27 aug

Aanvullend spoedonderhoud aankomende nacht

Vannacht zullen wij een aanvullend spoedonderhoudsvenster openen om de geplaatste fibersplitters na te lopen. In de voorbereiding op de onderhoudsvensters van volgende week, waarin onze nieuwe corerouters in productie worden gebracht, is namelijk gebleken dat niet elke splitter juist is aangekoppeld. Om elke risico van complicaties uit te sluiten zullen daarom vannacht alle splitters op de locaties DCG, Global Switch en Nikhef worden nagezien.

Het venster start om 02:00 en eindigt om 06:00. Het is mogelijk dat enkele fibers ontkoppeld zullen worden om foutief aangesloten splitters juist aan te sluiten. Derhalve is ervoor gekozen om voor vannacht een noodvenster af te kondigen. Tijdens het venster zal geen onderbreking van de netwerkvoorziening optreden. De werkzaamheden worden volgens het four-eye principe uitgevoerd met twee technische medewerkers op locatie.

We zijn ons bewust van het relatief hoge aantal wijzigingen op onze core-netwerk infrastructuur in de afgelopen weken. Dit heeft alles te maken met de gefaseerde ingebruikname van ons compleet nieuwe core-netwerk [http://www.nxs.nl/nl/news/18/214/Nxs-Internet-investeert-in-nieuwe-netwerkinfrastructuur-van-Juniper/]. We doen al het mogelijke om deze ingrijpende overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.