18 aug

Batterijvervanging UPS-sets BIT-2B

Op dinsdag 24 augustus a.s. zal onze leverancier tussen 0.00 en 6.00 uur een aantal batterijen van de UPS-sets van BIT-2B gaan vervangen.

De zelftest die deze UPS-sets uitvoeren gaf als resultaat dat er drie batterijen stuk zijn en vervangen dienen te worden. Mocht er nu een stroomuitval zijn zullen de UPS-sets met iets minder capaciteit functioneren. Het vervangen zal per UPS-set gebeuren en in het geval van een calamiteit zal dus de andere UPS-set volledig functioneren.

Om de batterijen te kunnen vervangen zal eenderde van de totale hoeveelheid batterijen op een UPS-set uitgeschakeld moeten worden. Tijdens het uit- en inschakelen van de te vervangen batterijen bestaat gedurende ongeveer een minuut de kans dat indien er stroomuitval is, de UPS-set in bypass gaat en geen spanning meer levert. Mocht er stroomuitval zijn tijdens het verwisselen van de kapotte batterijen kan het resterende tweederde deel van de batterijen voldoende stroom leveren.

Mocht tijdens dit onderhoud de feed van de betreffende UPS-set onderbroken worden, wat wij niet verwachten, dan is de andere feed normaal beschikbaar. We raden u nogmaals aan om goed te controleren of al uw apparatuur beide feeds aangesloten is.

Het onderhoud zal begeleid worden door engineers van BIT. Mocht u vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van dit onderhoud, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling customer care via 0318 648 688 of [email protected].