18 feb

[Storing] Sphinx offline – Verholpen

Om een nog onbekende reden is webhostingserver Sphinx op het moment offline. De oorzaak wordt onderzocht en we houden u via deze melding op de hoogte.

Update 11:12: Omdat de server extern niet te bereiken is, zijn medewerkers onderweg naar het datacenter om het probleem zo spoedig mogelijk te verhelpen. We houden u via  zo goed mogelijk op de hoogte. Onze excuses voor het ongemak.

Update 13:15: De server is momenteel een schijf controle aan het uitvoeren en is daarna terug online. De server had last van een kernel panic welke mogelijke wordt veroorzaakt door een defect in 1 van de geheugen modules. We zullen de geheugen modules aankomende week in een onderhoudsvenster vervangen.

Update 13:27: We zijn een kernel update aan het uitvoeren, hiernaar wordt de server nog 1x herstart en zal vervolgens weer stabiel zijn.

De kernel is bijgewerkt en de server is uitgebreid gecontroleerd. Aankomende week zullen we een spoed onderhoudsvenster inlassen waarbij we de geheugen modules zullen vervangen. In de tussentijd houden we de server verscherpt in de gaten.