23 okt

Onderhoud (web)maildiensten

Onderhoud (web)maildiensten

Op donderdag 29 oktober tussen 0.00 en 3.00 uur zullen wij onderhoud uitvoeren aan de volgende systemen:

  • pop.bit.nl/imap.bit.nl

    Op dit moment levert BIT de volgende diensten:

    • POP3
    • IMAP

    POP3 Is voor iedereen met een mailaccount beschikbaar en IMAP alleen voor mensen die een aanvullend (betaald) IMAP-account hebben. Vanaf 29 oktober gaan we de policy daarvoor wijzigen. Iedereen met een mailaccount mag dan gebruik maken van de IMAP dienst, maar met beperkingen. Accounts zonder de betaalde IMAP-rechten mogen geen nieuwe mappen aanmaken en mogen in de Sent/Trash/Drafts-mappen die beschikbaar zijn maximaal 50MB opslaan. Betaalde IMAP-accounts kunnen wel mappen aanmaken en hebben andere quota beschikbaar.

    Om deze wijzigingen mogelijk te maken zullen we in dit onderhoudsvenster
    een aantal zaken aanpassen aan de IMAP-servers en aan de LDAP-configuratie. Hierdoor zou men mogelijk gedurende enkele minuten hinder kunnen ondervinden bij het inloggen.

    Tevens willen we graag aankondigen dat we over ongeveer zes maanden zullen stoppen met het aanbieden van onbeveiligde POP3-verbindingen. In verband met de veiligheid van uw account zal het dan, net zoals met IMAP, alleen mogelijk zijn om beveiligde verbindingen op te zetten via POP3S. Uiteraard zullen we daar op een later tijdstip uitgebreider op terugkomen.

  • webmail.bit.nl

    Draait op dit moment op Squirrelmail, een van de
    bekendste open source webmail clients. In dit onderhoud zullen we Squirrelmail vervangen met Roundcube, een aanzienlijk gebruikersvriendelijker en completer product. Hierdoor zal het gedurende enkele minuten niet mogelijk zijn om gebruik te maken van Webmail.

  • webstats.http-linux.dmz.bit.nl

    De voeding van webstats.http-linux.dmz.bit.nl is defect en moet vervangen worden. Hierdoor is het gedurende ongeveer 1 uur niet mogelijk om de statistieken van uw website (zowel Windows als Unix) te bekijken, die vanaf deze machine gehaald worden.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit onderhoud, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Customer Care op 0318 648 688 of via [email protected].