16 okt

Storing aan mpr2.ams02.pcextreme.nl

Op het ogenblik heeft PCextreme een onbekende storing aan haar secundaire router (mpr2.ams02.pcextreme.nl), onze engineers zijn de oorzaak aan het onderzoeken.

Update 16:45: De oorzaak van de storing is gevonden, beide routers namen door een reeds bekende bug in de Brocade firmware beide de VRRP master state aan. Op dit moment hebben wij mpr2.ams02.pcextreme.nl uit productie gehaald. Wij trachten zo spoedig mogelijk met Brocade in contact te komen om dit probleem te escaleren.

Update 19:03: Als gevolg van deze storing zal PCextreme vannacht onderhoud uitvoeren.

Om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen en het verkeer weer doorgang te laten vinden hebben wij de interfaces op mpr2.ams02.pcextreme.nl uitgezet.

Komende nacht (16 op 17 Oktober 2011) zal PCextreme tussen 0:00 en 5:00 onderhoud uitvoeren. Tijdens dit onderhoud zullen wij de interfaces op mpr2.ams02.pcextreme.nl weer activeren, hierdoor zal de redundancy weer worden hersteld. Gezien het probleem wordt veroorzaakt door een bug in de firmware van mpr1.ams02.pcextreme.nl zullen wij ook de firmware van mpr1.ams02.pcextreme.nl updaten.

Wij verwachten tijdens dit onderhoud geen downtime, er kunnen echter wel korte onderbrekingen ontstaan als gevolg van het overschakelen tussen de routers.