27 mei

Werkzaamheden stroomvoorziening BIT-2

Werkzaamheden stroomvoorziening BIT-2

Zoals bekend is BIT hard bezig met het bouwen van een nieuw datacenter, BIT-2BCD. Dit nieuwe datacenter wordt aan het bestaande BIT-2A gebouwd.

De stroomvoorziening van BIT-2BCD is compleet onafhankelijk van die van BIT-2A maar zal in de eerste periode wel gevoed worden door dezelfde 10 kilovolt aansluiting op het lichtnet.

Nu de oplevering van BIT-2BCD met grote stappen dichterbij komt is ook het moment aangebroken om de electriciteitaansluiting te gaan realiseren. Monteurs van Liander (voorheen Continuon) zullen voor ons bestaande transformatorhuisje een aftakking in de 10 kilovolt aansluiting maken waarmee BIT-2BCD gevoed kan worden. Hiervoor is het echter wel noodzakelijk dat deze 10 kilovolt aansluiting spanningsloos wordt.

Op woensdag 3 juni zal de complete locatie BIT-2 dan ook productie draaien op onze aggregaten. ’s Morgens om 8.00 uur zullen we gecontroleerd overschakelen op aggregaatstroom. De mensen van Liander zullen dan in hun schakelhuis de spanning van de 10 kilovolt aansluiting uitschakelen en aan het werk gaan.

Uiteraard zullen we productie draaien op de beide aggregaten bij BIT-2. Ieder van deze aggregaten is voldoende om het gehele pand te voeden, het schakelmoment zal worden opgevangen door de UPS’en.

Op dinsdag 2 juni zullen de brandstoftanks van de aggregaten volledig gevuld worden. Op woensdag 3 juni zal dat aan het einde van de middag nogmaals gebeuren.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit onderhoud, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Customer Care op 0318 648 688 of via [email protected]