdens de aanleg dit percentage, net als in Rijssen, nog verder zal stijgen.

Holten betrokken bij initiatief Glashart
Sinds de opening van Glashart Servicewinkel op 1 september 2008 hebben veel inwoners zich laten informeren over de plannen van Glashart. Daarnaast werden de informatieavonden in de raadszaal goed bezocht. Ook kreeg Glashart hulp van verschillende sportclubs en verenigingen die zich actief hebben ingezet om voor Glashart aanmeldingen te werven.

Aanmelden kan nog
Het blijft voor consumenten mogelijk om zich aan te melden voor een glasvezelabonnement. De aanbieding om geen aansluitkosten te betalen blijft van kracht totdat de graafwerkzaamheden in de wijk afgerond zijn. De inwoners die nu een abonnement hebben afgesloten krijgen de aansluiting gratis in de meterkast. Ze betalen alleen voor de diensten waarvoor ze gekozen hebben en betalen geen € 399,00 aansluitkosten. Consumenten kunnen hun aanmeldkaarten nog altijd inleveren bij de Glashart Servicewinkel. De actuele openingstijden zijn te vinden op de website van Glashart Holten.

De aanleg van het hypermoderne netwerk
Marketingmanager Gaby ter Keurs laat weten dat er een aantal weken voor er graafwerkzaamheden in de straat plaatsvindt er een informatiepakket in de brievenbus zal glijden. Hierin staat hoe het project verder gaan. Glashart besteedt veel aandacht aan de voorlichting. “We hebben geleerd van projecten in andere gemeenten en weten hoe belangrijk het is de mensen goed en regelmatig te informeren. Op onze website www.glashart.nl/holten kan iedereen vanaf heden zien wanneer Glashart verwacht zijn of haar woning aan te sluiten. Hoe dichter bij die aansluitdatum hoe preciezer de planning zal zijn. Ongeveer 10 dagen voor we in een wijk gaan aansluiten krijgen de betrokken bewoners rechtstreeks bericht.  Niemand hoeft met vragen te blijven zitten en kunnen tijdig voorbereidingen treffen. Zoals het wegzetten van de auto of wanneer het abonnement van de huidige provider opgezegd moet worden.”

Over Glashart Holten
Glashart Holten beheert en exploiteert het glasvezelnetwerk. Het glasvezelnetwerk is een open netwerk en is toegankelijk voor alle gebruikers en vormen van dienstenaanbod. Met een hoogwaardige en toekomstvaste infrastructuur wil Glashart consumenten op een betrouwbare manier toegang bieden tot technologische en innovatieve producten en diensten. Glashart is een initiatief van Reggefiber.

Consumenten kunnen voor vragen terecht op www.glashart.nl/holten of in de Glashart Servicewinkel. Deze is gevestigd in de Smidsbelt 6 te Holten en telefonisch bereikbaar via (0548) 71 24 62. Kijk voor actuele openingstijden op bovenstaande website.