19 mei

[probleem] Gepland netwerk onderhoud door leverancier

Onze netwerkleverancier heeft een onderhoudswindow aangekondigd waarin zij nogmaals het netwerk onderhoud gaat uitvoeren wat op 23 maart j.l. fout is gegaan. Dit onderhoud zal op 1 juni van 00:00 – 07:00 plaatsvinden. In dit onderhoudswindow worden de core-routers vervangen door een krachtiger model, zodat de netwerkleverancier kan blijven voldoen aan hoge eisen. De netwerkleverancier heeft ons er van verzekerd dat zij ditmaal alle nodige maatregelen hebben getroffen om een herhaling van 23 maart j.l. te voorkomen.

Tijdens het gehele onderhoudswindow is onze netwerkverbinding “at risk”, bovendien zal onze netwerkverbinding gedurende anderhalf uur enige korte onderbrekingen ondergaan:

00:00: Begin onderhoudswindow, onze netwerkverbinding is vanaf nu “at risk”;
01:30: Begin onderbrekingen, vanaf nu zal onze netwerkverbinding enkele malen kort onderbroken worden;
03:00: Einde onderbrekingen, maar de netwerkverbinding is nog wel “at risk”;
06:00: Go/no-go voor een eventuele rollback;
07:00: Einde onderhoudswindow, de netwerkverbinding is gemigreerd of hersteld.

In het eerste deel van het onderhoud zal het “niet zichtbare” deel van de migratie plaatsvinden, waarbij het netwerk tot een minimum gereduceerd wordt en de redundantie aangetast is. Om 01:30 beginnen ze met de werkzaamheden waarbij er onderbrekingen veroorzaakt zullen worden, die naar verwachting om 03:00 achter de rug zijn. Na 03:00 zal het netwerk omgezet zijn naar de nieuwe core-routers, maar nog niet alle redundantie zal dan al hersteld zijn. Tussen 03:00 en 06:00 zal dit gerealiseerd worden.

Tussen 00:00 en 06:00 zullen er continu checks uitgevoerd worden om te kijken of het netwerk functioneert zoals het zou moeten. Om 06:00 zal er beoordeeld worden of het netwerk naar tevredenheid gemigreerd is en zal er, indien dit niet zo, is teruggeschakeld worden naar de situatie zoals die was voor het onderhoud.

Vanuit Antagonist zal er ook personeel standby staan om het proces in de gaten te houden en in te springen waar nodig. Indien u vragen hebt naar aanleiding van dit onderhoud kunt u die het beste per e-mail stellen aan [email protected]