08 nov

spoedonderhoud: vps-pool-08.kvm.pcextreme.nl

Tijdens routine werkzaamheden eerder vanavond schoot het root FileSystem van vps-pool-08.kvm.pcextreme.nl in read-only. Uw vps draai op een apart raidset en ondervind hierdoor geen hinder van dit incident. Echter kunt wel u problemen ondervinden met het gebruik van de vps-console.

Vannacht om 00:00 zullen wij de server rebooten om alles weer op orde te maken. Wij verwachten dat de server bij deze reboot en een korte FileSystem controle zonder problemen weer online zal komen. Naar verwachting zal de server met een kleine 30 minuten weer te bereiken waarna wij na enkele controles uw vps weer zullen starten.

Onze excuses voor het ongemak.

00:15: De server kwam bij de reboot zonder problemen online. bij het upgraden van de systeem software kwam echter een fout aan het licht. Er is besloten deze fout te verhelpen voordat uw vps weer zal worden gestart.

00:45: Om de fout te verhelpen is meer tijd nodig als geplanned. Wij doen ons best de server zo snel mogelijk weer beschikbaar te hebben.

01:15: De problemen lijken zich te bevinden in de (aparte) disk welke het root Filesystem bevat. Deze disk wordt momenteel vervangen en er zal een nieuwe installatie worden gedaan. Omdat uw vps-data op een apart raidset staat zal na de herinstallatie uw vps zonder data verlies worden opgestart. Naar verwachting zal het vervangen van de disk, herinstallatie en configuratie ongeveer 2 uur in beslag nemen.

03:20: De root disk is vervangen en uw vps’en zijn zojuist weer online gebracht.