24 nov

Ingebruikname 5MW aansluiting BIT-2

De afgelopen weken is er door netbeheerder Liander (voorheen Continuon) een nieuwe 10 kilovolt stroomaansluiting voor BIT-2 aangelegd. Dat is nodig omdat de bestaande kabels niet voldoende stroom kunnen leveren voor de groei van BIT-2. De nieuwe aansluiting heeft een capaciteit van 5 megawatt in plaats van de bestaande 2 megawatt. De aansluiting voedt zowel BIT-2A als BIT-2BCD, die ieder een gescheiden elektrische installatie hebben, inclusief eigen trafo’s.

Op 29 november vanaf 08:00 uur zal Liander de laatste werkzaamheden uitvoeren en de nieuwe aansluiting in gebruik stellen. De werkzaamheden zullen voor het einde van de werkdag gereed zijn. Tijdens deze werkzaamheden zal eerst de netspanning van BIT-2BCD worden uitgeschakeld, daarna die van BIT-2A. In beide gevallen zal de stroomvoorziening automatisch worden overgenomen door onze (redundant uitgevoerde) aggregaten.

De aggregaten worden iedere maand getest door gecontroleerd over te schakelen, tweemaal per jaar wordt een stroomstoring gesimuleerd. Omdat de volgende keer dat dit zou gebeuren in december is, hebben we ervoor gekozen deze test te combineren met de werkzaamheden van Liander. Dit houdt in dat Liander de 10kV netspanning af zal schakelen, waarna de aggregaten automatisch zullen starten en de stroomvoorziening over zullen nemen. Uiteraard zullen engineers van BIT hierbij aanwezig zijn en dit proces nauwlettend in de gaten houden.

De halfjaarlijkse test, door middel van het simuleren van een stroomstoring, komt hiermee te vervallen. In plaats daarvan zal een normale maandelijkse test worden uitgevoerd, waarbij gecontroleerd wordt overgeschakeld van het net naar de aggregaten.

We verwachten dat er geen impact zal zijn op de dienstverlening. Ook niet in het geval van een storing aan een van de aggregaten. De aggregaten zijn redundant (2N) uitgevoerd.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit onderhoud, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Customer Care op 0318 648 688 of via [email protected].

Storingsoverzicht - alle storingen, internet storingen