19 aug

Algemeen : Storing : Exchange Cluster (Gesloten)

Op dit moment ondervinden wij een storing aan het exchange cluster.

Tijdens onderhoud aan onze machines zijn wij op een fout in de microsoft software gestuit die de werkzaamheden ernstig vertraagt. Inmiddels is dit probleem geescaleerd naar de technici van Microsoft, die ons hierin verder ondersteunen.

Dit urgente probleem heeft onze hoogste prioriteit en daarom onze volledige aandacht. We willen benadrukken dat alle e-mail in de tussentijd wordt opgevangen en alsnog later in uw mailbox zal worden afgeleverd. Onze welgemeende excuses voor het ongemak.

Update: Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de werkzaamheden. In overleg met de Microsoft technici is besloten om de cluster indeling opnieuw op te zetten. Alle maildata, inclusief de tijdens de downtime ontvangen berichten, blijft behouden. Naar verwachting zal het Exchange cluster in de loop van de ochtend wederom online zijn.

Update: Tot onze spijt is het Exchange cluster nog steeds niet hersteld. Het inladen van de backups laat langer dan verwacht op zich wachten.

Update 19-08-10 09:00: 80% van de mailboxen is inmiddels hersteld. Hier is het platform sinds gisteren en nog steeds mee bezig. Tot alle mailboxen zijn hersteld blijft de mail nog onbenaderbaar om mutaties tijdens dit herstelproces te voorkomen.

Update 19-08-10 11:30: De mailboxen zijn inmiddels weer online en bereikbaar. Het kan zijn dat nog niet alle data bijgewerkt is, dit proces loopt op de achtergrond door.

Update 19-08-10 13:30: De storing is inmiddels verholpen, wij zullen de getroffen klanten persoonlijk informeren.