06 apr

Vooralarm brandmelding BIT-2A

Vooralarm brandmelding BIT-2A
Om 14.13 uur heeft het early warning systeem van de brandmeldinstallatie op BIT-2A een vooralarm op brand gegeven. Het pand is daarop ontruimd. Om 14.16 werd de kantoorruimte weer vrijgegeven nadat er een controle is gedaan door gekwalificeerd personeel. Om 14.20 uur is de serverruimte weer vrijgegeven.

Om 14.13 uur is wegens dit vooralarm ook tijdelijk de koelinstallatie op BIT-2A automatisch uitgeschakeld. Nadat de rookmelders van de brandmeldinstallatie constateerde dat er geen sprake was van brand werd om 14.18 uur de koelinstallatie weer automatisch ingeschakeld. Daarmee hebben de aanpassingen naar aanleiding van de blussing op 5 maart j.l. op het automatisch inschakelen van de koelinstallatie na een brandmelding correct gefunctioneerd. Door deze uitschakeling is de temperatuur tijdelijk met enkele graden verhoogd.

Het vooralarm blijkt veroorzaakt te zijn door werkzaamheden in de nieuwbouw naast de serverruimte. Deze werkzaamheden zijn niet door het bouwbedrijf aangekondigd, waardoor wij geen maatregelen op die werkzaamheden vooraf hebben kunnen nemen. Wij zijn momenteel in overleg met het bouwbedrijf hoe dergelijke incidenten in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Mocht u nog vragen op opmerkingen hebben naar aanleiding van deze melding, neemt u dan contact op met onze afdeling Customer Care op telefoonnummer 0318-648688 of via email op [email protected].