10 mrt

Spooktelefoontjes

Heeft u het volgende wel eens meegemaakt?  De telefoon rinkelt, u neemt op en u hoort na het opnemen van de telefoon helemaal niets. Of uw telefoon gaat enkele keren over en stopt daarna met rinkelen. Dit soort telefoontjes worden ‘spooktelefoontjes’ genoemd.

Spooktelefoontjes worden in de meeste gevallen veroorzaakt door bedrijven die gebruik maken van zogeheten “dailers” bij het werven van klanten.

Dit is software dat in één keer meerdere nummers opbelt. Zodra één van de gebelde nummers opneemt wordt het bellen naar de overige nummers gestopt.

Dit is vaak zeer hinderlijk voor de mensen die (ongewild) gebeld worden. Veel van onze klanten en klanten van alle andere Telecom providers (zoals Ziggo, KPN, Tele2 en UPC) ondervinden hinder en ergernis van dergelijke telefoontjes.

Concepts ICT kan hier helaas niets tegen doen. De spooktelefoontjes komen binnen via het openbare netwerk. Zelfs als wij de bron zouden kunnen achterhalen, dan mogen wij deze, als Telecom Provider, niet blokkeren.

U kan zelf wel actie ondernemen om spooktelefoontjes te voorkomen. Meld u daarvoor aan bij Stichting Infofilter en laat een blokkade voor uw telefoonnummer instellen met betrekking tot telefonische reclame-uitingen.

In de praktijk blijkt dat dit 90% van de problemen met spooktelefoontjes oplost.

Aanmelden Stichting Infofilter

Voor het aanmelden bij Stichting Infofilter en het instellen van blokkades tegen ongewenste reclamepost en aanbiedingen per telefoon verwijzen wij u naar de website van de Stichting Infofilter www.infofilter.nl

Niet via de website aanmelden? Bel dan 0900 – 666 10 00 en geef uw keuze aan in het menu.

Ook kunt u een briefje sturen naar:

Stichting Infofilter
Postbus 666
1000 AR AMSTERDAM