16 apr

Algemeen : Storing : Storing e-mail (Gesloten)

Op dit moment ervaren wij een storing aan één van onze POP3/IMAP servers.
Onze technici zijn druk bezig het probleem op te lossen.

09:44 :De oorzaak is gevonden, het betreft falende hardware. Onze collega’s in Amsterdam zijn druk bezig deze te vervangen. Op dit moment kunnen wij helaas nog geen exacte tijdsindicatie geven.

10:00: Inkomende e-mail wordt in de wachtrij geplaatst en zodra de storing verholpen is zal deze alsnog worden afgeleverd in uw mailbox.

10:15: Naar verwachting zal de server om 11u weer online zijn. Er zullen uitgebreide controles worden uitgevoerd op de disks om zeker te zijn dat er geen corrupt bestandssysteem of bestanden zijn opgetreden door de plotselinge uitval.

11:05: Helaas is de verwachte tijd niet gehaald, wij hopen op een zo spoedig mogelijke hervatting van de dienst. Wij hopen dit voor half 12 (11:30) op te kunnen lossen.

11:40: Door het niet goed verlopen van het ‘rebuilden’ van de raidset dit zal naar verwachting 90 minuten in beslag nemen hierna zal er nog gekeken worden maar de consistentie van het bestandssysteem gekeken worden. Over dit laatste is helaas geen exacte tijds indicatie te geven.

13:41: De storing is inmiddels verholpen, alle controles zijn uitgevoerd en alle data is in orde. Op dit moment wordt alle e-mail welke is opgevangen nog afgeleverd. Dit kan enige tijd in beslag nemen.