26 aug

MySQL bug zorgt voor storing db16

Update 15:40 uur: het promoten van de replicator naar master is uitgevoerd, en is volgens plan verlopen. Dit betekent dat uw site (indien deze op databasecluster 16 draait) gebruik maakt van de laatste versie van MySQL, waarmee de crashes van de afgelopen tijd hopelijk tot het verleden behoren. Indien u nog onregelmatigheden opmerkt dan horen we dat graag!


Update 15:18 uur: we hebben ook op de normale replicator nu de nieuwste versie van MySQL geinstalleerd. Na de nodige integriteitscontroles zullen we, waarschijnlijk binnen een half uur, overgaan tot het promoten van de replicator tot master. Hierna zal uw site gebruik maken van de nieuwe, hopelijk stabiele, versie van MySQL. Tijdens het promoten kan het gebeuren dat uw site gedurende korte tijd geen verbinding met MySQL kan maken.


Update 14:10 uur: helaas is MySQL op de master wederom onderuit gegaan, wat enkele foutmeldingen op uw site tot gevolg kan hebben. We doen ons uiterste best om de upgrade zo snel (maar veilig) mogelijk door te voeren.


Update 14:07 uur: de extra replicator is uitgerust met de nieuwste versie van MySQL. Hij is momenteel bezig om een integriteitscontrole uit te voeren en alle wijzigingen van de master te verwerken. Als dit klaar is zullen we de normale replicator gaan upgraden.


Update 12:45 uur: inmiddels hebben we een tweede replicator ingezet, waarop we de de upgrade naar de nieuwe en hopelijk stabiele versie van MySQL gaan testen. De replicator heeft er even over gedaan om alle data te kopieren, maar draait nu vrolijk mee. Het testen van de upgradeprocedure zal enige tijd in beslag nemen, waarna we de eerste replicator gaan upgraden. Daarna wordt die replicator de master, en kunnen we de laatste server upgraden.


 

Zojuist ondervonden wij helaas wederom een korte storing aan databaseserver 16. Sites die gebruik maken van deze databaseserver hebben hiervan kort hinder kunnen ondervinden.

We draaien zowel op de master als op de replicator databaseserver dezelfde versie van MySQL. Er zit helaas een bug in deze versie van MySQL. Wij gaan deze versie door middel van een noodonderhoud vervangen voor een stabielere versie. Wij doen dit ergens later vanmiddag, dit moment gaan wij zo snel mogelijk bekend maken. Houd u onze website in de gaten voor meer informatie. Het kan zijn dat sites op databaseserver 16 hiervan enkele minuten hinder gaan ondervinden.

Onze excuses voor het ongemak.