29 jul

Onderhoud Linux systemen & Storage server

Op donderdag 4 augustus zullen wij tussen 0.00 en 7.00 uur onderhoud uitvoeren aan onderstaande servers. Alle servers zullen voorzien worden van de laatste patches. Dit onderhoud brengt downtime met zich mee voor de door deze servers geboden diensten. Wij doen ons best deze downtime zo kort mogelijk te houden, maar kunnen hinder niet uitsluiten.

* mysql5.bit.nl
De databases op deze shared MySQL server zullen gedurende het onderhoud kortstondig niet beschikbaar zijn. Sites die gebruik maken van deze MySQL server zullen hier ook hinder van ondervinden.

* db2.bit.nl
De databases op deze shared MySQL server zullen gedurende het onderhoud kortstondig niet beschikbaar zijn. Sites die gebruik maken van deze MySQL server zullen hier ook hinder van ondervinden.

* dhcp.bit.nl
De DHCP server zal gedurende het onderhoud kortstondig niet beschikbaar zijn. In deze periode is het niet mogelijk om dhcp-leases te verkrijgen op eco-dsl lijnen.

* mailman.bit.nl
De door deze server geboden mailinglist-dienst zal gedurende het onderhoud kortstondig niet beschikbaar zijn.

* mysql.dmz.bit.nl
De portal http://service.bit.nl/, diverse grafieken en statistieken en weblog.bit.nl zullen door dit onderhoud kortstondig niet of verminderd functioneren.

* otrs.bit.nl
Op deze machine komt alle mail voor onze role-accounts binnen. E-mail voor [email protected] en [email protected] zullen deze nacht daardoor mogelijk vertraagd bij ons binnenkomen.

* nsauth3.bit.org
Deze machine (die buiten ons netwerk hangt) zal door dit onderhoud tijdelijk niet beschikbaar zijn. Aangezien dit een van de drie nameservers is, is er geen risico voor bereikbaarheid van uw zone.

* stats.bit.nl
De statistieken, zoals Cacti en Munin, die via deze server beschikbaar zijn, zullen gedurende dit onderhoud kortstondig niet beschikbaar zijn.

* nl.archive.ubuntu.com
De Ubuntu mirror zal gedurende het onderhoud korstondig niet beschikbaar zijn.

* upload.bit.nl
Het up- of downloaden van uw website-content naar ons Linux shared hostingplatform via deze FTP-server zal gedurende het onderhoud kortstondig niet mogelijk zijn. Uw website blijft bereikbaar via webbrowsers.

* virbl.bit.nl
De VIRBL server zal gedurende het onderhoud kortstondig niet beschikbaar zijn. De verwerking van mutaties op de VIRBL lijst kan hierdoor wat vertraagd worden.

* webstats.http-linux.dmz.bit.nl
De statistieken van websites op onze shared hostingplatforms die via deze server beschikbaar zijn zullen gedurende dit onderhoud wegens het uitbreiden van de hardware niet of verminderd functioneren.

* hostedkerio.bit.nl
Gedurende het onderhoud zal de demo van de Hosted Kerio Connect dienst kortstondig niet beschikbaar zijn.

* connect.bit.nl
De Hosted Kerio Connect dienst zal gedurende het onderhoud kortstondig niet beschikbaar zijn. E-mail zal opgevangen worden door de fallback mailservers en weer afgeleverd worden zodra de dienst beschikbaar is.

* kvm1.dmz.bit.nl
Deze virtualisatie host zal gedurende het onderhoud kortstondig niet beschikbaar zijn.

* kvm2.dmz.bit.nl
Deze virtualisatie host zal gedurende het onderhoud kortstondig niet beschikbaar zijn.

* ftp.bit.nl
Het publieke FTP archief zal gedurende het onderhoud korststondig niet beschikbaar zijn.

* sunfiler1.dmz.bit.nl
Deze filer zal een reboot krijgen. Hierdoor zullen onze mailman, etrn en bsmtp machines tijdelijk in een ‘degraded raid’-situatie zitten, omdat storage voor deze platforms op de beide Sun filers draait.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit onderhoud, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Customer Care op 0318 648 688 of via [email protected]

Storingsoverzicht - alle storingen, internet storingen