25 nov

Onbekend probleem in Grafix – Capelle a/d IJssel

Op dit moment zijn enkele van onze servers in Capelle a/d IJssel niet bereikbaar. Enkele andere servers op deze locatie doen het wel. De oorzaak van dit probleem is op dit moment nog onbekend, we houden u middels dit bericht op de hoogte. Onze excuses voor het ongemak.

Update 9:31

Een medewerker van Grafix is momenteel bezig met het bekijken van de getroffen server, het betreft hier een server van een van onze colocatie klanten en onze eigen fallback server (84.243.241.2). We verwachten dat deze servers het spoedig weer zullen doen.

Update 9:58

De volgende e-mail ontvingen wij hedenochtend van Grafix:

Hedenochtend omstreeks 06:15u is een groot deel van de stad Capelle a/d IJssel getroffen door een stroomstoring.
Hierdoor werd de stroom toevoer naar ons pand onderbroken en is de diesel generator automatisch gestart.

Omstreeks 08:15u heeft Eneco de stroomtoevoer naar het pand hersteld en is het koelvermogen weer naar netspanning overgezet. De apparatuur blijft voorlopig op de generator draaien.

Omdat de herstelde UPS installatie nog niet in gebruik genomen was, heeft alle apparatuur binnen het pand een powercycle ondervonden. Circa 30 seconde na de stroomuitval is de apparatuur opnieuw gestart en werd alles gevoedt via de generator.

Vanmiddag zal de UPS deels ingeschakeld worden zodat de batterijen op spanning gebracht kunnen worden. Vanavond, omstreeks 23:00u, zal de UPS volledig ingeschakeld worden en zal de apparatuur weer gevoedt gaan worden door het trafostation. Als het inschakelen van de UPS goed verloopt, zal er geen nieuwe powercycle ontstaan tijdens het omzetten van de spanning.

Update 11:07

De servers zijn terug online en de instellingen zijn aangepast zodat zij voortaan na een eventuele powercycle weer terug online zullen komen. De multi server setup op meerdere dedicated machines zal nu automatisch terug functioneren, voor verdere vragen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.