24 jun

Alles weer up, behalve FTP en SSH cluster 1.

Update 12:03:We zijn weer teruggeschakeld op de primaire fileserver. Er wordt nu gecontroleerd of alle data weer synchroon loopt. Wanneer dit het geval is, dan worden FTP en SSH weer ingeschakeld.

Update 11:45:Wij hebben nu ook SSH voor cluster 1 uitgeschakeld. Dit om het aanpassen van bestanden op de secundaire fileserver te voorkomen. Wij proberen hiermee zo veel mogelijk te voorkomen dat er dataloss optreedt.

Update 11:25: Onze technici zijn op dit moment in het datacentrum om een noodonderhoud te doen aan de primaire fileserver (fileserver 4). Alle sites draaien nu op de backup fileserver (fileserver 8). Wij schatten dat dit onderhoud ongeveer 30 min in beslag gaat nemen. Zodra dit onderhoud succesvol is afgerond, kijken we of we direct terug kunnen schakelen naar de primaire server, of dat wij dit beter later kunnen doen. Daarna zullen we ook FTP en SSH voor cluster 1 weer activeren. Nog even geduld. Onze excuses voor het ongemak.

Update 11:18: FTP voor alle clusters is weer ingeschakeld, behalve voor cluster 1. Omdat we zo snel mogelijk willen terugschakelen naar de primaire server is het van belang zo min mogelijk wijzigingen te hebben.