19 sep

Algemeen : Storing : Storing diverse diensten (Gesloten)

Op dit moment ondervinden wij een storing aan een aantal diensten.

De oorzaak is een stroomstoring in het Tele2 datacenter.

Medewerkers zijn aanwezig in het datacenter. Zodra er meer informatie is zullen we dit bericht bijwerken.

03:38 Inmiddels is het duidelijk dat het een stroomstoring betreft aan de A-feed in het datacenter van Tele2 (Waar onze apparatuur staat). Specialisten van Tele2 zijn aanwezig om de stroomvoorziening te herstellen.

05:41 Technici zijn nog steeds bezig met het herstellen van de stroomvoorziening, het blijkt echter een complex probleem te zijn. Een tijdspanne kan dan ook nog niet worden gegeven.

06:25 De stroomvoorziening is hersteld, onze technici zijn op dit moment bezig alle diensten op te starten.

07:10 Zojuist is de stroom weer gedeeltelijk uitgevallen in het datacenter, hierdoor is een aantal diensten weer offline.

09:28 Op dit moment onbreekt er nog stroomtoevoer naar één gedeelte van het datacenter. In dit gedeelte bevinden zich de mail en webservers. Er wordt nu gewerkt aan een noodoplossing om als eerst de mail omgeving weer werkend te krijgen.

09:43 Zojuist is 50% van de capaciteit van het mailcluster herstelt, het is nu dan ook weer mogelijk om e-mail berichten te ontvangen en te versturen. Alle berichten die aan u verzonden zijn tijdens de storing zijn door onze fallback servers buiten het datacenter opgevangen en worden later vandaag alsnog afgeleverd.

10:56 Technici zijn bezig servers te verhuizen naar andere delen van het datacenter waar wel stroom is. De Tele2 technici kunnen op dit moment de oorzaak van de stroomstoring niet achterhalen.

11:46 De stroomvoorziening is hersteld, alle diensten zijn weer online.